رییس اتاق بازرگانی ایران و چین معتقد است در دنیای امروز با توجه به اهمیت اینترنت در تجارت قطعی دسترسی ایران به این شبکه در کنار زیانهای مالی برای اعتبار کشور نیز چندان نتیجه مثبتی نداشت.
به گزارش رتبه آنلاین، مجیدرضا حریری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: برای تحلیل اتفاقات روزهای گذشته باید یک موضوع مهم را در نظر داشت و آن اینکه با توجه به شرایط کشور چه برخی تصمیمات و چه برخی واکنشها از روی هیجان مطرح شدند و از اینرو احتمالا با گذشت چند هفته از این اتفاق بسیاری از تحلیلها و واکنشها از هیجان دور شده و واقعیتر خواهند شد.
به گفته وی، صحبتهایی که از زیانهای میلیارد دلاری اقتصاد ایران به دلیل قطعی اینترنت مطرح میشود، بعید است که مبنای دقیق داشته باشد و بیشتر هیجانی است. البته هنوز شرایط برای بررسی دقیق آنچه که در روزهای گذشته برای اقتصاد ایران رخ داد وجود ندارد.
رییس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه شرایط تجارت امروز با دهه قبل متفاوت است، اظهار کرد: اگر چند دهه قبل بحث ارسال تلکس مطرح بود و پس از آن ابزارهایی همچون تلفن و فکس اضافه شد امروز بخش قابل توجهی از فرآیند تجارت بینالمللی به وسیله اینترنت انجام میشود و قطعی چند روزه آن نه تنها باعث زیان مالی میشود که اصلیترین نتیجه آن ضربه خوردن به اعتبار ما در فضای بینالمللی است.
حریری توضیح داد: حتی در کشورهایی که شرایط عادی اقتصادی دارند برای پیگیری معاملات نیاز به استفاده از اینترنت وجود دارد. در ایران با توجه به تحریمهای اقتصادی ما مجبور هستیم چند برابر تاجران دیگر کشورها پیگیر باشیم و امورات مربوط به صادرات و واردات کالا را دنبال کنیم. از اینرو قطعی اینترنت میتواند در این حوزهها مشکلساز شود.
رییس اتاق بازرگانی ایران و چین به فعالان اقتصادی جوان توصیه کرد که از برخوردها و واکنشهای هیجانی نسبت به شرایط به وجود آمده دوری کنند و با شناخت واقعیتهای اقتصادی ایران، اهداف و برنامههای خود را پیگیری کنند. در قطعی اینترنت یک تصمیم امنیتی اجرا شد که قطعا برای آن دلیل و علتهایی وجود دارد اما از منظر اقتصاد این تصمیم میتواند با انتقادهایی مواجه شود که البته باید به دور از هیجان آنها را بررسی و ارائه کرد.