پنج‌شنبه 1 آذر 1403
خانهخبراجتماعی و شهریروند نزولی قیمت برخی از کالاها آغاز شده؟

روند نزولی قیمت برخی از کالاها آغاز شده؟


روزنامه ایران نوشت: «اگر چه خیلی‌ها برگشت قیمت در اجناس ضروری را بعید می‌دانستند اما در خیلی از کالاها شاهد کاهش قیمت بوده‌ایم.»

به گزارش رتبه آنلاین، این روزنامه در ادامه نوشت: «گرانی» مهمان ناخوانده‌ای بود که به یکباره در خیلی از کالاها دیده شد. از ماکارونی و تن ماهی گرفته تا لاستیک و خرما. سهم گوشت و مرغ هم طی ماه‌های اخیر در سبد خرید خانوارها کم شد. قیمت گوشت در شرایطی روند صعودی داشت که دولت برای واردات آن ارز ۴۲۰۰ تومانی در نظر گرفته بود. به همین دلیل معادلات واردات و کنترل بازار تغییر کرد تا قیمت‌ها دیگر جهش پیدا نکند. قیمت فعلی کالاها گویای آن است که بخشی از سیاست‌های دولت در کنترل قیمت‌ها موفقیت‌آمیز بوده است و اکنون کالاهایی که در گزارش پیش رو می‌آید با کاهش قیمت روبه‌رو شدند و در برخی دیگر ثبات قیمت اتفاق افتاده است. هر چند که خیلی‌ها برگشت قیمت را بعید می‌دانستند.

قیمت گوشت قرمز کنترل شد

مسعود رسولی، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت تولید و بسته‌بندی مواد پروتئینی کشور درباره قیمت گوشت قرمز گفت: از وقتی تأمین ارز گوشت قرمز به سامانه نیما سپرده شد و به آن ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص پیدا نمی‌کند، قیمت گوشت قرمز ثابت شد و بازار به تعادل رسید.

وی افزود: زمانی که ارز دولتی برای واردات گوشت اختصاص پیدا می‌کرد عرضه و تقاضا هماهنگ نمی‌شد؛ چرا که همواره تقاضا برای خرید گوشت روند افزایشی داشت.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت تولید و بسته‌بندی مواد پروتئینی کشور اذعان داشت: در حال حاضر قیمت هر کیلو لاشه گوشت گرم داخلی (به صورت عمده) ۹۱ هزار تومان و قیمت لاشه گوشت نیمایی (به صورت عمده) حدود ۷۵ هزار تومان در هر کیلو است.

سود ۲ هزار تومانی فروشگاه‌های زنجیره‌ای

وی در پاسخ به این سوال که گوشت گرم نیمایی چگونه قیمت‌ها را کنترل کرد، اظهار داشت: یکی از اتفاق‌های مهم در کنترل قیمت گوشت قرمز کاهش سود فروشگاه‌های زنجیره‌ای است. در گذشته فروشگاه‌های زنجیره‌ای روی بسته بندی‌های گوشت ۱۰ درصد سود و مرغ نیز ۸ درصد سود متعارف می‌گرفتند اما با افزایش قیمت‌ها فروشگاه‌های زنجیره‌ای سودشان را به ۲ الی ۳ هزار تومان رساندند و این همکاری در کنترل قیمت‌ها تأثیر زیادی داشت.

گوشت وارداتی کیلویی ۱۰۴ هزار تومان

رسولی درباره این که قیمت گوشت قرمز وارداتی در ایران با چه نرخ‌هایی قیمت‌گذاری می‌شود، گفت: گوشت گرم وارداتی (با ارز نیما) که با هدف تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای عرضه می‌شود کمتر از ۱۱۰ هزار تومان است. بدین جهت قیمت گوشت گوسفند استرالیایی و رومانی در هر کیلو ۱۰۹ هزار تومان و ران گوسفند آسیای میانه هم برای کشور حدود ۱۰۴ هزار تومان تمام می‌شود.

گوشت نیمایی در قصابی‌ها نیست

وی با بیان این که قیمت گوشت وارداتی را نباید با قیمت گوشت در قصابی‌ها قیاس کرد، اذعان داشت: گوشت‌های وارداتی تنها در فروشگاه‌های زنجیره‌ای معتبر عرضه می‌شود و به هیچ عنوان گوشت گرم از طریق قصابی‌ها توزیع نمی‌شود. در حال حاضر قیمت گوشت داخلی در قصابی‌ها کیلویی ۱۲۲ هزار تومان است.

