حسین راغفر| ریچارد نفیو از طراحان اصلی تحریمها علیه جمهوری اسلامی است. او در کتاب خود نشان میدهد که آمریکا برای ایجاد فشار و به قول خودشان درد به ملت ایران و جامعه دست به چه اقداماتی زده است.
نویسنده در این کتاب به چند عامل اشاره میکند. یکی از عوامل این است که چگونه منابع ملی کشور را میتوان منحرف کرد؟ بنابراین میبینیم که علی رغم همه تحریمهایی که در مورد اقلامی مثل ماشین آلات در کشور مورد استفاده قرار میگیرد چرا واردات کالاهای لوکس تحریم نمیشود.
دلیلش آن است که کالاهای لوکس میتواند منابع بزرگی از کشور را تلف کند و گروه نخبهای در داخل از این وضعیت منتفع میشود. در صورت تحریمهای بعدی و محدود شدن استفاده از خودروهای لوکس نیز یک نارضایتی در گروههای برخوردار جامعه به وجود میآید. این گروهها به دلیل داشتن سرمایه در جامعه نفوذ دارند.
از طرف دیگر نیز بر روی نابرابریها و کانونهایی دست گذاشته میشود که میتوانند موجب نارضایتی بخشهای عمدهای از جامعه و به خصوص گروههای طبقات پایین، متوسط و همچنین طبقات برخوردار شود.
تحریمها برای افزایش درد در جامعه بیکاری را هدف میگیرند، تحریمها میتواند به نحوی باشد که بیکاری را در جامعه افزایش داده و باعث تعطیلی کارگاههای تولیدی شود. با تزریق این درد به جامعه بیکاران مسبب این نابسامانیها را نظام حاکم میدانند. از طرف دیگر نیز بر روی نابرابریها و کانونهایی دست گذاشته میشود که میتوانند موجب نارضایتی بخشهای عمدهای از جامعه و به خصوص گروههای طبقات پایین، متوسط و همچنین طبقات برخوردار شود.
وقتی مشاهده میکنیم که بسیاری از سیاستهای اقتصادی دولت هایمان در راستای همین هدفها شکل میگیرد، این تردید برای انسان به وجود میآید که ما تا چه حد در جهت کاهش آثار منفی تحریمها حرکت می کنیم.