جمعه 2 آذر 1403
خانهخبراجتماعی و شهری«مارس»‌ها‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی شکلاتی را بیشتر بشناسیم

«مارس»‌ها‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی شکلاتی را بیشتر بشناسیم

«مارس»‌ها‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی شکلاتی را بیشتر بشناسیم

«مارس»‌ها‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی شکلاتی را بیشتر بشناسیم

فرانکلین مارس، پدر فارست و موسس شرکت، ایده تأسیس شرکت را از آب‌نبات‌ها‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی شکلاتی که مادرش در بچگی برای سرگرم کردن او تهیه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کرد، گرفت.

فرانکلین که قبلا بخشی از سهام شرکت را به فارست داده بود، این سهام را از او به قیمت 50 هزار دلار خرید و حق بازاریابی اسنیکرز در خارج را نیز به او واگذار کرد.

به گزارش رتبه آنلاین از کارخانه آنلاین، خانواده مارس مالک یک شرکت شیرینی و شکلات‌سازی به نام شرکت مارس است. این خانواده تا سال 1988 از سوی مجله فوربز به عنوان ثروتمند‌ترین خانواده آمریکا معرفی می‌شد. «فارست مارس اس‌آر (بزرگ)» در زمان مرگش، به همراه دو پسر خود در جایگاه 29، 30 و 31 ثروتمند‌ترین افراد آمریکا قرار داشتند. ثروت هرکدام از آنها در آن زمان در حدود 4 میلیارد دلار بود. سه فرزند فارست مارس اس‌آر («فارست مارس جی‌آر (کوچک)»، «جان فرانکلین مارس» و «ژاکلین مارس») در سال 2009‌ هرکدام با ثروت 9 میلیارد دلار در جایگاه چهل و سوم ثروتمند‌ترین افراد جهان قرار داشتند. این خانواده به‌شدت از انظار عمومی و انجام مصاحبه دوری می‌کنند و به‌غیر از ژاکلین، هیچ عکسی نیز از اعضای این خانواده در دست نیست. داستان امپراتوری خانواده مارس با فرانکلین کلارنس مارس (1883 -1934) شروع شد.

فرانکلین در سنین کودکی به فلج اطفال دچار بود و نمی‌توانست مثل کودکان دیگر فعال باشد به همین دلیل در آشپزخانه به مادرش کمک می‌کرد. مادر او به پختن شیرینی علاقه داشت و به پسر خود نیز این فن را آموزش داد. فرانکلین زمانی که مدرسه را تمام کرد، شروع به فروختن شیرینی‌ها و آب‌نبات‌ها کرد. وی در سال 1902 و در سن 19 سالگی بنگاه شیرینی‌سازی خود را با فروختن محصولاتش به مغازه‌ها راه انداخت.

او با اتل کیساک ازدواج کرد، اما به دلیل شکست کسب‌وکارش، همسرش از او جدا شد. وی سپس با اتل هیلی ازدواج کرد که بسیار پشتیبان و حامی او بود و وی را در اداره کسب‌وکار کوچکش به نام شرکت مارس در تاکومای واشنگتن (که در 1911 شروع به کار کرده بود) کمک می‌کرد. فرانکلین مارس، پدر فارست و موسس شرکت، ایده تأسیس شرکت را از آب‌نبات‌ها‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی شکلاتی که مادرش در بچگی برای سرگرم کردن او تهیه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کرد، گرفت.

وقتی فرانکلین کمی بزرگ‌تر شد، شروع به تهیه و فروش آب‌نبات‌ها‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ کرد و پس از مواجهه با اقبال عمومی مردم، سال 1911 تصمیم به تأسیس کمپانی مارس گرفت. فارست که در کودکی به دلیل جدایی والدین از پدر جدا شده بود، در جوانی به پدر پیوست و رویای گسترش شرکت در کشورهای دیگر را در سر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌پروراند، اما مارس پدر مخالف بود. فرانکلین شیرینی‌ها را به همراه همسرش در خانه درست می‌کرد. این زوج بارها تغییر مکان دادند و بارها کسب‌وکارهایی با نام‌های مختلف را راه‌اندازی کردند و پس از افت و خیزهای فراوان در سال 1923 شکلات میلکی وی و در سال 1930 شکلات اسنیکرز را روانه بازار کردند.

