شهر کیپ تاون آفریقای جنوبی با 4 میلیون جمعیت در صورت مواجه شدن با قطحی کامل آب، نخستین شهر بزرگ دنیا خواهد بود که به «روز صفر بیآبی» میرسد.
به گزارش رتبه آنلاین، شهر کیپ تاون پایتخت آفریقای جنوبی با بیش از 4 میلیون جمعیت با بحران بیآبی شدید دست و پنجه نرم میکند و مقامات مسئول در این کشور روز 4 ژوئن 2018 را به عنوان «روز صفر» بیآبی در این شهر اعلام کردهاند.
کیپ تاون که 3 سال است با معضل عدم بارندگی و خشکسالی شدید مواجه بوده در صورت تمام شدن کامل ذخائر آبی سدهایش در چند ماه آینده نخستین شهر بزرگ جهان خواهد بود که به بحران بی آبی کامل و تمام شدن ذخائر آبی سدهایش مواجه خواهد بود.
مقامات آفریقای جنوبی از ماه ها و سال های پیش برای خشک شدن کامل شهر ساحلی کیپ تاون در ساحل جنوب غربی کشور آفریقای جنوبی برنامه ریزی کرده و می گویند خود را آماده مواجه کردن با روز صفر بیآبی کردهاند.
کیپ تاون در شرایطی خشک شده و به معضل بی آبی شدید دچار شده که در ساحل اقیانوس اطلس است اما آب اقیانوس که شور است به کار شُرب میلیون ها شهروند ساکن کیپ تاون نخواهد آمد.
در هفته ها و ماه های گذشته تصاویری از حمل و نقل منابع آب شیرین و صف های طویل آب در این شهر به جهان مخابره شده است.
در روزهای گذشته اتحادیه کشاورزان کیپ تاون 10 میلیارد لیتر از ذخائر مصرفی خود را برای مصرف شُرب خانگی در اختیار شبکه توزیع شهری قرار داده اند.
بحران آب تهدیدی بسیار جدی برای کیپ تاون به وجود آورده و دورنمای رشد و توسعه صنعت گردشگری و زیست مردم ساکن این شهر را تهدید می کند.
دولت آفریقای جنوبی برنامه هایی را برای مدیریت بحران در دست اجرا دارد که از جمله مهم ترین آنها کاهش مصرف سرانه آب به 50 لیتر است که در این صورت دوره قحطی کامل آب از نیمه های ماه آوریل – که پیشتر تخمین زده شده بود- به 2 ماه بعد یعنی نیمه های ماه ژوئن عقب رانده خواهد شد.
بحران بی آبی کیپ تاون زنگ هشداری برای کشورما نیز محسوب می شود. کشور ما نیز چند سال است با بحران کم آبی و خشکسالی مواجه است و بر اساس اعلام مقامات کشورمان در همین امسال کشور ما در مقایسه با سال گذشته 50 درصد کمتر بارندگی داشته است.
کیپ تاون نخستین شهری در جهان است که احتمال قحطی کامل آب، آن را تهدید می کند و پس از آن ممکن است این اتفاق برای یکی از شهرهای کشورما روی دهد.
در مصرف آب در شرایط کنونی باید بسیار دست به عصا بود و بیش از شهروندان، مسئولان امور باید با مدیریت بهینه منابع آبی، برنامه ریزی های کوتاه و میان و بلند مدتی را برای فائق آمدن و عبور از بحران بی آبی اجرا کنند.
بر اساس آمارها حدود 90 درصد از منابع آب شیرین کشور ما صرف کشاورزی می شود و نزدیک به 7 درصد نیز به خرج صنعت می رسد و تنها 3 درصد از منابع آب شیرین کشور در بخش خانگی به مصرف می رسد.
بر اساس آمارها حدود 97 درصد از منابع آب شیرین در بخش کشاورزی و صنعت مصرف می شود و این مساله ضرورت مدیریت بهینه این منابع از سوی دولت را بیش از پیش مهم کرده است.
هر چند که شهروندان نیز باید در همان اندازه سهم 3 درصد مصرف خانگی صرفه جویی پیشه کنند و آب را بهینه و به اندازه مصرف کنند تا روزی خدای ناکرده به روز صفر شهری مثل تهران و یا دیگر شهرهای بزرگ و کوچک کشور دچار نشویم.
منبع : عصر ایران