اول بهمن یادآور سالروز ترور حسنعلی منصور نخست وزیر عصر پهلوی است. رمان «سیصد و بیست و پنج» به قلم حمید رضا صدر به فراز و فرود زندگی منصور پرداخته و به لحاظ سبک با آثار یا رمان های تاریخی دیگر متفاوت است…
به گزارش رتبه آنلاین، امروز اول بهمن 1396 پنجاه و سومین سالروز ترور حسنعلی منصور نخست وزیر عصر پهلوی است. به این بهانه یک کتاب خوب و خواندنی معرفی می کنیم:«سیصد و بیست و پنج» به قلم حمیدرضا صدر که به تعبیر خبرگزاری کتاب ایران روایت نفسگیر و جذاب روزگار و ذهن منصور را گره زده با اتفاقها و ماجراهایی که وی در سالهای کوتاه زندگی خود درک کرد. روایتی که در عین وفاداری به تاریخ خلاقانه است و مردی را برای ما تصور میکند که علاوه بر هویتی تاریخی، وجوه شخصی مخصوص خودش را داشت.
اگر نام حمید رضا صدر برای شما آشناست و مفسر ورزشی فوتبال و منتقد سینمایی را به خاطرتان می آورد درست حدس زده اید و خود اوست که با سبک جدید (ضمیر مخاطب) رُمان سیاسی هم می نویسد.
پشت جلد کتاب در سطوری به معرفی این اثر پرداخته است:
«سیصد و بیست و پنج» روایت حمیدرضا صدر از سیصد و بیست و پنج روز نخستوزیری حسنعلی منصور. صدر بعد از نوشتن ناداستان موفق «تو در قاهره خواهی مرد» درباره محمدرضا پهلوی این روایت را نوشته است. کتاب با زاویه دوم شخص روایت شده و در آن از مردی گفته میشود که یکی از خاصترین و مرموزترین چهرههای تاریخ سیاست در دوران پهلوی بود.
خبرگزاری کتاب ایران در این باره می نویسد:
منصور در حالی که هنوز یک سال کامل هم نخست وزیر نبود، مقابل مجلس شورای ملی به دست گروه فدائیان اسلام ترور شد و چند روز بعد از دنیا رفت. منصور هنگام مرگ چهل و یکسال داشت. حمیدرضا صدر در این روایت نفسگیر و جذاب روزگار و ذهن منصور را گره زده با اتفاقها و ماجراهایی که او در سالهای کوتاه زندگیش درک کرد.
روایتی که در عین وفاداری به تاریخ خلاقانه است و مردی را برای ما تصور میکند که علاوه بر هویتی تاریخی، وجوه شخصی مخصوص خودش را داشت. برای همین سیصد و بیست و پنج روز از مردی و روزگاری میگوید که آغشته است به صدها ماجرای مکشوف و نامکشوف و دست آخر این سوال که چه کسی حسنعلی منصور را کشت و این قلب ماجرای حمیدرضا صدر است که ریتم رمان را تپنده میکند.
ناشر این کتاب نشر چشمه است.
منبع : عصر ایران