چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403
خانهخبرخواندنی‌هاشبکه های اجتماعی که دنیای ما را تغییر دادند

شبکه های اجتماعی که دنیای ما را تغییر دادند

 

رسانه‌ها یا شبکه‌های اجتماعی یکی از بهترین نوآوری‌های فناوری هستند؛ نه به خاطر این‌که توانایی‌مان را در برقراری ارتباط افزایش داده‌اند، بلکه به این خاطر که می‌توانیم از طریق آنها مستقیما با افراد مورد نظرمان معامله کنیم.


ولی کدامیک از این شبکه‌های اجتماعی به شکل چشمگیری تقریبا همه‌ چیزهای اطراف‌مان را تغییر داده‌اند؟ با ظهور شبکه‌های اجتماعی، هدف قرار دادن مشتریان بالقوه، آسان‌تر از گذشته شده است. در ادامه به شبکه‌های اجتماعی محبوبی اشاره می‌کنیم که می‌توان برای بازاریابی کسب و کار و دستیابی به مشتریان جدید از آنها استفاده کرد.

۱. فیس‌بوک
فیس‌بوک با بیش از ۵۹/۱ میلیارد کاربر، بزرگ‌ترین ترکیب جمعیتی را در میان همه‌ شبکه‌های اجتماعی به شکل چشمگیری تقریبا همه‌ چیزهای اطراف‌مان را تغییر داده‌اند. با ظهور شبکه‌های اجتماعی، هدف قرار دادن مشتریان بالقوه، آسان‌تر از گذشته شده است. فیس‌بوک ابزار فوق‌العاده‌ای را برای‌ کسب و کارتان فراهم کرده است که از طریق آن می‌توانید به مشتریان بالقوه‌تان در سراسر جهان متصل شوید. و از جنبه‌ تبلیغاتی نیز به آسان‌ترین شکل ممکن، قابل مدیریت است و به شما امکان می‌دهد تا به بهترین شکل، هدف‌گیری کنید. با استفاده از تبلیغات فیس‌بوک، خریداران فعلی‌مان را با بیش از دو میلیون مشتری بالقوه با ویژگی‌‌های مشترک پیوند می‌زنیم. سپس می‌توانیم با اجازه‌ کاربر، به نام و رایانامه‌شان (ایمیل) نیز دسترسی پیدا کنیم.

۲. توییتر
ارزش توییتر در این قابلیت است که مطالب‌تان به سرعت – مثل ویروس – منتشر می‌شوند: هر چه آدم‌های بیش‌تری مطالب‌تان را به اشتراک بگذارند – یعنی محتوای‌تان را ریتوییت کنند، به دنبال‌کنندگان بیش‌تری دست خواهید یافت. آخرین اخبار، مطالب روز، و مقاله‌هایی را که در اختیار داریم، در رسانه‌های بزرگ به اشتراک می‌گذاریم. هش‌تگ‌ها تغییر بزرگی در حرکت و انتشار مطالب‌تان به وجود آورده‌اند، بنابراین به روند روز دقت کنید و هش‌تگ‌های مرتبط با مطالب روز ایجاد کنید. هم‌چنین می‌توانیم مطالب آدم‌های معروفی را که دنبال‌کنندگان زیادی دارند، ریتوییت کنیم تا بیش‌تر در معرض دید دنبال‌کنندگان‌شان قرار بگیریم.

۳. لینکدین
اگر با مدل بنگاه به بنگاه (B۲B) فعالیت می‌کنید، باید تمرکزتان را به این شبکه  اجتماعی بیش‌تر کنید. اتصال به متخصصان کسب و کار در هر صنعت با استفاده از لینکدین به ساده‌ترین شکل ممکن صورت می‌پذیرد، زیرا این شبکه‌ اجتماعی به شما امکان می‌دهد بر اساس نوع صنعت، عنوان شغلی و غیره به آنها دسترسی پیدا کنید. لینکدین نیز مانند دیگر شبکه‌های اجتماعی، ایجاد رابطه‌ را بیش از هر چیز دیگر در اولویت قرار می‌دهد. از این رو، پیش از آن‌که بخواهید در لینکدین از فنون فروشندگی استفاده کنید، باید با دیگران ارتباط برقرار کنید. یکی از بهترین ویژگی‌های لینکدین برای کسب و کارها، گروه‌های لینکدین است. کسب و کارها در بازارها یا صنایع مخصوص به خودشان اقدام به ایجاد گروه می‌کنند و از دیگران می‌خواهند به آنها بپیوندند.

