سخنگوی دولت گفت: امروزه از لحاظ تولید علم، جزو ۱۵کشور برتر دنیا هستیم. و فناوری های نانو و در تکنولوژی کشور رتبه تک رقمی را کسب کردهایم.
به گزارش رتبه آنلاین از مشرق، علی ربعی سخنگوی دولت در برنامه “به وقت ایران” درباره تداوم انقلاب و آشکار شدن آثار ملومس آن در نسلهای آینده گفت: برای این رسیدن به این هدف باید دو کار صورت بگیرد. اول آنکه از آفات انقلاب مانند بازسازی مناسبات گذشته جلوگیری شود. بر استقلال، صندوق، جمهوریت و گردش نخبگان و عدم شکل گیری طبقه جدید اهمیت داده شود. و مسئله دوم قوی کردن جامعه و نهادهای مدنی است که مهمترین عنصر در قوی کردن مردم افزایش مهارت است.
وی افزود: با توجه به تغییرات نسلی شکل گرفته، انقلاب اسلامی همچنان جاری است. یکی از علل اصلی جریان داشتن انقلاب، جمهوریتیست که براساس انقلاب به دست آوردیم. براساس جمهوریت، صندوق ها تضمین کننده دیدگاه های نسلی در تدام انقلاب می باشند. با تمام نواقص و گله های موجود، قطعا صندوق های رای یکی از عواملی بوده که نسل های ما بتوانند تصمیم گیرنده باشند.
سخنگوی دولت اضافه کرد: یکی از موضوعاتی که اخیرا بسیار در رابطه با آن بحث صورت میگیرد، و دو دسته نیز بسیار راجع به آن صحبت میکنند، تردید بر ماهیت انقلاب است. باید گفت که اساسا انقلابها نه ساخته میشوند و نه کسی انقلابها را به وجود میآورد بلکه انقلاب ها یک فرآیند اجتماعی هستند و قوانین خاص خود را دارند و براساس این قوائد اجتماعی انقلاب ها شکل گرفتهاند و انقلاب اسلامی ایران نیز از این قائده مستثنی نبوده است.
وی با بیان اینکه امروزه به ادبیات انقلاب کمتر پرداخته شده است، عنوان کرد: افراد بسیاری در مورد انقلاب اسلامی ایران تحقیق کردند و نظریه پردازان برجسته ای در حوزه علوم سیاسی در ایران به بررسی آن پرداختند ولی باید گفت که انقلاب یک پدیده اجتماعی بود.
ربیعی معتقد است که انقلاب اسلامی کاملا در چارچوب های علمی صورت گرفته و با انقلابهای دیگر قابل قیاس نیست.
وی با بیان اینکه انقلاب تنها مختص یک نسل نبوده و نیست، افزود: فرآیند گردش نخبگان کشور، با تمام بحث هایی که صورت می گیرید، متضمن حضور نسل های مختلف بوده و امید است که همچنان همین طور باقی بماند. متاسفانه نظریه پردازان از حقیقت انقلاب کم سخن میگویند. انقلاب یک حقیقت واقعی تاریخی، اجتماعی است و ماهیت این انقلاب در لحظه رخ نداده است و یک فرآیند اجتماعی بود که در دوره ای به یک باور عمومی رسید و متجلی شد.
وی افزود: همواره این سوال که انقلاب چه دستاوردی داشته، پرسیده می شود و اینکه آیا نگرانی در روند فعالیتهای خود نداریم؟ باید بگویم که ما میتوانیم از دستاوردهای انقلاب صحبت کنیم در حالی که بسیاری براین باورند که این امر بسیار دشوار است و در خصوص نگرانیها نیز باید گفت که نگرانی تمامی انقلابها این است که به مناسبات گذشته برگردند و این نگرانی همواره وجود داشته و اتفاقا بیانیه گام دوم و مباحث مقام معظم رهبری نیز به همین نگرانیها اشاره دارد.