در طول سال‌های 1931 تا 1933، بیش از 800 نفر برای فرانکلین و برای ساختن خانه‌ای 21 اتاقه در یک مزرعه 2800 جریبی در ایالت تنسی کار می‌کردند. شرکت فرانکلین در سال 1930 در حدود 5/2 میلیون دلار سودآوری داشت. فرانکلین در سال 1934 و در 51 سالگی از دنیا رفت و همسرش تا اواسط دهه 60 شرکت را اداره می‌کرد. فارست مارس بزرگ فرزند فرانکلین از همسر اولش بود. او که متولد 21 مارس 1904 بود با پدرش بسیار مشکل داشت.

وی در اوایل دهه 1930 تلاش می‌کرد تا پدرش را قانع کند که شکلات‌های میلکی وی را در کانادا بفروشد، اما فرانکلین قبول نکرد. به همین دلیل، فارست عصبانی شد و شرکت پدر و کشورش را در سال 1932 ترک کرد. در نتیجه اختلاف بین مارس پدر و پسر، فارست حق امتیاز شرکت در انگلیس را از پدر خرید و راهی انگلستان شد. در آنجا شکلات مارس (شکلاتی با پوششی مشکی‌رنگ که در کشور ما هم به فروش می‌رود) را ارائه کرد که با استقبال عموم مواجه شد.

پس از فوت پدر، فارست اداره شرکت را برعهده گرفت و با ارائه محصولات متنوع از جمله M&M و گسترش فروش شرکت در سراسر جهان، امپراتوری مارس را پدید آورد. فرانکلین که قبلا بخشی از سهام شرکت را به فارست داده بود، این سهام را از او به قیمت 50 هزار دلار خرید و حق بازاریابی اسنیکرز در خارج را نیز به او واگذار کرد. فارست به مدت کوتاهی برای شرکت‌های تابلر و نستله کار کرد و سپس به انگلستان رفت و یک شرکت شیرینی‌سازی به نام «تولیدکنندگان خوراک» راه‌اندازی کرد. وی همچنین خط تولید غذای کنسروی حیوانات خانگی‌، که یک مفهوم و ایده جدید بود را نیز از طریق یک شرکت جدید به نام پت فود (غذای حیوانات خانگی) راه‌اندازی کرد. وی بعدها در سال 1968 تحت نام کال کن فودز به بازار غذای حیوانات خانگی آمریکا وارد شد.

فارست مارس بزرگ در سال 1939 به آمریکا بازگشت و کسب‌وکار جدیدی را با تولید شیرینی‌هایی به نام M&M راه‌اندازی کرد. وی با آدری مارس (که در سال 1989 از دنیا رفت) ازدواج کرد که حاصل این ازدواج فارست پسر، جان و ژاکلین بود. فارست بزرگ در سال 1964 کنترل کل شرکت را از مادر خود اتل گرفت و کسب‌وکار خود را با شرکت پدر ادغام کرد. او بسیاری از قوانین شرکت را عوض کرد و قوانین تنبیه و پاداش جدیدی وضع کرد.

او کارکنان خود را «شریک و هم‌قطار» می‌نامید و به آنها اختیار عمل و تصمیم‌گیری می‌داد. او کارخانه را از درون ارتقا می‌داد. علاقه خاص او تولید محصولات جدید، راه‌هایی جدید برای انجام بهتر کارهای کنونی و یکپارچگی تولید بود. او از انظار عمومی دوری می‌کرد. فارست در سال 1973 در 69 سالگی بازنشسته شد و کنترل شرکت را به دو پسرش داد. او حتی پس از بازنشستگی نیز آرام ننشست و شرکت شیرینی‌سازی دیگری به نام مادرش اتل ام چاکلتز در لاس‌وگاس تاسیس کرد. او برندهای دیگری چون برنج عمو بن و غذای حیوانات پدیگری را نیز خلق کرده است. فارست مارس بزرگ در سال 1999 از دنیا رفت.

جان مارس 72 ساله در حال حاضر رئیس شرکت مارس است. وی ازدواج کرده و دو فرزند دارد. فارست مارس کوچک 77 ساله نیز ازدواج کرده و 4 فرزند دارد. هردو پسر فارست بزرگ در دانشگاه ییل تحصیل کرده‌اند. ژاکلین دختر 69 ساله فارست بزرگ نیز به همراه دو برادرش در جایگاه چهل و سومین ثروتمندان جهان قرار دارند. او در کالج برین ماور تحصیل کرده و 3 فرزند دارد. ثروت این خانواده در سال 2009 در مجموع از سوی مجله فوربز در حدود 27 میلیارد دلار برآورد شده است.

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید