تحلیلگر مالی، بازارگردانی مناسب سهمها را بر ایجاد ثبات در بازار سرمایه موثر ارزیابی کرد.
به گزارش رتبه آنلاین از سنا، موسی احمدی اظهارکرد: به نظر میرسد درحالحاضر بازار سرمایه در حال حرکت به سمت تعادل است که با وجود و فعالیت بازارگردانها این موضوع تقویت شده است.
احمدی با بیان اینکه بازار سرمایه در ماههای گذشته با نوسانات زیادی مواجه بوده و روندهای رشدی و کاهشی را تجربه کرده، افزود: در هفته گذشته ارزش بالای معاملات خرد، ادامه روند صعودی و پرقدرت شاخص کل هموزن و توجه به گروهها و نمادهای کوچکتر پدیدههای غالب بازار بود و هم اکنون این بازار با نقش آفرینی بازارگردانها حرکت تعادلی خود را از سر گرفته است.
وی با اشاره به اینکه افق مثبتی در چند وقت اخیر در بازار شکل گرفته و باعث شده است حرکت مثبتی روی خرید سهام شکل بگیرد، اظهارکرد: در این میان، شناسایی سهمهای مناسب با توجه به استراتژی معاملاتی سرمایهگذاران و اشتهای ریسک آنها و خرید آنها برای سهامداران مهم به نظر میرسد. به عبارت دیگر، اینکه در آینده چه رخدادهایی پیش خواهد آمد، تأثیر زیادی بر بازار دارد.
احمدی، چرخش بازار از شاخص کل به شاخص هموزن و اهمیت پیداکردن سهام کوچک بازار را اتفاق غالب این روزها دانست و گفت در روزهای اخیر، بازار سرمایه در سهام کوچک با قدرت بالایی به کار خود ادامه میدهد اما در سهام بزرگ بازار فروشندگان حقیقی و حقوقی زیاد است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر صنایع کوچک با توجه به عدم وجود داراییهای بزرگ، چندان مبنایی برای رشد پایدار ندارند و به نظر میرسد با توجه به ترکیب سهامداران فعلی و سرمایهگذارانی که به تازگی وارد بازار سرمایه شدهاند، این رشد زمانبر خواهد بود.
احمدی درخصوص بودجه آینده و تاثیر آن بر بازار سرمایه هم گفت: این روزها اخبار مربوط به بودجه سال ۱۴۰۰ و مفروضات آن از جمله مواردی است که تأثیر بسزایی بر وضعیت بازار سرمایه دارد. بنا به اخبار، دولت اعلام کرده است که در نظر دارد در سال آینده دلار را در محدوده ۱۵ هزار تومانی قرار دهد و فروش ۳/۲ میلیون بشکه نفت در طی سال آینده را قطعی در نظر گرفته است.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: با در نظر گرفتن متوسط فروش نفت در ۹ ماه گذشته که حدود نیم میلیون بشکه در روز بوده است و با توجه به نتایجی که در انتخابات ریاست جمهوری امریکا رخ داده است، به نظر میرسد که دولت به تسهیل فضای اقتصادی بین دو کشور خوشبین است؛ لذا در این زمینه لازم است مواردی از قبیل نهاییشدن سیاستهای دولت جدید امریکا در زمینه بازگشت به برجام و بازار نفت ایران، زمانبر بودن و سختی جذب مشتریانی که پالایشگاههای آنها با نفت امریکا تنظیم شده و همچنین برخی دیگر از زمینههای عدم اطمینان موجود در شرایط اقتصادی، نیز در نظر گرفته شود.