جمعه 2 آذر 1403
خانهاسلایدر اصلیصنعت بیمه، نیاز مشتری داخل را پاسخگو نیست

صنعت بیمه، نیاز مشتری داخل را پاسخگو نیست

 

فرهنگ‌سازی، تبلیغات و جذب مشتری به صورت خودآگاهانه، باعث افزایش سرمایه بیمه‌ها می‌شود.

محمد رجایی: بیمه در کشور خلاصه به دو بیمه شخص ثالث و حوادث شده است

جعفرقادری: صنعت بیمه، نیازهای مشتریان داخلی را پاسخگو نیست

عباس صلاحی: صنعت بیمه از ناهنجاری‌های ساختاری رنج می‌برد

نبود آشنایی کافی با صنعت بیمه به موازات عدم فرهنگ‌سازی مناسب این صنعت، تاثیر بسزایی در شرایط نامساعد اقتصاد و مالی گذاشته چراکه نبود نوآوری و اطلاع رسانی در این صنعت باعث عدم استقبال مردمی از مزایای بیمه شده است. محرومیت فرهنگی در بسیاری از روستا و حفظ رویه سنتی بودن آنها، باعث شده تا کماکان مردم آمادگی پذیرش بسیاری از مزایای اجتماعی همانند بیمه را نداشته باشند.

به گزارش رتبه آنلاین، بیمه جزو مهم‌ترین کالاهای اجتماعی بوده که متاسفانه کشورهای جهان سوم گرایش چندانی به آن ندارند و این جامعه سنتی بیشتر به سمت باورهای خود حرکت می‌کنند تا اینکه بیمه‌ها را در اولویت قرار دهند.

برای برطرف کردن این فرهنگ حاکم، تبلیغات و نمایان ساختن مزایای اجتماعی، اقتصادی و امنیتی بیمه نقش بسزایی در گرایش مردم و فرهنگ پذیری استفاده از این کالای اجتماعی دارد. درهمین راستا با اعضای کمیسیون اقتصادی، برنامه و بودجه و کمیسیون اجتماعی مجلس گفت‌وگویی را داشته‌ایم که به شرح زیر است:

 

بیمه‌ها سنتی بودن خود را حفظ کردند

محمد رجایی باغ سیایی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در خصوص فرهنگ سازی بیمه در کشور اظهار کرد: رویکرد و سیاست‌گذاری کلان بیمه‌ای کشور دولتی بوده و تاکنون ماهیت دولتی و سنتی بودن خود را حفظ کرده و تا زمانی که بیمه‌ها خصوصی و از حالت سنتی خارج نشوند، طبیعتا هزینه‌ای برای فرهنگ سازی در دستور کار خود قرار نمی دهند؛ فرهنگ سازی در صنعت بیمه نیازمند هزینه است تا جامعه بتواند نیازهای خود را از طریق بیمه شناسایی و پوشش دهد .

وی ادامه داد: متاسفانه بیمه در کشور خلاصه به دو بیمه شخص ثالث و حوادث شده و نبود کارگزار حرفه‌ای و عدم فرهنگ سازی و آشنایی مردم باعث شده تا بیمه‌های دیگری همچون بیمه عمر، سرمایه گذاری و … در کشور ناشناخته بماند.

بیمه در هر حوزه‌ای سودآور است

جعفرقادری عضوکمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی نیز در همین رابطه تاکید کرد: صنعت بیمه، نیازهای مشتریان داخلی را پاسخگو نیست چراکه تحت تاثیر تحریم‌ها قرار گرفته و منابع مالی آنها نیز چندان افزایشی طی سال های گذشته نداشته است؛ صنعت بیمه نیازمند آخرین پیشرفت‌های بین‌المللی است تا تمامی نیازهای جامعه را دربر بگیرد.

وی ادامه داد: فرهنگ‌سازی یکی از اصل‌های مهم جذب مشتری در این صنعت بوده زیرا بیمه با ورود به هر حوزه‌ای توانسته رشد فعالیت‌های اقتصادی را پدید آورد بنابراین فرهنگ‌سازی می‌تواند باعث کاهش ریسک و جبران پوشش هزینه‌های پیش بینی نشده جامعه و مخصوصا بنگاه های اقتصادی شود.

 

بیمه‌های غیراجباری، مورد استقبال نیستند

عباس صلاحی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه صنعت بیمه از ناهنجاری‌های ساختاری رنج می‌برد، اظهارکرد: عدم وجود فرهنگ‌سازی و تبلیغات در این صنعت، باعث شده که عمده جامعه از تنوع پرتفوی این صنعت غافل باشند و چندان ورودی به این صنعت نداشته باشند.

