پنج‌شنبه 1 آذر 1403
خانهخبراجتماعی و شهرینرخ بیکاری پنج استان ۲رقمی شد/جمعیت بیکاران به ۳.۳میلیون نفر رسید

نرخ بیکاری پنج استان ۲رقمی شد/جمعیت بیکاران به ۳.۳میلیون نفر رسید

بررسی جزئیات نرخ بیکاری نشان می دهد که استان کرمانشاه با ۱۶.۴ درصد بیشترین نرخ بیکاری و استان های کهگیلویه و بویر احمد و سیستان و بلوچستان با ۴.۹ و ۴.۷ درصد بیشترین درصد رشد را داشته اند.

به گزارش رتبه آنلاین از مهر، اشتغال و بیکاری، از جمله موضوعات اساسی اقتصاد هرکشوری است، به‌گونه‌ای که افزایش اشتغال و کاهش بیکاری، به‌عنوان یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی جوامع تلقی می‌شود از این رو نرخ بیکاری یکی از شاخص‌هایی است که برای ارزیابی شرایط اقتصادی کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از سال ۱۳۷۶ اطلاعات بازار کشور از طریق طرح «آمارگیری از ویژگی‌های اشتغال و بیکاری خانوار» حاصل می‌شد که به منظور بهبود کیفیت و انطباق بیش­تر با مفاهیم بین‌المللی به­ ویژه سازمان بین‌المللی کار، مورد بازنگری قرار گرفت تا به صورت طرح فعلی و با عنوان «طرح آمارگیری نیروی‌کار» به اجرا در آید.

«طرح آمارگیری نیروی‌کار» اولین بار در سال ۱۳۸۴ آغاز شد و از آن زمان تاکنون در ماه میانی هر فصل اجرا شده است.

جزئیات نرخ بیکاری استانها/ بیکاری ۱۶.۴ درصدی در کرمانشاه

بر پایه این گزارش؛ نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در تابستان امسال که توسط مرکز آمار ایران انجام شده، نشان می دهد که استان کرمانشان با ۱۶.۴ درصد بیشترین نرخ بیکاری را در میان استان های کشور به خود اختصاص داده است.

همچنین بررسی نرخ بیکاری افراد ١٠ ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد که ۱۲.۲ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، طی تابستان سال جاری بیکار بوده‌اند و جمعیت بیکار کشور با افزایش ۲۳۷ هزار نفری  به ٣ میلیون و ٣٢۶ هزار نفر رسیده است.

بر اساس این آمار، در تابستان امسال، استان های کرمانشاه با ۱۶.۴ درصد، خوزستان ۱۵.۶ درصد، کهگیلویه و بویر احمد با ۱۵.۵ درصد، سیستان و بلوچستان با ۱۵.۳ درصد و اصفهان با ۱۵ درصد در صدر استان های دارای بیشترین جمعیت بیکار قرار گرفتند.

این در حالی است که با وجود وعده متولیان جهت بهبود روند اشتغال در استان های محروم، درصد بیکاری نسبت به تابستان سال گذشته در استان کهگیلویه و بویراحمد ۴.۹ درصد و در استان سیستان و بلوچستان ۴.۷ درصد افزایش یافته است و در استان کرمانشاه نیز تنها ۱.۵ درصد با کاهش مواجه شده است.

همچنین در رده های بعدی استان های آذربایجان غربی با ۱۴.۸ درصد، یزد با ۱۴.۱ درصد، چهارمحال و بختیاری با ۱۳.۹ درصد و البرز با ۱۳.۸ درصد درصد قرار دارند.

این در حالی است که نرخ بیکاری در استان آذربایجان غربی تابستان سال گذشته ۱۱.۴ درصد و یزد ۱۲ درصد بوده است. در این بین نرخ بیکاری در استان چهارمحال و بختیاری ۵.۹ درصد بهبود یافته است.

استان لرستان با ۱۲.۹ درصد، گیلان ۱۲.۶ درصد، هرمزگان با ۱۲.۵ درصد، کرمان با ۱۲.۴ درصد و قم با ۱۲.۱ درصد نیز در رده های بعدی دارای بیشترین بیکار قرار گرفته اند.

کمترین درصد بیکاری نیز متعلق به همدان با ۶.۵ درصد، زنجان و سمنان با ۷.۱ درصد است که استان همدان و زنجان به ترتیب ۱.۹ و ۲.۳ درصد با کاهش نرخ بیکاری مواجه بوده اند اما استان سمنان ۰.۳ درصد رشد داشته است.

همچنین نرخ بیکاری در پایتخت ۱۳.۳ درصد ثبت شده است که نسبت به تابستان سال قبل که ۱۲.۷ درصد بود ۰.۶ درصد رشد یافته است.

نرخ بیکاری ۵ استان دو رقمی شد

به گزارش مهر، استان هایی که در تابستان سال ۹۶ نرخ بیکاری تک رقمی داشتند شامل همدان با ۹.۴ درصد، مرکزی با ۷.۶ درصد، مازندران با ۹.۳ درصد، گیلان با ۹.۲ درصد، قم با ۹.۹ درصد، سمنان با ۶.۸ درصد، زنجان با ۹.۴ درصد، خراسان شمالی با ۹.۸ درصد، خراسان رضوی با ۹.۹ درصد، اردبیل با ۹.۸ درصد و آذربایجان شرقی با ۹.۳ درصد می شود.

در این میان نرخ بیکاری ۵ استان در تابستان سال جاری از تک رقمی خارج و دو رقمی شده است که استان های مازندران با ۱۰ درصد، گیلان با ۱۲.۶ درصد، قم با ۱۲.۱ درصد، خراسان رضوی با ۱۰.۹ درصد و آذربایجان شرقی با ۱۰.۴ درصد در این دسته قرار دارند.

البته نرخ بیکاری استان مرکزی اگرچه دو رقمی نشده اما با افزایش ۳ درصدی به ۹.۶ درصد رسیده است و از سویی دیگر نرخ بیکاری استان های همدان و اردبیل به ترتیب با کاهش ۱.۹ و ۲.۳ درصدی بیشترین کاهش نرخ را داشته اند.


منبع: مهر

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید