به گزارش رتبه آنلاین به نقل از اقتصاد نیوز، در معاملات روز سهشنبه بورس، برای دومین روز پیاپی ارزش معاملات کل و خرد بازار رشد کرد و ارزش صفهای فروش کاهش یافت اما سمت تقاضای بازار توان بالا کشیدن شاخصهای بورس را نداشت.
به گزارش اقتصادنیوز، در پیشگشایش بورس، 108 نماد بازار صف خرید و 367 نماد صف فروش داشتند. نمادهای ونوین (بانک اقتصاد نوین)، خپارس (پارس خودرو) و ولپارس (لیزینگ پارسیان) بیشترین صف خرید بورس را داشتند و در فرابورس نمادهای گدنا (تهیه و توزیع غذای دنا آفرین فدک)، رافزا (رایان هم افزا) و غگیلا (پگاه گیلان) بیشترین صف خرید را داشتند. در سمت عرضه بازار، نمادهای وملی (هلدینگ گروه صنعتی ملی)، کسعدی (کاشی سعدی) و ثشاهد (سرمایه گذاری شاهد) بیشترین صف فروش بورس را داشتند و در فرابورس بیشترین صف فروش به نمادهای کرمان (س. توسعه و عمران استان کرمان)، حسیر (ریل سیر کوثر) و فولای (صنایع فولاد آلیاژی یزد) تعلق داشت.
شاخص کل بورس تهران در 35 دقیقه ابتدایی 8 هزار واحد صعود کرد و با لمس رقم یک میلیون و 223 هزار واحد به بالاترین رقم معاملات روز سهشنبه رسید اما پس از آن به سرعت نزول کرد و در نهایت در پایان معاملات روز سهشنبه شاخص کل در رقم یک میلیون و 211 هزار واحد ایستاد.
نزول بورس و صعود فرابورس
در پایان معاملات سهشنبه، شاخص کل بورس تهران با ریزش اندک 3 هزار و 245 واحدی در رقم یک میلیون و 211 هزار واحد ایستاد. شاخص کل هموزن نیز با ریزش هزار و 202 واحدی ، 364 هزار و 877 واحد را ثبت کرد. شاخص کل فرابورس اما با رشد اندک 31 واحدی به 15 هزار و 515 واحد رسید.
کگل (معدنی و صنعتی گلگهر)، فملی (ملی صنایع مس ایران) و کچاد (معدنی و صنعتی چادرملو) نمادهای سبزرنگ تاثیرگذار بر شاخص و نمادهای وامید (سرمایهگذاری امید)، جم (پتروشیمی جم) و شتران (پالایش نفت تهران) سهمهای قرمزرنگ تاثیرگذار بر شاخص بودند.
ادامه روند افزایش ارزش معاملات
در معاملات سهشنبه، ارزش معاملات کل بازار سهام 10 هزار و 266 میلیارد تومان بود که نسبت به روز گذشته 1.95 درصد افزایش یافته است. ارزش معاملات خرد نیز 6 هزار و 458 میلیارد تومان بود که رشد 5.9 درصدی را نسبت به روز گذشته نشان میدهد.
خروج 763 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس
بورس در روز سهشنبه باز هم شاهد خروج پولهای حقیقی بود. در معاملات روز سهشنبه بازار سرمایه، خالص پول حقیقی خروجی 763 میلیارد تومان بود. بیشترین خروج پول حقیقی به نمادهای خساپا (سایپا)، فولاد (فولاد مبارکه) و شبندر (پالایش نفت بندرعباس) اختصاص داشت.
سهم 92 درصدی حقیقیها از فروشهای بازار
امروز در سمت تقاضا، 81 درصد خریدها توسط معاملهگران حقیقی و 19 درصد توسط معاملهگران حقوقی انجام شد. در سمت عرضه، 92 درصد فروشها توسط معاملهگران حقیقی و 8 درصد توسط حقوقیها انجام شد.
ادامه روند کاهش ارزش صفهای فروش
بورس تهران امروز برای دومین روز پیاپی با کاهش عرضه همراه بود. ارزش صفهای فروش در پایان معاملات امروز 2 هزار و 605 میلیارد تومان بود که نسبت به دیروز 24 درصد کاهش نشان میدهد. ارزش صفهای خرید بورس نیز 421 میلیارد تومان بود که رشد 3.95 درصدی نسبت به روز معاملاتی گذشته داشت.
خودروییها در صدر جدول معاملات
بیشترین حجم معاملات بازار به خساپا (سایپا) اختصاص داشت، در معاملات بازار امروز تعداد یک میلیارد و 787 میلیون و 823 هزار و 567 سهم این شرکت معامله شد. پس از سایپا، خودرو (ایران خودرو)، خگستر (گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو)، ثامید (توسعه و عمران امید) و وبصادر (بانک صادرات) و در رتبههای بعدی قرار داشتند.
بیشترین ارزش معاملات بازار نیز به نماد خودرو (ایران خودرو) تعلق داشت که رقمی معادل 510 میلیارد و 502 میلیون تومان بود. پس از ایران خودرو، خساپا (سایپا)، حکشتی (کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران)، خگستر (گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو) و گدنا (تهیه و توزیع غذای دنا آفرین فدک) به ترتیب بیشترین ارزش معاملات را داشتند.
جاذبه خودروییها در بازار
برخی کارشناسان اعتقاد دارند وقتی سهام خودرویی جذاب میشود یک دلیل آن میتواند تغییر تاکتیک معاملهگران قدیمی در بورس باشد. برخی از معاملهگران در زمانهایی که احساس میکنند روند بازار نامشخص است تا تشخیص روند برای آنها سخت میشود با ورود به سهام خودرویی اقدام به نوسانگیری میکنند. دلیل انتخاب صنعت خودرو از نظر این گروه از کارشناسان قابلیت موجسواری خبری است. خبرهای مربوط به افزایش قیمت، رفع تحریمها، تجدید ارزیابی و حتی افزایش فروشها میتواند سهمهای این بخش از بازار را دچار افت و خیز کند. در روزهای اخیر معاملهگران حقیقی یکهتاز عرضه و تقاضا در سهام خودرویی بودهاند. شاید یکی از دلایل جاذبه سهام خودروسازان و زیر مجموعه آنها بتواند همین نظر باشد.