ربیعی با بیان اینکه گام اول در هر دستاوردی، تولید دانش است افزود: هیچ چیز بدیل تولید دانش نیست. ما با فناوریهای اطلاعاتی و تولید دانش میتوانیم دستاوردهای خود را عمیق تر کنیم و بی شک در این زمینه دستاوردهای کشور کم بوده است.
وی اولین دستاورد انقلاب اسلامی را ملت سازی دانست و گفت: ابتدا در مشروطه ملت سازی ابتدایی صورت گرفت ولی ملت _دولت را نساخت. در انقلاب ساختار دولت -ملت شکل گرفت. در خصوص صندوق رای کشور و کارکرد آن و تغییر نسلی در آن، حرف های بسیار برای گفتن وجود دارد.
ربیعی تصریح کرد: کشور در زیرساختها بسیار خوب عمل کرده و تنها مشکل این بود که زیرساخت ها را با معیشت مردم نتوانست گره بزند ولی باید یادآور شویم که انقلاب ما توجه به حاشیه نشینها بود.
وی خاطرنشان شد: کشور پروژههای پرافتخاری مانند انتقال آب خلیج فارس و اتفاقات دیگر در زیرساخت به سمت عدالت بعد از انقلاب را رقم زده و مسیر خوبی را طی کرده ولی شاید اشکالی که وجود داشته این بود که نتوانستیم آن را به معیشت مردم وصل کنیم.
ربیعی با بیان اینکه جنگ برای خفه کردن انرژی انقلابی برپا شد، افزود: در حال حاضر از نظر سیاسی الگو شدهایم و بسیاری از رفتار و جنبش های منطقهای بر اساس الگوی خودباوری مسیر خود را انتخاب کردند بنابراین میتوان گفت که در حوزه سیاسی انقلاب دستاوردهای مهمی داشته است.
وی افزود: انقلاب در جنگ سرد، فلسفه موازنه میان بلوکهای رقیب را برهم زد و درمعرفت شناسی ژئوپلوتیکی و رقابتهای بین المللی زلزله انداخت و متاسفانه این مسائلی است که ما نتوانسته ایم برای نسل ها روشن کنیم.
ربیعی معتقد است که غالب حرکتهایی که حاشیه علیه متن در دنیا صورت گرفت، ایده ساختارشکنانهای بود که از انقلاب اسلامی ایران شکل گرفت و در این زمینه بسیار کم کاری کردیم.
وی درباره تداوم انقلاب و آشکار شدن آثار ملومس آن در نسلهای آینده گفت: برای این رسیدن به این هدف باید دو کار صورت بگیرد. اول آنکه از آفات انقلاب مانند بازسازی مناسبات گذشته جلوگیری شود. بر استقلال، صندوق، جمهوریت و گردش نخبگان و عدم شکل گیری طبقه جدید اهمیت داده شود. و مسئله دوم قوی کردن جامعه و نهادهای مدنی است که مهمترین عنصر در قوی کردن مردم افزایش مهارت است. کشوری که از نظر فنی و مهارتی در سطح بالایی قرار داشته باشد هیچ گاه زمین نخواهد خورد. بنابراین؛ می توان گفت که تولید دانش کاری با ما خواهد کرد که در شرایطی که فشار معادلات جهانی از ما کم شود، به صورت انفجاری رشد و توسعه نزدیک به ۷درصد بدست خواهیم آورد.
ربیعی خاطرنشان شد: امروزه از لحاظ تولید علم، جزو ۱۵کشور برتر دنیا هستیم. و فناوری های نانو و در تکنولوژی کشور رتبه تک رقمی را کسب کردهایم. همچنین نسبت به جمعیت، در حال حاضر کشور بیش از ۴میلیون دانشجو دارد. در حوزه پارک علم و فناوری تقریبا ۵۰پارک عظیم علم و فناوری در کشور ایجاد شده است و در شاخص توسعه انسانی کشور رتبه ۶۰هستیم و لب مرز کشورهای توسعه یافته قرار گرفته ایم. همچنین نرخ رشد زنان باسواد در کشور در بالاترین نرخ رشد در مقایسه با کشورها قرار گرفته و اکنون ۳/۳۳ درصد هیئت علمی کشور را زنان تشکیل دادهاند که قبل از انقلاب شاید به دو درصد هم نمی رسید.
