شنبه 3 آذر 1403
خانهخبرخواندنی‌هادر محیط کار چگونه بنشینیم تا کمردرد نگیریم؟

در محیط کار چگونه بنشینیم تا کمردرد نگیریم؟

کمر درد و صندلی اداری از مشکلاتی است که کارمندان با آن سر و کار دارند، اما با راهکارهایی می‌توان این مشکلات را کاهش داد و از بین برد.

به گزارش رتبه آنلاین از ایران اکونومیست، رضا عزتیان، رئیس اداره بهداشت حرفه‌ای و مشاغل خاص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در برنامه رادیو سلامت در مورد موضوع نحوه صحیح نشستن در محیط کاری گفت: بهتر است پشت میزنشین‌ها هر سی دقیقه یکبار، چند دقیقه‌ای را به پیاده‌روی اختصاص دهند یا دست کم چند لحظه ای از پشت میز خود بلند شده و چند قدمی در محیط کاری بزنند، این عمل می‌تواند در حفظ سلامتی فرد بسیار موثر باشد.

وی ادامه داد: یکی از دلایلی که افراد پشت میز نشین در ناحیه ستون فقرات احساس درد می‌کنند این است که صندلی خود را به درستی انتخاب نکرده‌اند، یکی از نشانه‌های صندلی استاندارد این است که فرد بتواند میزان ارتفاع صندلی را با توجه ابعاد بدنی خود تنظیم کند.

عزتیان افزود: نکته دیگر در مورد انتخاب صندلی این است که، زمانی که فرد بر روی صندلی می‌نشیند، بتواند پای خود را به شکل 90 درجه قرار دهد و کف پای او به زمین برسد، اگر صندلی فرد دارای تکیه گاه باشد و ارتفاع آن نیز قابل تنظیم باشد می‌توان گفت صندلی از استاندارد کافی جهت استفاده برخوردار است.

رئیس اداره بهداشت حرفه ای و مشاغل خاص وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: دسته صندلی تاثير زيادی در كاهش ناراحتی‌های اسكلتی و عضلانی در ناحيه كمر دارد براي اينكه مقداری از وزن بدن توسط دست‌ها به دسته صندلی منتقل می‌شود، اگر سطح كار و دسته صندلی بالاتر از ارتفاع آرنج باشد سبب بالا آوردن دستها می‌شود و سبب افزايش استرس بر روی مفاصل شانه‌ها و ماهيچه‌های دست و گردن می‌شود.

وی گفت: نشمينگاه صندلی باعث كاهش فشار وارده بر پا می‌شود، در صورتی كه فرد از صندلی با نشيمنگاه نامناسب استفاده كند به طوری كه قسمت پشت زانو با لبه جلوی صندلی فشرده شود اين تماس و فشارها با گذشت زمان باعث ورم و ايجاد اختلال در عصب سياتيک می‌شود، ورم پا (از مچ تا انگشتان پا ) بستگی به سطح ارتفاع نشيمنگاه دارد كه اگر اين ارتفاع نامناسب باشد پا در حالت آويزان خواهد بود حتی اگر صندلی دارای انحنا و شيب در قسمت جلو باشد.

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید