به گزارش رتبه آنلاین از اقتصادنیوز، برای پیش بینی بورس امروز –دوشنبه 10 خرداد- به روند بازار سهام در روز گذشته نگاه میکنیم. در روز یکشنبه شاخص کل بورس 17 هزار و 377 واحد رشد کرد و به رقم یک میلیون و 156 هزار واحد رسید. شاخص کل هموزن نیز اندکی پائین آمد و در رقم 385 هزار و 536 واحد ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس 109 واحد رشد کرد و به رقم 17 هزار و 841 واحد رسید.
در پایان معاملات روز یکشنبه، 166 نماد رشد قیمت و 283 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، 34 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 59 درصد بازار افت قیمت داشتند.
بیشترین افزایش قیمت
روز یکشنبه در بورس شرکتهای سیمان خوزستان (سخوز)، گلوکوزان (غگل) و سپنتا (فپنتا) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکتهای صنایع ماشینهای اداری ایران (مادیرا)، ذوب آهن اصفهان (ذوب) و پلیمر آریا ساسول (آریا) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت
در بورس نمادهای دکیمی (شرکت کیمی دارو)، دجابر (جابربن حیان) و مرقام (ایران مرقام) در روز یکشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت سرمایهگذاری میراث فرهنگی (سمگا)، ریل پرداز سیر (حریل) و پگاه گلپایگان (غگلپا) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز یکشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز دوشنبه است. در پایان معاملات روز یکشنبه بازار با مازاد عرضه 2هزار و 658 میلیارد تومانی بسته شد.
کاهش ارزش صفهای خرید
در پایان معاملات یکشنبه 217 نماد صف فروش و 22 نماد صف خرید داشتند. ارزش صفهای خرید نسبت به پایان روز شنبه 57 درصد کاهش یافت و در رقم 408 میلیارد تومان ایستاد. ارزش صفهای فروش نیز 1.3 درصد کاهش یافت و 3 هزار و 66 میلیارد تومان شد.
بیشترین تقاضاها
در روز یکشنبه شرکت صنایع غذایی کورش (با نماد معاملاتی غکورش) با صف خرید 261 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت.
پس از غکورش، فتوسا (شرکت تولید و توسعه سرب و روی ایرانیان) و شپنا (پالایش نفت اصفهان) بیشترین صف خرید را داشت.
بیشترین عرضهها
روز گذشته بیشترین صف فروش نیز به بنو (بیمه تجارت نو) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 148 میلیارد تومانی داشت. پس از بنو، سمگا (سرمایه گذاری میراث فرهنگی) و غصینو (صنعتی مینو) و بیشترین صف فروش را داشتند.
پیش بینی بورس امروز
روز گذشته روند صعودی شاخص بورس ادامه یافت اما تنها در نیم ساعت اول رشد کرد و در ادامه معاملات با شیب ملایمی نزول کرد. شاخص هم وزن نیز روندی مشابه داشت با این تفاوت که در پایان معاملات شاخص هم وزن نسبت به روز شنبه اندکی پایینتر ایستاد و نزول 93 واحدی را ثبت کرد. هرچند که شاخص کل 17 هزار واحد رشد کرد، شاخص فرابورس رشد 109 واحدی داشت و نزول شاخص هم وزن اندک بود اما روند نزولی شاخصها در سه ساعت پایانی نشان داد که بورس فعلا توان رشد بیشتر را ندارد.
ارزش معاملات دیگر نماگر مهم بورس است که نشان دهنده نقدشوندگی بازار و رونق یا رکود معاملات است. دیروز ارزش معاملات کل بازار 24 درصد افزایش یافت و ارزش معاملات خرد نیز رشد 33 درصدی داشت. ارزش معاملات خرد بازار معادل 6 هزار و 234 میلیارد تومان بود که بیشترین رقم در 45 روز کاری گذشته در سال 1400 از هفتم فروردین ماه به این سو است. بنابراین بازار دیروز با افزایش نقدشوندگی و رونق معاملات همراه بود. علاوه بر آن یک عامل مهم به سهام داران سیگنال صعود میدهد، قیمت دلار روز گذشته به روند صعودی خود ادامه داد و از مرز 24 هزار تومان گذشت. اما در مقابل روند نزولی شاخص در سه ساعت پایانی و خروج پول حقیقی دو علامت منفی معاملات بود. در مجموع به نظر میرسد که روز دوشنبه روز مهمی برای بورس است و روند آن بر انتظارات فعالان بازار تاثیر مستقیم خواهد داشت، اگر شاخص بتواند به صعود ادامه دهد میتواند سهام داران را به «خرید» ترغیب کند، اما توقف روند صعودی موجب رشد «فروش» خواهد شد.