درختان گوجه سبز یا آلوچه در نواحی معتدل بهترین رشد را دارند و در آب و هوای ملایم به رنگهای ارغوانی، قرمز، نارنجی، زرد و سبز روشن در میآیند. و مدت نگهداریاین میوه در یخچال ۴ روز است و در میان ایرانیان اغلب با نمک به عنوان تنقلات مصرف میشود.
کارشناس ارشد گیاهان دارویی با اشاره به خواص بسیار گوجه سبز توصیه کرد:افراد مصرف این میوه خوراکی را در سبد غذایی خود داشته باشند.به گزارش نامه نیوز هانیه ناصری کارشناس ارشد گیاهان دارویی با اشاره به رونق بازار میوه هاو گیاهان خودرو در فصل بهار گفت: یکی از میوه های فصل بهار که طرفداران بسیاری هم دارد گوجه سبز استکه خواص بسیاری داشته و مصرف آن توصیه میشود.
وی با بیان اینکه گوجه سبز باعث تعادل اسید معده میشود، گفت:این میوه اثرات قابل توجهی در جلوگیری از بیماریهایی مانند سرطان و چربی خون بالا داشتهو در مقابله با میکروبها و عفونتها موثر است.
خواص گوجه سبز میوه ای آبدار و ترش مزه
ناصری افزود: فیبر موجود در گوجه سبز باعث بهبود سیستم گوارشی می شودو این میوه به خاطر داشتن ویتامین C بالا نقش آنتی اکسیدان دارد.
بیشتر بخوانید:خطرات پنهان که در مصرف “نوبرانههای بهاری” نهفته است!
وی یادآور شد: خشک شده این میوه نیز که دارای فیتونوترینت است کارکرد آنتی اکسیدانی داردو برای درمان اعصاب و کم خونی مفید است.
ناصری مصرف گوجه سبز را برای درمان بیماری نقرس، روماتیسم و تصلب شرایین مفید دانستو افزود: این میوه همچنین ادرارآور است و عملکرد کلیهها را تنظیم میکند.
خواص گوجه سبز و ویتامین های سرشار در آن
وی گوجه سبز را منبع ویتامینهای گروهB عنوان کرد و افزود: مصرف گوجه سبز باعث کاهشاسترس و افسردگی شده و برای سلامتی پوست و اعصاب نیز مفید است.
این کارشناس ارشد گیاهان دارویی افزود: همچنین گوجه سبز در سوخت وساز طبیعیکربوهیدرات، چربی و پروتئین نقش مؤثری دارد.
وی در ادامه در خصوص مصرف گوجه سبز بدون شستن و ضدعفونی کردن آن هشدار داد و افزود:این میوه اگر نشُسته و آلوده باشد، احتمال ابتلا به بیماریهای عفونی گوارشیاز جمله حصبه و مسمومیتهای غذایی را ممکن میسازد.
ناصری خاطرنشان کرد: همچنین گوجه سبز طبع سردی دارد و بهتر است با گُلپَر مصرف شود.
وی یادآور شد: هسته گوجه سبز کال، دارای ترکیبهای سمی خطرناکی استو هرگز نباید آنها را مصرف کرد.
این کارشناس ارشد گیاهان دارویی همچنین در خصوص مصرف بسیار گوجه سبز هشدار دادو افزود: بالا بودن میزان اسید در گوجه سبز باعث ایجاد معدهدرد، سوزش معده و حتی ریفلاکسدر افراد مبتلا به ناراحتیهای معده میشود
وی افزود: همچنین مصرف زیاد گوجه سبز باعث نفخ معده می شود و ترش و اسیدیبودن آن نیز باعث ساییده شدن موقتی مینای دندان و احساس درد خاصی در دندانها میشود.
درمورد خواص گوجه سبز بیشتر بدانید
خشک شده این میوه که دارای فیتونوترینت است کارکرد آنتی اکسیدانی داردو برای درمان اعصاب و کم خونی مفید است.
مصرف گوجه سبز برای درمان شب کوری، بیماری های نقرس، روماتیسم و تصلب شرایین مفیداست.
این میوه همچنین ادرارآور است و عملکرد کلیه ها را تنظیم می کند.
گوجه سبز منبع ویتامین های گروهB است که باعث کاهش استرس و افسردگی می شودو برای سلامتی پوست و اعصاب مفیداست.
همچنین در سوخت وساز طبیعی کربوهیدرات، چربی و پروتئین نقش مؤثری دارد.
گوجه سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می شود، از این رو می توانددر درمان حالت اسیدی خون مفید باشد.
مطالعات نشان می دهد که این میوه می تواند در درمان تومورها نیز موثر باشد. همچنینبه دلیل وجود اسید اسکوربیک ( ویتامین C)، برای افراد مبتلا به نقرس توصیه می شود.
این میوه چون حاوی برخی ویتامین ها و نیز پیش ساز ویتامینA است،برای کمک به درمان شب کوری و نیز رشد بدن(در صورت مصرف تمام مواد غذایی دیگری که مورد نیاز کودکان هستند) مفید است.