کمیسیون تجارت فدرال ایالات متحده آمریکا تحت تاثیر افشای اطلاعات کاربران فیسبوک را به پرداخت جریمه ۵ میلیارد دلاری محکوم کرد.
به گزارش رتبه آنلاین از ایسنا، فیسبوک که در چند سال اخیر به شدت از سوی نهادهای سیاسی، دولتی و غیردولتی در جهان به خصوص ایالات متحده آمریکا تحت فشار قرار گرفته و بارها جریمههای سنگینی را به خاطر سهلانگاری و همکاری با مؤسسات تحقیقاتی و افشای اطلاعات خصوصی کاربران و نقض حریم خصوصی آنها متحمل شده است، بر اساس اخبار و گزارشهای منتشر شده در بلومبرگ، از سوی کمیسیون تجارت فدرال ایالات متحده آمریکا تحت تأثیر رسوایی امنیتی و سرقت اطلاعات کاربرانش به علت همکاری با مؤسسه تحقیقاتی و مشاورهای کمبریج آنالتیکا به پرداخت یک جریمه ۵ میلیارد دلاری محکوم شده است.
البته به عقیده کارشناسان و تحلیلگران، این مبلغ جریمه به هیچ وجه مبلغ سنگین و هنگفتی برای فیسبوک به شمار نخواهد رفت چراکه میزان درآمد این غول تکنولوژی آمریکایی در سال ۲۰۱۸ میلادی معادل ۵۶ میلیارد دلار بوده است بنابراین پرداخت ۵ میلیارد دلار چیز زیادی از اندوختههای آن کم نمیکند.
تقریباً اوایل سال جاری ۲۰۱۸ میلادی بود که شبکهاجتماعی فیسبوک درگیر بزرگترین رسوایی در طول تاریخ خود شد چراکه اخبار بسیاری مبنی بر همکاری فیسبوک با یک مؤسسه تحقیقاتی به نام کمبریج آنالتیکا و افشای اطلاعات خصوصی خیل عظیمی از کاربران فیسبوکی منتشر شد. گزارشهای منتشره نشان میداد که اطلاعات بیش از ۸۷ میلیون نفر از کاربران فیسبوک در این همکاری به سرقت رفته و افشا شده است.
بعد از رسانهای شدن خبر رسوایی بزرگ فیسبوک، هزاران کاربر فیسبوک در گوشه و کنار جهان تصمیم گرفتند که به فعالیت خود در این شبکه اجتماعی خاتمه داده و از آن برای همیشه خارج شوند. در همین راستا افراد مشهور نیز به نشانه اعتراض به نقض حریم خصوصی کاربران توسط فیسبوک اقدام به بستن حساب کاربری خود کردند.
پس از آنکه وبسایتها و رسانههای خبری بسیاری گزارش کردند که شبکه اجتماعی فیسبوک در انتشار اطلاعات شخصی و خصوصی کاربرانش دست داشته است، مردم و منتقدان بسیاری فیسبوک را به خیانت در امانت و همکاری با نهادهای دولتی یا تحقیقاتی متهم کردند.
این شبکه اجتماعی به سرعت آماج حملات کاربران بسیاری در سراسر جهان قرار گرفت بهگونهای که تعداد کثیری ازشرکتها و افراد معروف اقدام به بستن و غیرفعال کردن صفحات مجازی خود در فیسبوک کرده و استفاده از این شبکه اجتماعی را ننگی برای دنیای مجازی توصیف کردهاند.
این غول تکنولوژی بارها توسط نهادهای مختلف در کشورهای مختلف جریمه شده که از مهمترین آنها میتوان به جریمه ۵۰۰ هزار پوندی از سوی کمیسیون محافظت از اطلاعات کاربران در بریتانیا اشاره کرد.
پس از انتشار خبر رسوایی فیسبوک و نقض حریم شخصی کاربرانش، افراد مشهور و شرکتهای کوچک و بزرگ بسیاری اقدام به حذف صفحه کاربری خود در این شبکه اجتماعی کردهاند تا بدین ترتیب، اعتراض خود را نسبت به سهل انگاری فیسبوک نشان دهند.
با اینکه فیسبوک در تمامی روزنامهها و شبکههای اجتماعی از تمامی کاربرانش در این خصوص عذرخواهی کرد و در بیانیهای نیز احتمال هرگونه جاسوسی و افشای اطلاعات آنها را رد کرد، اما همچنان خشم عموم مردم در سراسر جهان نسبت به این شبکه اجتماعی محبوب و پرطرفدار فروکش نکرده است.