این دو هواپیمای بادوام مجهز به “سیستم اختیاری خلبانی”(OPS)، در یک نمایش سیستم خودران توانستند با موفقیت بلند شوند، پرواز کنند و سپس فرود بیایند.
پهنای بال هواپیما، ۲۴.۸ متر است و شرکت سازنده، سلولهای فتوولتاییک در ابعاد ۲۲.۵ را روی بالها و دم آن نصب کرده است تا باتریهای آنبرد را شارژ کنند.
شرکت الکترا سولار برای افزایش اطمینان و امنیت، از سیستم الکتریکی- خورشیدی استفاده کرده است. این شرکت، سیستمها و الگوریتمهای کنترلی را با همکاری “موسسه رباتیک و مکاترونیک DLR” تنظیم کرده است.
این پروژه، یک روش خلبانی انعطافپذیر را برای عملیات علمی و تجاری ارائه میدهد. در این ماموریت، یک خلبان انسان حضور خواهد داشت تا در صورت بروز مشکل، مداخله کند اما برای بلند شدن هواپیما و پرواز آن حین آزمایش سیستم، نیازی به خلبان نیست.
نخستین آزمایش این پروژه، در سال ۲۰۱۱ در اطراف فرودگاه آوگسبورگ آلمان صورت گرفت و پس از آن در سال ۲۰۱۵، در ارتفاع سه هزار متری انجام شد. گام بعدی، پرواز در ماموریتهای روزانه و شبانه برای رسیدن یکی از هواپیماها به بالاترین ارتفاع است.
دکتر “کنستانتین کونداک”(Konstantin Kondak) گفت: با این پروژه، گام بزرگی برای رسیدن به استراتوسفر برداشتهایم و امیدوار هستیم بتوانیم در مدت کوتاهی به ارتفاع ۲۰ کیلومتری برسیم.