وی افزود: اکنون در مسئله ترک تحصیل مشکل داریم که بر آن تمرکز کردهایم و در حوزه مهارت آموزی حرکت بسیار خوبی آغاز شده است.
ربیعی با اشاره به بانک اطلاعاتی کشور عنوان کرد: متاسفانه در این حوزه خوب عمل نکردیم و باید بیش از این سرمایه گذاری می شد تا در توزیع منابع بهتر عمل می شد. ولی اکنون خوشبختانه با وجود بانک رفاهی ایرانیان و بانک شناسنامه شغلی که بر آن اساس هر ایرانی یک شناسنامه شغلی داشته باشد، مهارت فرد هم قید خواهد داشت.
وی با بیان اینکه مسئله امروز ما اهمیت دادن به دانش و تولید علم و فناوری است، افزود: نظریه اتصال فنی و حرفهایها به دانشگاه جزو امور درستی است که باید در این راستا دنبال شود و مجلس نیز میتواند آن را تقویت کند.
ربیعی با بیان اینکه فرهنگ کار باید تغییر یابد، افزود: بسیاری شغل را با استخدام اشتباه میگیرند. در صورتی که در جامعه ایران به علت گسترش منابعی که داریم با کارآفرینی می توان بسیاری از مشکلات را حل کرد و می تواند به بیکاری گسترده کشور پاسخ داد و باعث افزایش تولید ملی در کشور شد و همچنین از سویی افراد نقشی در ایجاد ثروت عمومی جامعه داشته باشند.
در ادامه این برنامه؛ محمدحسین فرهنگی سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی اذعان داشت: برای نیل به هدف های نو به نو شدن به دو رکن مهم رهبری و یاران او نیازمندیم. در جمهوری اسلامی تحلیل امام (ره) جزء جدای ناپذیر تحلیل انقلاب اسلامی است. جامعه شناسان وقتی به توصیف رهبران می پردازند، عنوان می کنند که رهبران به نظریه پرداز، بسیج گر و مدیر تقسیم می شوند که گاهی یکی از این ویژگی ها در افراد وجود دارد. اینکه هر سه ویژگی در یک شخصیت بتواند ظهور و بروز پیدا کند، بسیار در جهان کمیاب است.
وی افزود: امام (ره) شخصیتی بودد که هم قدرت بسیج گر فوق العاده ای داشت که با یک پیام، سخنرانی و بیانیه فضایی را در جامعه ایجاد می کرد وبه بسیج امواج عظیمی انسانی می پرداخت. لیکن این به نوبه خود و به تنهایی کافی نیست. امام (ره)، هم بسیج گر بود و هم نظریه پردازی خود را یک دهه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی آغاز کرده بود و نظریه خود را در حکومت اسلامی شکل داد و در اجرا نیز بسیار موفق بود و امام (ره) از همان روز اول مدیریت خود را به اثبات رساند و توانستند جلوی هرج و مرج های مهمی مانند انقلاب فرانسه، انقلاب روسیه و امثال آنها را بگیرد.
فرهنگی به تداوم آن در دوران رهبری مقام معظم (ره) اشاره کرد و گفت: ایشان دنباله رو امام (ره) با همان مختصات و ویژگی ها بودند و ایشان بسیار دقیق و هوشمندانه تشخیص دادند که چه زمانی باید بحث گام دوم را مطرح کنند. رهبری زمانی بیانیه گام دوم را مطرح کردند که در اواخر دهه سوم خود، در قالب اینکه باید این روح جدید در جامعه و در کالبد ساختارهای حکومتی دمیده شود.
