هر شهر، هر کجا که باشد، صاحب فرهنگ است. در میان طیف وسیعی از ابر شهرهای دنیا، آیا میتوان فهمید که تمرکز کدام شهر بر مقوله فرهنگ بیش از بقیه است؟ دست کم، در زمینه مصادیق رایج فرهنگی، از قبیل موزهها، گالریها، سالنهای تئاتر و موارد مشابه.
اگر داشتن چنین موسسات و فضاهایی را در کنار میراث جهانی، مناطق تاریخی، سالنهای کنسرت، سینماها و کتابخانههای عمومی، ملاک قرار بدهیم، میتوانیم آنها را رتبهبندی کنیم. وبسایتِ MyVoucherCodes ، سی و پنج شهر را بر اساس جلوههای فرهنگیشان ردهبندی کرده است که ما در اینجا به چند شهر و رتبه آنها اشاره میکنیم.
پاریس
این مطالعه، پاریس را بهعنوان فرهنگیترین شهر دنیا معرفی کرده، چرا که در هر شاخه تحقیق، پاریس بین سه رتبه اول قرار داشته است. شهری چند فرهنگی، که هنرمندان، نویسندگان، اساتید و تحصیلکردهها را برای قرنهای متمادی، به خود جذب کردهاست؛ شهری که سالانه، ورود و خروج میلیونها گردشگر را به خود میبیند که از موزهها و شاخصههای تاریخی آن، مثل موزه لوور، نوتردام و صد البته برج ایفل، بازدید میکنند.
درست پشت سر پایتخت فرهنگی کشور فرانسه، یعنی پاریس، رقیبی وجود دارد به نام نیویورک، که بیشترین تعداد گالریهای هنری و مناطق تاریخی، در کل دنیا را در خود جای دادهاست و رتبه بعدی، متعلق به لندن است.
ممکن است باعث شگفتیِ بعضی افراد باشد، که سئول، به لطف تعداد بینظیر کتابخانههای عمومیاش (۱۰۷۷ کتابخانه)، در این فهرست، رتبه چهارم را دارد، در حالی که همتای ژاپنی او یعنیتوکیو، جایگاه پنجم را به دست آوردهاست.
مسکو، رم، شِنژِن، لس آنجلس و آمستردام، در بین ۱۰ مورد اول فهرست فرهنگیترین شهرها، دیده میشوند.
سیدنی
برای اثبات اینکه تنها زرق و برق و ظاهر شهرها، ملاک سنجش نبوده، به این نکته توجه کنید: سیدنی، بهعنوان فرهنگیترین شهر منطقه استرالیا شناخته شده و در رتبه سیزدهم قرار گرفتهاست، یعنی یک رده بالاتر از ملبورنی که اکثر استرالیاییها، قلب فرهنگیِ معاصر و امروزی آن را مورد توجه قرار میدهند و در یک کلام، آن را فرهنگیتر میدانند: ملبورن در این فهرست رتبه چهاردهم را دارد.
فکر میکنید کدام شهرها باید در این فهرست قرار میگرفتند که جایشان خالیست؟
منبع: traveltalkmag.com