۴. اینستاگرام
از این برنامه‌ محبوبِ اشتراک‌گذاری عکس‌ها در رویدادهای خاص و نمایشگاه‌های بازرگانی استفاده می‌کنیم. هرگاه میزبان رویدادی باشیم، شرکت‌کنندگان را از طرق مختلف تشویق می‌کنیم با استفاده از هشتگ آن رویداد خاص، عکس‌هایی را که از آن‌جا گرفته‌اند، در اینستاگرام به اشتراک بگذارند. هم‌چنین برای آن‌هایی که در این طرح شرکت کرده‌اند، جوایز و طرح‌های تشویقی در نظر می‌گیریم.

۵. پینترست
از پینترست تنها وقتی استفاده کنید که عکس‌های زیبا و فوق‌العاده‌ای برای اشتراک‌گذاری دارید. به دلیل جذابیت بصری این شبکه‌ی اجتماعی، عکس‌های باکیفیت به سرعت در آن‌ در همه جا پخش می‌شوند. اگر عکس‌های‌تان را به یکی از کاربرانی به اصطلاح “‌پین‌” کنید که دنبال‌کنندگان زیادی دارند، به صورت بالقوه می‌توانند میلیون‌ها بیننده داشته باشد. مثلا می‌توانید برای تبلیغ کتاب جدید‌تان، عکس‌هایی از جلد کتاب یا عکس‌نوشته‌هایی با نقل‌قول‌های مولفان کتاب را در پینترست به اشتراک بگذارید. هم‌چنین افزودن پیوند (لینک) آمازون به آن نیز می‌تواند به بالا رفتن فروش کتاب‌تان کمک کند.

۶. یوتیوب
یوتیوب دومین موتور جست‌وجوگر بزرگ دنیا و متعلق به گوگل است. بنابراین، وقتی در مورد بهینه‌سازی موتور جست‌وجو صحبت می‌کنیم، باید به این نکته اشاره کنیم که در نتایج جست‌وجوها، معمولا ویدئوها در جایگاه بالاتری از سایر وب‌گاه‌ها قرار می‌گیرند. با اخذ مالکیت یوتیوب از جانب گوگل، دیگر می‌توانیم با استفاده از گوگل هنگ‌آوتس با نویسندگان و مدیران صنایع مصاحبه‌های ویدئویی ترتیب دهیم. هم‌چنین می‌توانیم این مصاحبه‌ها را به صورت خودکار و تحت نام خودمان در یوتیوب قرار دهیم تا دیگران نیز بتوانند آنها را مشاهده کنند.

۷. یِلپ
شبکه‌ای مثل یلپ برای کسب و کارهای امروزی بسیار ضروری است. اگر هیچ استراتژی فعالی برای بهبود و ایجاد نظرات و انتقادات در یلپ نداشته باشید، به زودی مشتریان‌تان این کار را خواهند کرد. یک نظر یا انتقاد بد می‌تواند به توانایی‌های‌تان در این شبکه‌ی اجتماعی آسیب بزند. خودتان از آنها بخواهید کسب و کارتان را نقد کنند؛ با این کار می‌توانید از برجسته شدن نظرات و انتقادات بد در یلپ جلوگیری کنید.

معمولا در یلپ مسابقه‌هایی ترتیب می‌دهیم و از نویسندگان می‌خواهیم مطالبی در مورد این شرکت به اشتراک بگذارند و جایزه بگیرند. مثلا، اگر نظرشان را ارسال کنند، برای‌شان ۱۰ درصد تخفیف برای خدمات یا محصولات‌مان در نظر می‌گیریم.

این بر عهده‌ی شما است که بررسی کنید و ببینید کدام‌یک از این شبکه‌های اجتماعی می‌توانند بهشت کسب و کارتان باشند. فقط به خاطر بسپارید نباید صرفا به بررسی شبکه‌های اجتماعی بپردازید، بلکه بررسی میزان مطابقت و هماهنگی آنها با کسب و کارتان نیز بسیار مهم است.

اخبار مرتبط

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

بیشترین بازدید