۱۲۰ شرکت گوشت قرمز وارد می‌کند

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت تولید و بسته‌بندی مواد پروتئینی کشور خاطرنشان کرد: روزانه در تهران ۲۰ تا ۳۰ تن گوشت قرمز بسته‌بندی و پاک شده در بیش از هزار فروشگاه زنجیره‌ای عرضه می‌شود. این حجم از گوشت توسط ۱۲۰ شرکت واردکننده به ایران می‌آید.

قیمت مرغ کمتر از مصوب دولت

وی در مورد بازار مرغ و قیمت آن نیز گفت: دولت مرغ را ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت‌گذاری کرده است اما به دلیل تولید و عرضه زیاد، قیمت مرغ در بازار به کمتر از نرخ مصوب دولتی رسیده است. در حال حاضر قیمت هر کیلو مرغ در بازار ۱۱ هزار و ۱۰۰ تومان شده است. نگرانی ما این است که کاهش قیمت به خاطر افت مصرف باشد و بعد از آن‌که مصرف مرغ افزایش پیدا کند، با گرانی این محصول پروتئینی مواجه شویم از این‌رو توصیه می‌کنم شبکه توزیع مرغ ساماندهی پیدا کند.

قیمت شکر برگشت

بازار شکر هم بعد از التهاب‌های که در ماه مبارک رمضان داشت به آرامش رسید. مسئولان و فعالان بازار می‌گویند عرضه گسترده شکر توسط دولت باعث کاهش قیمت‌ها شد و اکنون این کالا به وفور در بازار یافت می‌شود. حسن افخمی رئیس اتحادیه نبات، آب‌نبات ریز و قند ریز دراین باره گفته است: قیمت شکر در سطح بازار کاهش یافته و به حدوده ۴,۰۰۰ تومان رسیده است. این قیمت در حالی است که در روزهای ماه رمضان قیمت شکر از کیلویی ۱۰ هزار تومان هم عبور کرده بود.

افخمی یادآور شد: محصولات این صنف، نبات، آب نبات، شکر پنیر و آب نبات‌های سنتی است که عمده ماده اولیه آن شکر است که در ماه‌های اخیر روند صعودی قیمت را در دستور کار قرار داد و با اقدامات دولت روند صعودی قیمت آن تا حدودی خنثی شد.

رئیس اتحادیه نبات، آب‌نبات ریز و قند ریز خاطرنشان کرد: در ایام ماه مبارک رمضان در سه نوبت شکر دولتی از سوی اتحادیه به مجموع وزن هزار و ۲۵۰ تن در بین اعضا با قیمت ۳ تا ۳ هزار و ۴۰۰ تومان عرضه شد.

لاستیک در مسیر ارزانی

خبرهای بازار حکایت از آن دارد که قیمت لاستیک هم ثابت ماند و در برخی از مدل‌ها کاهش قیمت اتفاق افتاده است. بر اساس پیش‌بینی‌ها کاهش قیمت لاستیک ادامه دار خواهد بود. آنها دلیل این افت قیمت را افزایش واردات می‌دانند.

آزادسازی واردات کمک کرد

داوود سعادتی‌نژاد، رئیس اتحادیه فروشندگان لاستیک و روغن در این باره می‌گوید: اعلام تصمیم اخیر دولت در آزادسازی واردات لاستیک بار روانی مثبتی داشته اما در زمینه چگونگی واردات و تأمین ارز این محصولات هنوز اطلاع‌رسانی دقیقی صورت نگرفته است.

وی معتقد است: تأمین نیاز خودروهای سنگین در بخش لاستیک انجام شده که این مهم عاملی شده تا قیمت‌ها در محدوده منطقی قرار بگیرد و کمبودی در این بازار نباشد.

خرما ارزان شد

بازار دیگر که این روزها آرام شده، خرما است. این محصول که ما در آن خودکفا هستیم در ماه رمضان به یکباره گران شد. قیمت خرما در هر کیلو از ۳۵ هزار تومان عبور کرده بود. ولی این روزها قیمت خرما به کمتر از ۳۰ هزار تومان در هر کیلو رسیده است.

ثبات قیمت ماکارونی و تن ماهی

رصد بازار نیز نشان می‌دهد که قیمت ماکارونی و تن ماهی هم ثابت شده و دیگر این کالاها در لیست نایاب‌ها نیست و البته محدودیت خرید ماکارونی و تن ماهی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای هم برداشته شد.

 

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید