چهارمین جشنواره گلهای ارکیده با حضور تولیدکنندگان گلهای ارکیده، آپارتمانی، فضای باز و صنایع جانبی در باغ گیاه شناسی نوشهر کار خود را آغاز کرد.
به گزارش رتبه آنلاین از ایسنا، خیریان پور، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مازندران در آئین افتتاحیه جشنواره ارکیده نوشهر اظهار کرد: استان مازندران تنوعی از همه ظرفیتها را دارد و در صورتی که به فعلیت درآید نه تنها نیازهای مردم استان بلکه نیازهای کشور و حتی مازاد آن برای صادرات را تأمین میکند و کارکرد استان به یک کارکرد فراملی و فرا کشوری ارتقا مییابد.
خیریان پور با اشاره به اینکه در استان مازندران حدود هزار هکتار گلخانههای روباز و مسقف وجود دارد که ۳۰۰ هزار هکتار مسقف و مابقی روباز است، خاطرنشان کرد: تولید سالانه ۳۴ میلیارد گلهای درخچه ای در استان، بالغ بر ۱۴ میلیون تولید گلهای گلدانی و نیز شاخه بریده حاصل زحمات کشاورزان و مجموعه اتحادیه گل و گیاه استان بوده که به عنوان یک ظرفیت مطرح است.
وی تاکید کرد: اگر خواهان ارتقای بخش گل و گیاه هستیم باید در جهت کیفی سازی و استانداردسازی گل و گیاه، ایجاد گلخانههای هیدرو پونیک، صرفهجویی در آب و توسعه کشت بافت حرکت کنیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مازندران یادآور شد: در غرب استان باید به تولید گل و گیاه توجه و در تولید گل و گیاه باید سند توسعه بخش گل و گیاه تهیه شود.
وی ادامه داد: پیگیر این هستیم تا سند بخش گل و گیاه به عنوان نقشه راه در زمینه ارقام متعددی که در استان ظرفیت دارد تهیه شود؛ تنوع کشت گل و گیاه و صنایع وابسته به گل و گیاه باید تهیه شود تا ظرفیتی برای گسترش صادرات استان باشد.
خیریان پور گفت: برای ایجاد نمایشگاه دائمی گل و گیاه خصوصاً در غرب استان و تأمین منابع مالی و گره گشایی و رفع مشکلات گلکاران باید تلاشهای لازم صورت گیرد.
جمیله هاشمی، مسئول برگزاری جشنواره ملی ارکیده نوشهر نیز با بیان اینکه جشنواره ارکیده چهارمین سال برگزاری خود را پشت سر میگذارد که حاصل تلاش اعضای شورا و شهرداری و اعضای کارگروه این جشنواره و باغ گیاه شناسی است، افزود: نوشهر به واسطه وجود جنگلهای هیرکانی و کجور از دیرباز به عنوان خاستگاه اصلی گلهای وحشی به شمار میرفته است و برای اولین بار ارکیده تجاری در غرب نوشهر در مجموعه “ارکیده شیخ” شناخته و پرورش یافته است.
هاشمی با بیان اینکه در دنیا هزاران نوع از ارکیده وجود دارد که در شهرستان نوشهر ۱۲ نوع به صورت وحشی و تجاری رشد مییابد، خاطرنشان کرد: امسال ۹ تولید کننده گل و گیاه و در کنار آن گلهای آپارتمانی، تزئینی و فضای باز و صنایع جانبی در جشنواره حضور دارند، این در حالی است که در این شهرستان ۱۲ نوع ارکیده تجاری و وحشی وجود دارد و میتواند به عنوان یکی از قطبهای صادرات این رقم از گلها در جهان معرفی شود.
شهردار نوشهر نیز گفت: جشنواره گل ارکیده در نوشهر میتواند سکوی پرتابی برای جذب گردشگر در فصل رمستان باشد.
علی امانی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به نقش جشنواره در افزایش میزان جذب توریست و معرفی جاذبههای گردشگری نوشهر به کل کشور اظهار کرد: طی سه دوره که از برگزاری این جشنواره در نوشهر میگذرد نشان داده است که مردم به گل خصوصاً گل ارکیده علاقه بسیاری دارند و برگزاری این فستیوال در نوشهر میتواند در فصل زمستان نیز گردشگران زیادی را به این شهر بکشاند.
وی با بیان اینکه جشنواره ارکیده امسال در نوشهر متفاوتتر از سال گذشته برگزار میشود، افزود: امسال این جشنواره برای اینکه مردم وقت بیشتری را در باغ گیاه شناسی بگذرانند و اوقات فراغت آنها پر شود با سر و شکل بهتری برگزار میشود و یک سالن برای عرضه گلهای آپارتمانی نیز به آن اضافه شده است.
شهردار نوشهر با اشاره به اینکه امسال نیز عرضه کنندگان این گلهای ارکیده همانند سالهای گذشته حضور دارند، تصریح کرد: این جشنواره مدت چند سال است که برگزار شده و با توجه به استقبال خوب مردم طبیعتاً سال به سال به مخاطبان آن چه مخاطبان بومی و چه مهمانان از سراسر کشور افزوده میشود و با تعطیلاتی هم که در پیش داریم حضور مردم بیشتر خواهد بود.
وی با اشاره به استقبال بی نظیر مردم از گل ارکیده، یادآور شد: با توجه به این استقبال گلخانههای جدیدی در سطح شهرستان و شهر ایجاد خواهد شد که به توسعه اشتغال در قالب تولید گل و گیاهان زینتی کمک شایانی خواهد کرد. امید است این جشنواره نیز به زودی همانند جشنواره سبزینه ثبت ملی شود و البته زمینههای ملی شدن آن در دست اقدام است.
برپایی این جشنواره با همکاری شهرداری، شورای شهر و مسئولان باغ گیاه شناسی از سه شنبه ۱۶ بهمن ماه آغاز شده و تا ۱۹ بهمن در باغ گیاه شناسی نوشهر ادامه دارد.