یک تحلیلگر بازار سرمایه میگوید: به نظر میرسد در کوتاهمدت اقبال بازار به سمت صنایع ریالمحور باشد اما باید این موضوع را در نظر گرفت که نمادهای صنایع دلارمحور نیز که گزارشهای فصلی خوبی ارائه کردهاند در بودجهشان قیمت دلار محتاطانه و کمتر از قیمت فعلی بسته شده است بنابراین چشمانداز بلندمدت شرکتهای صادراتمحور نیز مثبت ارزیابی میشود.
وی اظهار میکند: دو مورد مهم و امیدوارکننده در روند معاملات هفته گذشته مشهود بود که یکی فاصله گرفتن دماسنج بازار از کف و محدوده یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد و موضوع مهم دیگر افزایش قابل توجه حجم معاملات نسبت به دو ماه گذشته است. افزایش ارزش معاملات بازار موضوع مهمی است که میتواند نشاندهنده ورود جریان نقدینگی جدید به بازار باشد. ویژگی دیگری که در وضعیت معاملات هفته گذشته مشهود بود اقبال بیشتر اهالی بازار به صنایع ریالیمحور بود که متاثر از روند قیمت ارز و چشمانداز پیش روی تحولات سیاسی مخصوصا در حوزه روابط بینالمللی است اما بهطور کلی وضعیت بازار سهام در هفته پیش رو همچنان همراه با نوسانات روزانه همراه با شیب ملایم صعودی است که در میانمدت و بلندمدت به نظر میرسد سرمایهگذاری در بازار سهام نسبت به سایر بازارهای موازی بازدهی مناسبتری داشته باشد.
این کارشناس بازار سهام بیان میکند: با نگاهی به ریسکهای وارد شده به بازار طی چندماه گذشته به نظر میرسد این ریسکها نیز کاهش یافته مخصوصا موضوع انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که اثر روانی آن چند ماه بر بازار سایه سنگینی انداخته بود. همچنین با آرام شدن سایر بازارهای موازی از جمله بازار ارز وطلا میتوان انتظار داشت بخشی از پولهایی که به سمت این بازارها هدایت شده بود وارد چرخه بازار سرمایه شود.
وی با اشاره به احتمالات معاملات هفته آتی میگوید: به نظر میرسد وضعیت بازار در هفته آینده نیز کما بیش مشابه هفته جاری باشد؛ بهطوری که نمیتوان انتظار داشت موج شدید هیجان فروش طی چند ماه گذشته به سرعت تغییر جهت یابد.
مقاومت تکنیکالی شاخص کل
برادرانهاشمی با نگاهی به روند تکنیکال شاخص میگوید: از نظر تکنیکالی نیز شاخص در محدوده یک میلیون و ۴۰۰ تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار با باند مقاومتی محکمی مواجه است که طی این هفته به این محدوده مهم نزدیک شده است؛ البته اگر دیدگاه زمانی را بیشتر کنیم و با دید بلندمدت یا حداقل میانمدت به بازار نگاه کنیم به نظر میرسد این محدوده مقاومتی پشت سر گذاشته خواهد شد.
وی اظهار میکند: اگر نگاهی به صنایع حاضر در بورس داشته باشیم از نظر نحوه مواجهه با قیمت ارز این صنایع به دو بخش صنایع دلارمحور (مانند پتروشیمیها، فلزات اساسی و معدنیها) و نیز صنایع ریالمحور (که کاهش نرخ ارز به نفع آنهاست مثل بانکیها، خودروییها، گروه دارویی و صنایع غذایی) تقسیم میشوند.
برادرانهاشمی تصریح میکند: به نظر میرسد در کوتاهمدت اقبال بازار به سمت صنایع ریالمحور باشد اما باید این موضوع را در نظر گرفت که نمادهای صنایع دلارمحور نیز که گزارشهای فصلی خوبی ارائه کردهاند در بودجهشان قیمت دلار محتاطانه و کمتر از قیمت فعلی بسته شده است بنابراین چشمانداز بلندمدت شرکتهای صادراتمحور نیز مثبت ارزیابی میشود.