وی ادامه داد: جامعه بیمه‌شونده تاکنون شاهد این قضیه بوده که شرکت‌های بیمه‌گر در زمان دریافت حق‌بیمه‌ها وعده‌های جذابی می‌دهند اما در زمان پرداخت خسارت بهانه‌گیری‌هایی می‌کنند که خسارت را کامل نپردازند؛ این امر باعث بی‌اعتمادی مردم به صنعت بیمه شده و دیگر بیمه‌ها «همانند شخص‌ثالث اجباری نباشد» با استقبال چندانی مواجه نمی‌شوند.

وی ادامه داد: بنابراین دولت به ‌عنوان مهم‌ترین سیاست‌گذار صنعت بیمه راهکار فرهنگ‌سازی را پیش‌پای این صنعت بگذارد و تا زمانی که بیمه‌ها گام در مسیر فرهنگ سازی و آشنایی مردم با صنعت بیمه نکنند، طبیعتا بیمه نیز پیشرفتی را حاصل نمی کندد.

صلاحی ادامه داد: اگر قرار است شرکتی به جای بدهی واگذار شود باید شرکت‌های سودده باشند که این شرکت ها بتوانند حامی شرکت‌های بیمه باشند بنابراین درخصوص واگذاری شرکت‌ها، دولت باید برنامه‌ریزی منسجم و مدیریت قوی را در دستور کار خود قرار دهد.

 

وی با بیان اینکه بیمه‌ها باید با رقابت‌پذیری سعی در پوشش ریسک‌ها داشته باشند، اظهارکرد: رقابت سالم و افزایش میزان پوشش‌های ریسک در جامعه می‌تواند زمینه ساز رشد ورود مردمی و صنعتی به بحث بیمه‌ای باشد بنابراین فرهنگ‌سازی، تبلیغات و جذب مشتری به صورت خودآگاهانه، باعث افزایش سرمایه بیمه‌ها می‌شود.

 

تبعیت از سیاست‌های سنتی دولتی مهمترین نقد به صنعت بیمه

رجایی در ادامه با اشاره به اینکه باید از دولتی بودن در محیط کسب‌وکار دوری کنیم، تاکید کرد: مهم‌ترین نقد به صنعت بیمه، تبعیت از سیاست‌های سنتی تحت محوریت دولت بوده که هیچگاه نوآوری را در خود لحاظ نمی کند ؛ ورود بیمه‌ها به بازارهای اکتشافی جدید، انتقال سرمایه‌های جدید و ارائه انواع بیمه‌های روز و کارآمد می‌تواند صنعت بیمه‌ای که به صورت انحصاری مدیریت می‌شده را تحت تاثیر قرار دهد. جدید

نماینده مردم در خانه ملت گفت: دولتی ماندن بیمه ها پس از انقلاب تا کنون، یک ضعف بزرگ است زیرا در هر حوزه اقتصادی که انحصار وجود داشته باشد، تقریبا در آن حوزه شاهد نوآوری و فرهنگ سازی نبوده ایم.

 

بی اطلاعی جامعه از انواع بیمه ها

جعفر قادری نیز در همین راستا گفت: صنعت بیمه باید با شناسایی ریسک های موجود در جامعه و سپس معرفی خدمات بیمه‌ای به جامعه در راستای بهبود وضعیت بیمه‌ای گام بردارند.

وی ادامه داد: عملکرد ضعیف بیمه باعث ایجاد جذابیت بین مردم نبوده و نباید بیمه‌گران انتظار داشته باشند که بیمه‌شوندگان با پای خود به این صنعت ورود کنند؛ شرایط جدید جامعه کشور این حس را ایجاد کرده که باید قدرت مانور بیمه‌ها نسبت به گذشته بیشتر شود زیرا ظرفیت اقتصادی کشور افزایش یافته و بیمه‌ها همگام با این ظرفیت حرکت نکرده‌اند و جامعه از چگونگی بیمه‌ها بی اطلاع هستند.

 

نظارت بر فرهنگ سازی

در پایان عباس صلاحی رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس، با انتقاد از عدم نظارت بیمه مرکزی بر فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی بیمه‌ها برای رشد این صنعت گفت: نظارت بر زیرمجموعه‌ها تنها بر مباحث مالی خلاصه نمی‌شود بلکه باید چتر نظارت بر نحوه فرهنگ‌سازی، آموزش، اطلاع رسانی و … گسترش یابد؛ همگانی‌سازی بیمه جزو اهداف دور از دسترس این صنعت نیست بنابراین با اطلاع رسانی صحیح و آزادسازی تعرفه‌ها و البته ایجاد رقابتی صحیح می توان به این اصل دست یافت.

 

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید