در پایان معاملات روز شاخص نیمی ازریزش صبحگاهی را جبران کردو بهبود یافت، نماگر به افت ۱۳ هزار واحدی بسنده کرد و به یک میلیون و ۵۸۱ هزار واحد رسید
در پایان معاملات روز شاخص نیمی از ریزش صبحگاهی را جبران کرد وبهبود یافت، نماگر به افت 13 هزار واحدی بسنده کرد و به یک میلیون و 581 هزار واحد رسید. شرکت ملی صنایع مس ایران با نماد فملی که بیشترین ارزش معاملات را در شهریورماه در بورس کالا با 2735 میلیارد تومان به ثبت رساند ، بیشترین تاثیر منفی را با منفی (2887) واحد بر نماگر تالار بورس داشت.
فولاد و شبنا پس از فملی ازدیگر نماد های با تاثیر منفی در بورس بودند. از طرفی برخلاف دو روز گذشته نمادهای فارس و تاپیکو در فهرست تاثیرگذارن مثبت بر شاخص قرار گرفتند. خالص ارزش معاملات خرد امروز 12 هزارو 791 میلیارد تومان بود که نسبت به روز قبل 114.7% افزایش را نشان میدهد و همچنین شاهد خروج 2166میلیارد تومان نقدینگی از سوی حقیقی ها بودیم.65 درصد از نماد ها در صف فروش و 34 درصد در صف خرید بودند.که نسبت به روز گذشته کاهش نماد ها در صف فروش را نشان میدهد .شاخص کل هم وزن با کاهش 3,017 واحدی (0.73) درصدی رقم 412,889را به نمایش گذاشت بدین ترتیب ارزش کل معاملات بازار، به 16 هزار میلیارد تومان رسید.
موج دوم حمایت حقوقی
در ابتدای صبح امروز شاهد متعادل شدن قیمت نمادهای بزرگ بازار در پی خریدهای هماهنگ کدهای حقوقی بودیم. اما معاملهگران خرد که دست به ماشه بودند به سرعت به سمت فروش سهام رفتند و بازار دوباره با صف فروشهای سنگین مواجه شد.اما در نیمه دوم بازارموج دوم خریدهای هماهنگ حقوقیها سبب برگشت بازار شد و صف فروش درنمادهای بزرگ جمع شد و حمایت کمرنگی صورت گرفت.
شاخص کل بورس اوراق بهادار آخرین روز معاملاتی در فصل تابستان را با توقف به روی رقم 1 میلیون و 595 هزار واحدی به پایان برد تا بازدهی بورس در فصل تابستان 23 درصد باشد.در حالی که بورس در فصل بهار بازدهی 150 درصدی را ثبت کرده بود اصلاحات تابستانی اجازه نداد تا خاطره خوش بهار برای سهامداران مجددا تکرار شود
نمای پاییزی بازار سهام
شاخص کل بورس: 1,581,192.80 (13967.22-)
شاخص کل هموزن: 412,888.07 (3019.49-)
ارزش معاملات: 11,793 میلیارد تومان
حجم معاملات: 10.5 میلیارد سهم
بازار نقدی فرابورس:
شاخص کل: 17,712.92 (114)
ارزش معاملات: 4,089 میلیارد تومان
حجم معاملات: 1.4 میلیارد سهم
حاشیه خبرهای بورس/توقف معاملات الگوریتمی
پس نوسانات و ریزش پی در پی بازار سهام این بار حاشیه های بورس دامن معاملات الگوریتمی را گرفت. به گفته برخی از کارشناسان معاملات الگوریتمی عامل اصلی رنج منفی هماهنگ در بازار هستند و باید این معاملات متوقف شوند.
در تعریف معاملات الگوریتمی یا معاملات خودکار گفته میشود،استفاده از برنامههای کامپیوتری برای ورود به سفارشهای معاملاتی بدون دخالت انسان؛ به بیان دیگر، این الگوریتمها که بلکباکس یا «اَلگو تریدینگ» (Algorithmic Trading) هم نامیده میشوند، از زبان برنامه نویسی در کامپیوتر و مجموعهای از دستورهای مشخص شده در کنار هم برای انجام معاملات استفاده میکنند.
این الگوریتمها که میتوانند بیش از یکی باشند، برای انجام معاملات بررسیهای لازم را از جنبههای گوناگونی مانند زمانبندی، قیمت و حجم روی سفارشات و بازار انجام داده و تصمیم میگیرند. این امر کمک میکند تا بازار سرمایه به روشی اصولیتر و به دور از دخالت احساسات انسانی پیش رود که یکی از نتایج آن بالارفتن نقدینگی در بازار است.
درک الگو تریدینگ با یک مثال ساده
برنامه کامپیوتری در حوزه معاملات الگوریتمی یا الگو تریدینگ با استفاده از دستورالعملهای معاملاتی مانند این نوشته میشود: معاملهگری با بررسی متحرک ۱۲ روزه و ۳۴ روزه یک شرکت تصمیم به خرید سهام آن میگیرد، در زمانی که متحرک ۱۲روزه آن بالاتر از ۳۴ روزهاش است. این معاملهگر سهام خریداری شدهاش را در زمانی که متحرک ۱۲ روزه پایینتر از متحرک ۳۴ روزه قرار بگیرد میفروشد.
تخفیف سهام قابل واگذاری «پالایشی یکم» در بورس افزایش مییابد
دولت با افزایش تخفیف سهام قابل واگذاری به صندوق سرمایهگذاری قابل معامله صنایع پالایش نفت، شامل باقیمانده سهام متعلق به دولت در شرکتهای پالایش نفت تبریز، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت اصفهان و پالایش نفت تهران از ۲۰ درصد به ۳۰ درصد موافقت کرد.