وی افزود: تجارت انقلاب روسیه نشان داد که آنها این فکر را نتوانستند به موقع انجام دهند و با شکست رو بهرو شدند. مقام معظم رهبری اکنون نسل جدید را وارد کرده اند و قطعا آثار و برکات آن معلوم خواهد شد.
فرهنگی تصریح کرد: بواسطه جنگ توانستیم پیام مظلومیت مردم ایران را به گوش مردم دنیا برسانیم و اعتماد به نفس خود را معرفی و ارزش های خود را بازیابی کنیم. لذا، جنگ باعث شد تا گامی به جلو برداریم و شخصیت هایی مانند سردار سلیمانی، شهید باکری، همت و سایر بزرگان همه در جریان جنگ تبدیل به شخصیت هایی شدند که آینده انقلاب اسلامی را تضمین کردند. یکی از مثال هایی که می توان در این زمینه به آن اشاره کرد بنیه دفاعی است.
وی افزود: توسعه علمی که بعد از انقلاب در کشور رخ داد توسعه ای است که می تواند تبدیل به یک مدل شود و به عنوان یک الگو قرار بگیرد. بردن آموزش های سواد آموزی و نظایر آن به دور افتاده ترین نقاط کشور و با سواد کردن اکثریت ملت ایران در کنار بردن آموزش های عالی به اقصی نقاط کشور و تربیت اساتید برای عملیاتی کردن آموزش ها از توسعه های کمی به شمار می آید که از نظر کیفی نیز جزو کشورهایی هستیم که در تولید علم در جایگاه خوبی قرار گرفته ایم اما به این معنی نیست که به نقد آن نپردازیم و نقاط ضعف آن را بازگو نکنیم.
فرهنگی بیان کرد: مجالس در دوره های اخیر مدام بر مهارت آموزی تاکید داشتند و تاسیس سازمان مهارت را تکلیف کردند و به حمایت موضوعات مهارتی پرداختند و در این خصوص بودجه های گسترده ای را مشخص کردند امادررابطه با اینکه این حوزه ها با همدیگر ارتباط برقرار کنند که مستقیما آثار آن در تصمیم سازی ها و تصمیم گیری ها و اقدامات و اجرا نمود پیدا کند، دچار خلاء و ضعف هستیم.
وی افزود: در حال حاضر در حوزه صنعت و معدن در حال گسترش فوق العاده ای هستیم، با اینکه بعضی از واحدها نیمه تعطیل شدند منتهی میزان هدایت سرمایه گذاری ها به سمت تولیدات صنعتی و شهرک های صنعتی و ایجاد واحدهای تولیدی بیش از گذشته شده است و این خبر حاکی از حمایت هایی در قوانین مختلف برای مسئله شهرک ها و توسعه آنها دارد. اکنون نیز بودجه ای که در مجلس مطرح است ده ها پیشنهاد در همین حوزه وجود دارد که با تصویب کلیات، پیشنهادات مطرح خواهد شد.
فرهنگی با بیان اینکه در اشتغال نیز ایده های در کشور وجود داشت، اضافه کرد: در برخی از زمینه ها که زیرساخت های دیگری نیاز است مجلس اقداماتی انجام داد که دولت همراهی نکرد و در نهایت متوقف شد از جمله حمایت از بیکاران متقاضی کار بود که ایده ای در مجلس در این خصوص شکل گرفت و تمام مواد آن تصویب شد ولی نتوانستیم به توافق برسیم.
وی به حوزه مشاغل خانگی در کشور اشاره کرد و گفت: در گذشته مشاغل خانگی جزو مشاغل به حساب نمی آمد و نظارت و حمایتی در این خصوص صورت نمی گرفت. در این راستا مجلس به تصویب قانون پرداخت که دولت نیز در این زمینه همراهی بسیار خوبی داشت.
وی افزود: براساس آمار، نزدیک به دو و نیم میلیون نفر در کشور، کار در منزل را یک شغل می دانند و از سوی دولت حمایت می شوند.