جمعه 2 آذر 1403
خانهخبرخواندنی‌هامضطرب و افسرده‌ای زعفران بخور

مضطرب و افسرده‌ای زعفران بخور

عضو مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهادانشگاهی خراسان‌ جنوبی گفت: بر اساس آزمایشات صورت گرفته عصاره زعفران اثرات ضد اضطرابی دارد و سبب ایجاد آرامش می‌شود.

به گزارش رتبه آنلاین از ایسنا، زعفران به‌عنوان گیاهی ارزشمند و بوم سازگار در منطقه خراسان از مهم‌ترین صادرات محصولات کشاورزی کشور محسوب می‌شود.

ایران بزرگترین تولیدکننده‌ی زعفران جهان بوده و به‌علت داشتن تنوع آب و هوایی، بسیاری از محصولات باغی و زراعی آن از جمله زعفران، کیفیت عالی دارد.

طی 10 سال اخیر، میزان تولید زعفران ایران رشد قابل توجهی داشته که بخش گسترده‌ای از این تولیدات صادر می‌شود. اما در این میان خاصیت‌های درمانی زعفران در سال‌های اخیر مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است.

مهدی ابراهیمی، عضو مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهادانشگاهی خراسان‌ جنوبی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: اختلالات قلبی عروقی در حال حاضر به عنوان دلیل اصلی مرگ و میر سالانه جان حدود ۱۷ میلیون انسان را می‌گیرد.

وی افزود: بررسی‌های سال‌های اخیر نشان دادند که رژیم‌های غذایی سرشار از آنتی اکسیدان‌ها با کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی ارتباط دارند.

عضو مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهادانشگاهی خراسان‌ جنوبی بیان کرد: زعفران به عنوان عامل آنتی اکسیدان قوی شناخته می‌شود که در بسیاری از مواقع بر توانایی آن‌ها در محافظت از قلب تاکید شده است.

ابراهیمی با بیان اینکه زعفران و ترکیبات آن توانایی محافظت از کبد را نیز دارا هستند، تصریح کرد: بر اساس آزمایشات صورت گرفته عصاره زعفران اثرات ضد اضطرابی دارد و سبب ایجاد آرامش می‌شود.

وی ادامه داد: زعفران و ترکیبات آن دارای خواص متعددی هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به فعالیت ضد سرطانی، محافظت کنندگی از قلب، محافظت کنندگی عصبی و بسیاری از موارد دیگر اشاره کرد.

عضو مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهادانشگاهی خراسان‌ جنوبی تصریح کرد: اغلب این ویژگی‌ها ممکن است به فعالیت‌های آنتی اکسیدانی آپوکاروتنوئیدهای تشکیل دهنده زعفران مرتبط باشد.

ابراهیمی بیان کرد: اثرات سرکوب کنندگی زعفران تا حدودی به خواص ضد التهابی کروسین در سرکوب برخی سیتوکین‌ها و آنزیم‌های التهابی القایی مربوط می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر تعیین غلظت‌های مناسب مصرف آپوکاروتنوئیدهای زعفران که منجر به بروز سمیت نیز نمی‌شوند، باید در دستور کار محققان قرار گیرد.

عضو مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهادانشگاهی خراسان‌ جنوبی یادآور شد: به علاوه مطالعات سم شناسی صورت گرفته روی زعفران کافی نبوده و تلاش‌های بیشتری در این زمینه باید صورت پذیرد.

 

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید