دوشنبه 5 آذر 1403
خانهخبراقتصادیبورس قربانی درگیری جناح‌های سیاسی-انتخاباتی شده است؟

بورس قربانی درگیری جناح‌های سیاسی-انتخاباتی شده است؟

بورس قربانی درگیری جناح‌های سیاسی-انتخاباتی شده است؟

یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است دلایل ریزش بورس از مرداد ماه سال گذشته تاکنون کاملاً اقتصادی بوده و نمی‌توان گفت جناح‌های سیاسی برای ضربه زدن به رقیب خود باعث ریزش بورس شده‌اند.

به گزارش رتبه آنلاین، همایون دارابی در گفت و گو با ایسنا، در خصوص چشم‌انداز بازار سرمایه با توجه به بسته حمایتی که اخیراً مطرح شده است، گفت: مهمترین بخش‌های بسته ۷+۳ که برای حمایت از بازار سرمایه تدوین شده شامل تزریق ۲۰۰ میلیون دلار از صندوق ذخیره ارزی به صندوق تثبیت بازار، اختصاص بخشی از مالیات حاصل معاملات برای حمایت از بازار، حمایت از سهامداران خرد، امکان خرید سهام توسط بانک‌ها و … می‌شود و باید منتظر ماند تا تصمیم جلسه سران قوا درباره این بسته مشخص شود.

دارابی با بیان اینکه اجرای این تصمیمات می‌تواند برای بازار راهگشا باشد، افزود: برای مثبت شدن بورس تلاش‌های قابل ملاحظه‌ای در حال انجام است.

وی در خصوص اینکه محدود کردن دامنه نوسان بورس در این مدت به نفع بازار بوده یا خیر هم گفت: اگر دامنه نوسان در این مدت محدود نمی‌شد و به همان شکل منفی پنج تا مثبت پنج باقی مانده بود شاخص به زیر یک میلیون واحد سقوط می‌کرد و برای بازگشت با مشکلات زیادی مواجه می‌شد.

عضو انجمن سرمایه‌گذاری حرفه‌ای درباره خروج نقدینگی از بازار و نقش آن در افت بازار سرمایه هم گفت: با توجه به اینکه در مدت اخیر نگرانی سهامداران حقیقی از سرنوشت بازار شدید شده بود این افراد از بازار خارج شدند اما در هر حال وقتی یک طرف فروش انجام می‌شود از طرف دیگر خرید صورت می‌گیرد و عمده این خریدها هم از طرف حقوقی‌ها صورت گرفته است بنابراین نمی‌توان این موضوع را به عنوان خروج نقدینگی از بازار در نظر گرفت.

وی در پاسخ به اینکه گفت می‌شود برخی جناح‌ها با مقاصد سیاسی به خصوص با توجه به انتخابات باعث ریزش بورس شده‌اند هم گفت: علت ریزش بورس از مرداد ماه سال گذشته به چهار دلیل بالا رفتن نرخ بهره، بی ثباتی نرخ ارز، قیمت‌گذاری دستوری و قرار گرفتن در سال پایانی دولت کنونی و در پیش بودن انتخابات و مبهم بودن مواضع اقتصادی دولت سیزدهم رخ داده است. همه این دلایل اقتصادی است و نمی‌توان گفت جناح‌های سیاسی در ریزش بورس تأثیر داشته‌اند.

این کارشناس بازار سرمایه درباره چشم انداز بازار تا انتخابات و بعد از آن هم خاطرنشان کرد: کمتر از دو ماه دیگر تا انتخابات باقی مانده اما فعالان بازار سرمایه هنوز نمی‌دانند چه کسانی نامزدهای نهایی خواهند بود. حتی زمانی که نامزدهای نهایی هم مشخص شود باز معلوم نیست مواضع اقتصادی آنان به چه شکل خواهد بود. مثلاً وقتی روحانی به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد تصور این بود که حمایت‌های خوبی از بخش خصوصی به عمل خواهد آمد ولی در نهایت ما با یکی از چپ‌ترین و تمرکزگراترین دولت‌ها روبرو شدیم.

وی تصریح کرد: بنابراین انتخابات برای بازار سرمایه مانند یک هندوانه در بسته است.

 

 

اخبار مرتبط

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

بیشترین بازدید