یک کارگردان و نمایشنامهنویس خواستار نامگذاری تالار هنر به عنوان تالار تئاتر کودک و نوجوان باغچهبان شد و گفت: پس از گذشت ۱۰۰ سال هنوز در ایران موزه تئاتر کودک و نوجوان وجود ندارد و بسیاری از مستندات این حوزه در حال از بین رفتن است.
به گزارش رتبه آنلاین از ایسنا، داوود کیانیان شامگاه گذشته در جشن ۱۰۰ سالگی تئاتر و بزرگداشت مرحوم «جبار باغچهبان» بنیانگذار تئاتر کودک و نوجوان در ایران در حاشیه بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان در همدان، اظهار کرد: بنیاد نمایش کودک سه سال پیش فعالیت خود را با هدف انجام اقدامات بنیادی برای تئاتر کودک و نوجوان آغاز کرده است.
وی با بیان اینکه جای پژوهش در تئاتر کشور خالی است، افزود: بنیاد نمایش کودک با پیشنهاد خود و همت ستاد جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان توانست بزرگداشت مرحوم باغچهبان را بیست و چهارم آبانماه در مزار ایشان آغاز کند و امروز در همدان ادامه دهد.
کیانیان با بیان اینکه جبار باغچهبان معلم بود و آموزش و پرورش نیز باید در بزرگداشت این شخصیت ارزشمند ورود کند، عنوان کرد: آموزش و پرورش باید از حق بنیانگذار تئاتر کودک و نوجوان حمایت کند.
وی با بیان اینکه بنیاد نمایش کودک با مرکز اسناد کتابخانه ایران برای تهیه تاریخ شفاهی تئاتر کشور به نتیجه رسیده است، گفت: تهیه تاریخ شفاهی با ۶ نفر از پیشکسوتان این حوزه آغاز شده و با تهیه زندگینامه هنرمندان دیگر ادامه پیدا میکند.
این نمایشنامهنویس، مسلم قاسمی، منصور قلمچی، فائزه فیض و حسین فداییحسین را از جمله مؤسسان بنیاد نمایش کودک معرفی کرد و یادآور شد: مرحوم باغچهبان در زمینههای مختلفی از جمله تصویرگری کتاب کودک، تربیت، شعر، مهارت زندگی و تألیف الفبای ناشنوایان پیشگام بوده است.
کیانیان با بیان اینکه با گذشت یک قرن باغچهبان در بسیاری از زمینهها هنوز هم پیشگام است، اظهار کرد: بزرگداشت جبار باغچهبان پاسداشت فرهنگ و احقای حقوق کودکان است.
وی با بیان اینکه آرامگاه بنیانگذار تئاتر کودک و نوجوان تخریب شده است، اظهار کرد:جبار باغچهبان یکی از مفاخر ایران است اما متأسفانه هیچ پارک، میدان و یا حتی کوچهای در ایران به اسم او وجود ندارد.
وی در پایان گفت: در هفته وحدت دست به دست هم داده و در آغاز دومین قرن از تولد تئاتر کودک در کشور، تئاتر کودک و نوجوان و دانشآموزی را برای تمامی کودکان پوشش دهیم.
«باغچهبان» رنگینکمانهای زندگی را ترسیم کرد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز با بیان اینکه «جبار باغچهبان» جریان فکری پویا و زیبایی را در کشور بنیان نهاد، گفت: هنر حافظ اندیشههای ناب است.
علیرضا درویشنژاد اظهار کرد: ارزش کار جبار باغچهبان بسیار بالاتر از عبادتهای کورکورانه بوده و باغچهبان تبلور دین ناب است.
وی با اشاره به اختراع برق، هواپیما و تلفن برای برطرف کردن نیازهای بشریت افزود: بنیانگذاری جریان اندیشه پایه در ۱۰۰ سال پیش بسیار فراتر از اختراع برق، تلفن و هواپیما است.
درویشنژاد با بیان اینکه برطرف کردن نیاز انسانها بسیار ارزشمند است، اضافه کرد: باغچهبان ۱۰۰ سال پیش جریان فکری پویا و زیبایی را بنیان نهاد و باید با مخترعان بزرگ مقایسه شود چرا که او اندیشهها را بارور کرد و توسعه پایدار در گرو بارور شدن اندیشههای ناب است.
وی با بیان اینکه همدان میزبان بزرگداشت شخصیتی است که رنگین کمانهای زندگی ما را ترسیم کرد، گفت: افتخار میکنیم به اینکه همپای دنیای غرب اندیشه را در برابر صنعت بارور کردیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان با تأکید بر زنده نگهداشتن رنگین کمانهای زندگی بیان کرد: جبار باغچهبان کسی بود که توانمندیهای حوزه تئاتر کودک و نوجوان و تربیت پایه را به سرانجام رساند.