غرفه چین به عنوان میهمان ویژه سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران افتتاح شد.
به گزارش رتبه آنلاین از ایسنا، در مراسم افتتاحیه غرفه میهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران که امروز (چهارشنبه، چهارم اردیبهشتماه) و در ساعت ابتدایی شروع کار نمایشگاه در محل مصلای تهران برگزار شد، گوئو ویمین، معاون وزیر تبلیغات جمهوری خلق چین در سخنانی اظهار کرد: کسانی که در این محفل فرهنگی شرکت کردهاند از کشورهای مختلف جهان برای به اشتراک گذاشتن دوستی و ایجاد تعامل فرهنگی در اینجا گرد آمدهاند. از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خاطر دعوت از چین برای مهمان ویژه شدن در سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران صمیمانه تشکر میکنم.
او افزود: این دو کشور (چین و ایران) با تمدن باستانی و از طریق جاده ابریشم مبادلات دوستانه خود را از سالهای دور شروع کردهاند که این موضوع در حوزه فرهنگی عمق بیشتری دارد و دستاوردهای فراوانی در این زمینه حاصل شده است.
معاون وزیر تبلیغات چین با اشاره به حضور ایران به عنوان میهمان ویژه در نمایشگاه کتاب پکن در سال ۲۰۱۷، گفت: ایران با شعار «رؤیای رنگین جاده ابریشم» در نمایشگاه پکن شرکت کرد که فصل جدیدی در روابط فرهنگی دو کشور ایجاد شد. به دستور رهبران دو کشور چین و ایران، ما در جهت تقویت روابط انسانی و گسترش روابط تمدنی دو کشور در اینجا حضور داریم.
او با ارائه توضیحاتی درباره کتابهایی که از کشور چین به نمایشگاه کتاب تهران آوردهاند بیان کرد: با ارائه فعالیتهای چین در نمایشگاه کتاب تهران، فرهنگ و کتاب چین در این کشور جلوه خواهد کرد و خوانندگان میتوانند با چین واقعی آشنا شوند و همه ابعاد آن را درک کنند.
در ادامه مراسم محسن جوادی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: نام کشور چین از روزگار دور در میان ایرانیان شناختهشده است و شاعران و نویسندگان ایرانی برای امور دستنیافتنی و یا تمجید از هنر تصویرگری از عنوان این کشور استفاده میکردند.
او سپس گفت: به رغم نامگذاری شبکه ارتباطی ایران و چین به عنوان راه ابریشم، قبل از آن این راه یک جاده فرهنگی و هنری بوده و رفت و آمد فرهنگدوستان و اهل اقتصاد در سالهای اخیر زمینه رشد اقتصاد فرهنگی دو کشور را فراهم کرده است.
پانگ سن، سفیر چین در ایران نیز با خیر مقدم به حاضران در غرفه میهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران گفت: چین و ایران دو کشور با تاریخ و تمدن دیرینه هستند و دوستی دیرینه و عمیقی دارند. در سالهای اخیر نیز روابط چین و ایران در مسیر توسعه خوبی قرار گرفته است. کشور چین در این دوره از نمایشگاه فعالیتهای متنوعی را در زمینه فرهنگ و هنر در نظر گرفته است.
در پایان این مراسم، چینیها یک نسخه خطی و تاریخی به کتابخانه ملی ایران اهدا کردند تا به گفته خودشان، دوستی بین ایران و چین را عمیقتر کنند.