رژیم غذایی کتوژنیک (Ketogenic diet) روند بهبودی بیماری لایم را تسریع میکند.
به گزارش رتبه آنلاین از ایسنا، بیماری لایم (Lyme Disease) از عفونت باکتری “بورلیا بورگدورفری” (Borrelia burgdorferi) ناشی میشود. این عفونت از طریق کنه پاسیاه که بسیار ریز است به انسان منتقل میشود.
در برخی موارد این عفونت برای سالها تشخیص داده نمیشود زیرا با علائمی مشابه با بیماریهای دیگر از قبیل سندرم خستگی مزمن، اماس، زوال عقل و فیبرومیالژیا (Fibromyalgia) همراه است. درصورتیکه این بیماری تشخیص داده نشود، بیمار دچار احساس خستگی، بیماریهای خودایمنی و دیگر عوارضی میشود که سیستم عصبی، ایمنی و گوارش را تحت تاثیر قرار میدهد.
محققان آمریکایی در بررسیهای خود به روشی آسان برای تسریع روند بهبود بیماری لایم دست پیدا کردند و آن رژیم غذایی کتوژنیک است. به گفته محققان این نوع رژیم غذایی توانایی بدن را برای مقابله با بیماری لایم تقویت میکند.
محققان آمریکایی اظهار داشتند: در بررسیهای انجام شده روی بیماران سراسر جهان مشخص شد این نوع رژیم غذایی موثرترین روش برای مقابله با این بیماری است.
محققان با بیان اینکه رژیم غذایی کتوژنیک به اختلال عملکرد میتوکندری کمک میکند، اظهار داشتند: این رژیم غذایی به تولید میتوکندریهای جدید کمک میکند که بهبود توانایی بدن در پاکسازی طبیعی و دفع میتوکندریهای آسیب دیده را به همراه دارد. اختلال عملکرد میتوکندری در مبتلایان به لایم موجب احساس خستگی مفرط شده و بر دیگر علائم این بیماری اثر می گذارد.
بررسیها نشان میدهد از دیگر فوائد این رژیم غذایی تاثیر آن در مقابله با التهاب است. بیماری لایم با بیماریهای خود ایمنی از قبیل آرتریت روماتوئید به دلیل التهاب بالا مرتبط است. رژیم غذایی کتوژنیک از طریق وادار ساختن مولکولها به فعال ساختن مجراهای ضد التهابی به کاهش التهاب در بدن کمک میکند.
تقویت متیلاسیون یا متیلدار کردن (فرآیند زیست شیمیایی که مجراهای هورمونی، التهابی و سمزدایی را کنترل میکند) از دیگر خواص این نوع رژیم غذایی است. مصرف سبزیجات با برگهای تیره و خانواده کلمها ترکیبهای گوگرد و اسید فولیک مورد نیاز بدن را تامین و متیلاسیون را تقویت میکند.
به گفته محققان سبزیجات موجود در این رژیم غذایی که حاوی کربوهیدرات و کالری پایین است از فیبر کافی برخوردارند که از باکتریهای خوب روده و میکروبیومهایی که از نقش کلیدی در تقویت سیستم ایمنی جهت مقابله با عفونت لایم برخوردارند، حمایت میکند.
به گزارش نشریه تخصصی مدیکال دیلی، محققان آمریکایی اظهار داشتند: لازم است تحقیقات بیشتری در مورد چگونگی تاثیر رژیم غذایی کتوژنیک در کنترل بیماری لایم و دیگر بیماریهای عفونی انجام شود.