به گزارش رتبه آنلاین از فارس، بورس اوراق بهادار تهران امروز در یک روند رو به رشد شروع به کار کرد، به گونهای که همه شاخصها سبز بودند و در پایان معاملات شاخص کل با رشد ۳۸ هزار و ۹۲ واحد به رقم یک میلیون و ۲۲۲ هزار و ۷۰ واحد رسید.
همچنین شاخص کل با معیار هموزن با افزایش ۷ هزار و ۲۵۲ واحد به رقم ۴۴۰ هزار و ۳۸۳ واحد رسید.
معاملهگران امروز بیش از ۵.۶ میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب ۸۱۵ هزار میلیارد تومان و به ارزش ۷ هزار و ۱۴۳ میلیارد تومان داد و ستد کردند که اگر ارزش معاملات فرابورس که به بیش از ۴ هزار و ۷۸۲ میلیارد تومان رسید را در نظر بگیریم، ارزش کل معاملات امروز بورس و فرابورس به بیش از ۱۲ هزار و ۹۲۵ میلیارد تومان رسید.
نقشه معاملات امروز بورس تهران
امروز همه شاخصهای بورس سبز بودند که حاکی از رشد همه شاخصها است، به گونهای که شاخص کل با معیار هموزن و شاخص قیمت با معیار هموزن ۱.۶ درصد رشد کردند همچنین شاخص کل با معیار وزنی ـ ارزشی و شاخص قیمت در همین معیار ۳.۲ درصد رشد کرد، شاخص آزاد شناور ۲.۶ درصد رشد کرد، شاخص بازار اول بورس ۴.۱ درصد افزایش یافت و شاخص بازار دوم بورس ۲.۱ درصد رشد کرد.
نمادهای شاخصساز امروز شامل گسترش نفت و گاز پارسیان، فولاد مبارکه، ملی مس ایران، شستا، گلگهر، چادرملو و هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تأمین بودهاند.
روند یکساله شاخص هم وزن بورس تهران
نمادهای پرتراکنش در بورس شامل صنعتی باما، بهساز کاشانه تهران، لیزینگ پارسیان، توسعه و عمران امید، تأمین سرمایه امین، سرمایهگذاری سیمان تأمین و بیمه آسیا بوده است.
در فرابورس ایران هم امروز شاخص کل سبز بود و در پایان معاملات با رشد ۴۳۷ واحد به رقم ۱۸ هزار و ۴۴۷ واحد رسید.
ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران بیش از یک میلیون و ۲۵۹ هزار میلیارد تومان شد. امروز معاملهگران در فرابورس ایران بیش از ۲.۹ میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب ۷۳۲ هزار معامله و به ارزش ۴ هزار و ۷۸۲ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
نمادهای شاخصساز در فرابورس امروز شامل ذوبآهن، سنگ آهن گهر زمین، آریا ساسول، پتروشیمی زاگرس، فولاد هرمزگان جنوب، صبا تأمین و هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه بودهاند.
نمادهای پرتراکنش امروز شامل صنایع چوب خزر، کاسپین، سپیدار سیستم آسیا، سرمایهگذاری مالی سپهر صادرات، پتروشیمی ارومیه، ذوبآهن اصفهان، دامپروری ملاردشیر، توسعه و عمران استان کرمان بودهاند.
به گزارش فارس، سرمایهگذاری در بورس یکی از گزینههای مورد سفارش اکثر کارشناسان اقتصادی است، زیرا به این وسیله هم پسانداز ملی افزایش مییابد و مردم میتوانند ماهانه بخشی از درآمد خود را پسانداز کرده و سرمایهگذاری کنند و هم از محل این پساندازها طرحهای توسعه در شرکتهای مهم بورسی و فرابورسی اجرا میشود، اما دولت وظیفه دارد، با تقویت نظارت بر بازار سرمایه مانع از زیان مردم و یا سوء استفاده برخی شرکتهای حقوقی در بازار سرمایه شوند.
به هر حال بازار سرمایه الزاماً به معنای سودآوری نیست بلکه نوسان و افزایش و کاهش قیمت و ریسک جزء ذات بازار سرمایه است، اما انتظار میرود نظارت بر بازار تقویت شود.
مردم برای خرید سهام اولاً مطالعه و مشورت بگیرند ثانیا سهام شرکتهایی را خریداری کنند که به صورت هلدینگ اداره میشود و معمولا خود آن شرکتها سهام چندین شرکت زیرمجموعه را در اختیار دارند و سرمایهگذاری در بورس باید با یک استراتژی میانمدت حداقل ۶ ماهه و یا چند ساله باشد و از محل پساندازها صورت گیرد.