سه‌شنبه 19 فروردین 1404
خانهخبرخواندنی‌هاقرص کلاژن بخوریم؟

قرص کلاژن بخوریم؟

«خواندنی» قرص‌هاي كلاژن مورد ستايش برخي از متخصصان پوست و مو و مبارزان با پيري زودرس و فعالان در زمينه سلامن پوست و مو و استخوان است، اما آيا واقعا اين قرص‌ها تاثيرگذارند؟

به گزارش رتبه آنلاین، کلاژن یکی از فراوان‌ترین پروتئین‌های موجود در بدن است و بخش بزرگی از موها، ناخن‌ها و پوست انسان را تشکیل می‌دهد.

این پروتئین از نوع پلی‌پپتید است و از ترکیبی از آمینواسید‌هایی مانند پرولین و گلیسین که معمولا در تمامی نسوج اتصالی، غضروف‌ها،‌ استخوان‌ها و پوست یافت می‌شوند، ساخته شده‌ است. نیکول اوسینگا متخصص سلامت پوست و مو معتقد است بدن به کلاژن نیاز دارد اما خود تولید آن را به عهده دارد و نیازی نیست قرص‌های کلاژن مصرف کنید یا پودر آن را به غذای خود بیافزایید. اما آیا تمام هیاهویی که برسر مصرف کلاژن وجود دارد یک دروغ بزرگ است؟

کلاژن و بدن انسان
بدن انسان نمی‌تواند کلاژن زیادی به خود جذب کند از این رو گفتن اینکه مصرف قرص‌های کلاژن رشد استخوان و مو و سلامت پوست و مو را بهبود می‌بخشد،‌ نادرست است زیرا کلاژن در سیستم هاضمه تجزیه شده و به آمینواسید‌ها تبدیل می‌کند و از آنها در مناطق مورد نیاز بدن استفاده می‌کند و این به معنی شفاف شدن بلافاصله پوست نیست. با این‌همه دانشمندان ثابت کرده‌اند استفاده از قرص‌های کلاژن بدن را تحریک می‌کند تا کلاژن بیشتری تولید کند و این برای استخوان‌ها و مفاصل مفید خواهد بود.

کلاژن و پوست
اطلاعات بسیار محدودی درباره تاثیرات مثبت کلاژن خوراکی بر سلامت پوست وجود دارد و دانشمندان هنوز مطمئن نیستند که آیا این مکمل غذایی تاثیری بر پوست انسانی که از رژیم غذایی سالم و مملو از پروتئین پیروی می‌کند خواهد داشت یا نه؟

کلاژن و سلامت مو
بالا رفتن سن با کاهش طبیعی میزان کلاژن بدن همراه است و همین موضوع باعث افزایش استفاده از مکمل‌های کلاژنی در میان زنان شده‌است. تحقیقات نشان داده‌اند که استفاده از این مکمل در ساخت پروتئین رشد مو در بدن تاثیرگذار است، پروتئینی که مانع از ریزش مو و محرک رشد مو است و با پشتیبانی از فولیکول مو از سفید شدن آن جلوگیری می‌کند. همچنین کلاژن در درمان موهای خشک و شکننده بسیار تاثیرگذار عمل کرده‌ است.

کلاژن، رژیم و سبک زندگی
تنها مصرف روزانه مکمل کلاژن کافی نیست. به گفته اوسینگا،‌ ویتامین C و کلاژن باید با هم مصرف شوند زیرا اگر میزان ویتامین C در بدن کم باشد میزان تولید کلاژن نیز کم می‌شود. هویج،‌ میوه‌های سرخ‌رنگ و کلم به صورت طبیعی میزان تولید کلاژن را افزایش می‌دهند. علاوه بر کاهش طبیعی میزان تولید کلاژن با بالا رفتن سن،‌ عوامل سبک زندگی مدرن مانند استرس، رژیم غذایی نادرست و اختلال روده می‌تواند توانایی کلاژن‌سازی بدن را نیز مختل سازد.

انواع کلاژن
سه نوع کلاژن وجود دارد: نوع اول که ۹۰ درصد از پوست،‌ مو،‌ ناخن‌ها،‌ اندام‌ها و استخوان را تشکیل داده است. نوع دوم با غضروف‌سازی در ارتباط است و کلاژن نوع سوم در پروتئین فیبروس استخوان،‌ غضروف، تاندون‌ها و دیگر نسوج اتصالی حضور دارد.

منابع کلاژن
در هر قرص مکمل یک گرم کلاژن وجود دارد که ممکن است ترکیبی از سه نوع یا تنها یک نوع از این پروتئین را در بر بگیرد. کلاژن به شکل مایع یا پودر نیز وجود دارد. کلاژن طبیعی را نیز می‌توان با مصرف گوشت ماهی، گاو، و مرغ وارد بدن ساخت.

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید