رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به زلزله اخیر در کرمانشاه گفت: برآورد ما این است که در زلزله کرمانشاه ۱۳۰ میلیارد تومان خسارت صنعت بیمه است که تاکنون ۲۵ میلیارد تومان از این خسارتها پرداخت شده است.
به گزارش رتبهآنلاین، عبدالناصر همتی در بیست و چهارمین همایش بیمه و توسعه اظهار کرد: در طول ۲ دهه گذشته ضریب نفوذ بیمه رشد خوبی داشته و در ۲۴ سال گذشته از ۰.۳۴ درصد به ۲.۲ درصد رسیده است که نشان می دهد که صنعت بیمه ظرفیت رشد بالا دارد.
وی افزود: در هشت ماهه اول کشور رشد خوبی را تجربه کردیم و رشد خسارت نیز متعادل با رشد حق بیمه بوده و این نوید را به ما می دهد که مدیران صنعت بیمه روند مدیریت ریسک را جدی گرفته اند.
رئیس شورای عالی بیمه به تصویب آئین نامه حاکمیت شرکتی در شورای عالی بیمه اشاره کرد و اظهار داشت: این آئین نامه موجب می شود شرکت های بیمه سیستم های اثربخش برای مدیریت ریسک و کنترل های داخلی را جدی بگیرند.
وی مدیریت ریسک، اکچوئری و حسابرسی داخلی را از جمله اصول مهم آئین نامه حاکمیت شرکتی عنوان کرد و گفت: پیاده سازی و استقرار کامل و نهادینه شدن این آئین نامه در ساختار سازمانی شرکت ها زمان بر است؛ ممکن است کسانی که به مدیریت خاص شرکت بیمه عادت کرده اند اجرای این آئین نامه برایشان سخت باشد ولی فکر می کنیم در بلندمدت حتما خوب خواهد بود.
همتی، کنترل توانگری مالی را از جمله اقدامات مهم دیگر بیمه مرکزی در سال جاری عنوان کرد و افزود: یکی از مهم ترین اقدامات ما تخصصی کردن شرکت های بیمه و حرکت به سمت تفکیک بیمه های عمر از غیر عمر است که به طور جدی پیگیر این موضوع هستیم و مقررات و تسهیلات لازم را برای تاسیس شرکت های تخصصی بیمه عمر را در نظر گرفته ایم.
وی ادامه داد: یک مدیریت تخصصی نیز برای نظارت بر بیمه های عمر در بیمه مرکزی تشکیل خواهد شد و نظارت بر بیمه های عمر و نحوه خرج و ذخیره گیری از منابع بیمه عمر را تحت کنترل بیشتر در خواهیم آورد.
رئیس شورای عالی بیمه تصویب آئین نامه ۹۴ در شورای عالی بیمه از اقدامات مهم در صنعت بیمه توصیف کرد و گفت: آئین نامه ۸۱ نحوه آزادسازی نرخ ها را اعلام کرده بود و اینکه شرکت های بیمه چه تکالیفی خواهند داشت. آئین نامه ۹۴ با موضوع قیمت گذاری بیمه ها بر مبنای قیمت تمام شده خواهد بود که از سال ۹۷ اجرایی می شود.
همتی با تاکید بر اینکه شرکت های بیمه باید به حداقل سرمایه تعیین شده در دولت دست یابند، اظهار داشت: شرکت ها برای افزایش سرمایه خود یا باید سرمایه را بالا ببرند یا پوشش اتکایی بگیرند.
رئیس کل بیمه مرکزی خاطرنشان کرد: ما توسعه مداوم سیستم سنهاب و اجرای کد یکتا را در دستور کار داریم و می خواهیم برای سایر رشته ها نیز به تدریج این موضوع را اجرایی کنیم که بسیار برای جلوگیری از تخلفات مهم است.
وی به تصویب رساندن آئین نامه های قانون جدید بیمه شخص ثالث را بسیار مهم و سخت توصیف کرد و اظهار داشت: ماده ۱۸ مهم ترین ماده ای بود که به تصویب رسید و براساس آن نرخ بیمه با محوریت راننده و شایستگی راننده در رانندگی ارزیابی خواهد شد.
رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به زلزله اخیر در کرمانشاه گفت: برآورد ما این است که در زلزله کرمانشاه ۱۳۰ میلیارد تومان خسارت صنعت بیمه است که تاکنون ۲۵ میلیارد تومان از این خسارت ها پرداخت شده است.
مصوبه تاسیس صندوق حوادث طبیعی در شورای نگهبان رد شد
محمدرضا پورابراهیمی در بیست و چهارمین همایش بیمه و توسعه، گفت: تاسیس صندوق حوادث طبیعی اقدامی بسیار مهم و قابل توجه بوده و حادثه همیشه وجود دارد و تشکیل ساختاری که بتواند این موضوع را پوشش دهد حائز اهمیت است؛ البته تغییراتی با نظر نمایندگان دولت در لایحه تاسیس صندوق حوادث طبیعی تصویب شده؛ ولی شورای نگهبان اعلام کرد چون لایحه تغییر ماهوی یافته قابل تائید نیست.
وی افزود: در صورت تصویب تاسیس صندوق حوادث طبیعی تمامی منازل مسکونی را در کشور برابر سیل و آتش سوزی بیمه خواهند شد که اتفاق مهمی برای صنعت بیمه، مردم و دولت است.
وی با انتقاد از حضور مدیران و مدیرعاملان بازنشسته در صنعت بیمه گفت: تفکر ۵۰ سال گذشته بر صنعت بیمه ایران حاکم است. سوال این است که این افراد چه تحولی در صنعت بیمه ایجاد کردند؛ این در حالی است که ما در میان نیروهای جوان خود افراد بسیار توانمندی داریم که میتوانستند این حوزه را متحول کنند. بعضی مدیران دو دهه گذشته باید بازنشست میشدند ولی اکنون مدیریت صنعت بیمه ایران را به عهده گرفتهاند.
وی تصریح کرد: صنعت بیمه ایران نیاز به پوستاندازی دارد و در این زمینه باید به نیروهای جوانی تکیه کنیم که باسواد و توانمند هستند.سوال این است که در حوزه بازرگانی در سالهای اخیر چه محصولات جدیدی ارایه شده است؛ این حجم از اقتصاد نیازمند محصولات جدید است.
پورابراهیمی گفت: از بیمه مرکزی انتظار هست که افتخار ایجاد تحول در نیروی انسانی این حوزه را به نام خود ثبت کنید و صنعت بیمه آنگونه که لازم است پوست بیندازد.
پورابراهیمی گفت: این موضوع مربوط به یک یا دو دوره هم نیست عمدتا در ادوار گذشته قوانین و مقررات آنگونه که لازم است اجرا نشده و نتیجه آن این شده که امروز صنعت بیمه ایران به بازسازی نیاز دارد. سه سال است که تراز تلفیقی در صنعت بیمه زیانده است و ما نمیدانیم که ادامه این وضعیت ما را به کدام سو خواهد برد؛ البته وضعیت نگرانکننده گزارشگری مالی در حالی وجود دارد که اکنون گزارشگری بر مبنای IFRS ارایه نمیشود . اکنون نمیدانیم که برخی بیمهها به چه دلیلی ادامه حیات میدهند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، به موضوع لایحه مالیات ارزش افزوده اشاره و بیان کرد: در حال نهایی کردن لایحه مالیات بر ارزش افزوده هستیم ولی در این زمینه در برخی موارد نیاز ارایه نظر کارشناسی مدیران صنعت بیمه داریم که انتظار داریم در اسرع وقت از سوی بیمه مرکزی به مجلس شورای اسلامی ارایه شود.