پنج‌شنبه 1 آذر 1403
خانهخبراجتماعی و شهریبیماری‌های مشترک انسان و دام ۱۰ درصد کاهش یافت

بیماری‌های مشترک انسان و دام ۱۰ درصد کاهش یافت

رئیس سازمان دامپزشکی از کاهش ۱۰ درصدی بیماری‌های مشترک انسان و دام خبر داد.

به گزارش رتبه آنلاین از ایسنا به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، علیرضا رفیعی‌پور اظهار کرد: در مورد بذر واکسن‌های دام، طیور و آبزیان با پیشنهاد سازمان دامپزشکی کشور به معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهور برای نخستین بار یک شرکت دانش بنیان اعتباری را برای توسعه این بذر دریافت خواهد کرد.

وی با بیان اینکه ایران سال‌ها است برای تولید واکسن دام، طیور و آبزیان بذر واکسن وارد می‌کند، گفت: در چند ماه گذشته و در راستای مقابله با تحریم‌ها، در مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی، یک شرکت خصوصی و مرکز تشخیص بیماری‌های سازمان دامپزشکی اقدام به تولید بذر واکسن آنفولانزای فوق حاد پرندگان شده است.

او خاطرنشان کرد: انتقال تکنولوژی واکسن تب برفکی روغنی برای نخستین بار در سال ۹۷ در کشور آغاز شده است و بخش خصوصی در کنار واردات باید به سمت انتقال تکنولوژی تولید واکسن در داخل حرکت کند.

رئیس سازمان دامپزشکی گفت: ظرف ۶ تا ۷ ماه آینده سایت جدید تولید واکسن‌های متنوع در بخش دام و طیور با انتقال تکنولوژی ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه ایران در شرایط جنگی قرار گرفته و دشمنان تولید اقتصاد کشور را نشانه گرفته‌اند، اذعان کرد: ما هر لحظه برای کنترل شرایط با حضور مراکز تولید آماده هستیم.

رفیعی‌پور همچنین از استاندارد شدن کشتارگاه خرمشهر خبر داد و گفت: این کشتارگاه استانداردهای بین‌المللی را پاس کرده و از این رو از کشورهای پیشرفته به لحاظ بهداشتی همچون استرالیا امکان انتقال دام زنده به این کشتارگاه مرزی و بندری وجود دارد.

واردات ۵۰۰ نفر شتر مولد از قطر

وی با اشاره به اینکه امسال برای نخستین بار ۵۰۰ نفر شتر مولد از قطر وارد کشور شده است، تصریح کرد: قرار است تا سقف ۱۰ هزار نفر شتر از قطر به کشور وارد شود.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: این شترها مولدند و به منظور تولید بچه شتر برای مسابقه وارد کشور می‌شود و شترداری صنعت سودآور و اشتغال‌زایی است.

او گفت: سال گذشته مجوز واردات ۳۷۵ هزار تومان گوشت گرم و منجمد گاوی و گوسفندی صادر کردیم که از این میزان ۱۵۱ هزار تن آن وارد شد.

رفیعی‌پور افزود: سال گذشته مجوز واردات یک میلیون و ۳۰۰ هزار رأس گوسفند را دادیم که از این میزان ۱۰۰ هزار رأس وارد کشور شد.

وی ادامه داد: سال ۹۷ مجوز واردات ۲۷ میلیون تن نهاده دامی را صادر کردیم که ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان آن به کشور وارد شد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: طی سال جاری مجوز واردات ۳۵ هزار تن گوشت را داده‌ایم که به صورت روزانه و هفتگی وارد کشور می‌شود.

وی افزود: به منظور مقابله با تحریم‌ها، امکان واردات گوشت و دام زنده را از ۴۲ کشور جهان فراهم کرده‌ایم.

کاهش ۱۰ درصدی بیماری‌های مشترک انسان و دام

رفیعی‌پور در بخش دیگری از سخنان خود درباره کاهش کانون برخی بیماری‌های دامی اظهار داشت: بیماری‌های مشترک انسان و دام در سال ۹۷ در مقایسه با سال ۹۶ با اقدامات انجام شده حدود ۱۰ درصد کاهش یافته است.

میزان کاهش بیماری سل را طی این مدت ۴۰ درصد، تب مالت بیش از ۳۰ درصد، بیماری مشمشه ۷۵ درصد، بیماری سیاه زخم بیش از ۴۳ درصد و بیماری تب کنگو را ۴۲ درصد عنوان کرد.

رفیعی‌پور درباره اقدامات سازمان دامپزشکی کشور با وقوع سیل در چند ماه اخیر گفت: این سازمان هنگام وقوع سیل در کنار دامداران و تولیدکنندگان بوده به طوری که طی چند ماه اخیر برای مبارزه با عوامل بیماری‌زا حدود یک میلیون رأس دام را سمپاشی و ۸۰۰ هزار متر مربع از اماکن نگهداری دام را ضد عفونی کرده است.

وی اضافه کرد: در این مدت بیش از ۴ میلیون رأس دام بر علیه بیماری‌های مشترک انسان و دام واکسینه شده‌اند.

 

 

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید