بازار سکه با بدشانسی روبرو شد در روزی که قیمت دلار ایستادگی کرد و کاهش نیافت با افت قیمت جهانی طلا روبرو شد و زیر مرز حمایتی بسته شد.
سکه پایین تر از مرز حمایتی مهم 11 میلیون و 800 هزار تومان در نوسان است، در معاملات پشت خطی نیز این مرز شکسته نشد تا سکه امروز برای ماندن در کانال کنونی بجگند. در این شرایط ریسک بازار چقدر است؟
ریسک خرید در بازار سکه
قیمت ربع سکه تا محدوده 4 میلیون و 100 هزار تومانی عقب نشینی کرده است. حباب این فلز گرانبها هم که در هفته گذشته بالای مرز 50 درصدی بود، به حوالی 45 درصد نزدیک شده است، امری که نشان از کاهش تقاضا در بازار سکه کوچک دارد. به باور تحلیل گران، هر چقدر شرایط بازار طبیعی تر شود، ربع سکه به دلیل حباب زیادی که دارد، می تواند بیشتر صاحبان خود را دچار ضرر کند. با این حال، این مساله را نباید از خاطر برد که ربع سکه نسبت به سایر انواع سکه هم سود بیشتری را نصیب سرمایه گذاران خود تا اوایل پاییز سال جاری کرده بود.
در شرایط کنونی، حباب سکه امامی به زیر 5 درصد رفته است و حباب نیم سکه هم در محدوده 10 درصدی قرار دارد؛ با این حال، فاصله ارزش ذاتی ربع سکه با قیمت بازاری آن بیش از یک میلیون و 300 هزار تومان است و همین مساله سرمایه گذاری در آن را پرریسک تر می کند.
به عبارت دیگر می توان گفت زمانی که شرایط بازارها بی ثبات است، سکه های کوچک به دلیل تقاضای بالاتری که ایجاد می کنند، می توانند بازدهی بالاتری را برای سرمایه گذاران خود به ارمغان آورند. با این حال، زمانی که بازارها به سمت ثبات حرکت میکنند، طبیعی است که حباب ها به تدریج تخلیه شوند و هر کالایی که حباب بیشتری دارد، در معرض ریسک بیشتری قرار خواهد گرفت.
بر اساس درصد حباب، در شرایط کنونی خرید سکه امامی نسبت به سایر انواع سکه ریسک کمتری دارد و خرید ربع سکه و سکه گرمی پرریسک تر است. مساله دیگری که افراد عادی باید دقت کنند، فاصله قیمت خرید و فروش است. معمولا بازیگران رسمی بازار سکه، ربع سکه را 100 الی 200 هزار تومان ارزان تر از قیمت فروش خود، خریداری می کنند و این فاصله برای سکه امامی حدود 100 الی 300 هزار تومان است. اگر قیمت های کنونی را در نظر بگیریم، فاصله نرخ خرید و فروش ربع سکه در کمترین حالت بالای 2 درصد است، ولی برای سکه امامی این فاصله می تواند زیر یک درصد هم قرار بگیرد.