وضعیت این هفته بورس، دو گروه بزرگان و کوچکترها و آینده کوتاه مدت شاخص با تکیه بر متغیرهای داخلی و خارجی از سوی یک کارگزاری پیشبینی شد.
در بازارهای جهانی شاخص دلار، نقشی تعیینکننده تر از قبل گرفته و هر اصلاح منفی این متغیر اثرگذار با رشد مناسب فلزات و دیگر بازارهای کالایی پاسخ داده میشود. اثرات تورمی سیاستهای انبساطی دوره همه گیری کرونا در حال خودنمایی در بازارها است و خوش بینی به بهبود اقتصاد پس از کرونا و ترامپ باعث شده تا بازارهای کالایی با اقبال بیشتری همراه باشند.
بازار ارز هم با رشد محدود قیمتها میانه هفته را سپری کرد و با توجه به پایان سال مالی و تسویه ارزی، احتمال نوسانات مثبت سنتی هرچند محدود در بازار ارز وجود خواهد داشت.
در بازار سهام اما رشد قیمتهای جهانی، گروههای بزرگ را هرچند به صورت نوبتی در کانون توجه قرار داده است. کشمکشها بر سر قیمتگذاری محصولات فولادی هرچند تمایل به خرید در این نمادها را کاهش داد اما رشد قابل توجه قیمتهای جهانی محصولات در هفته پیش باعث شد تا با رقابت گرم در بورس کالا دوباره این نمادها در پایان هفته مورد توجه قرار گیرند.
به نظر میرسد رشد نفت و فرآوردهای نفتی و پتروشیمی میتواند گروههای متاثر را در هفته آینده به خصوص در نمادهای پتروشیمی مورد توجه قرار دهد. بازار در این مقطع نیاز به همراهی متغیرهای موثر همچون نرخهای جهانی و نرخ ارز دارد و در صورت تعادل این بازارها، احتمالا بازار سهام هم با تعادل همراه باشد.
در گروههای کوچکتر نیز همچنان تمایل بازار به تک نمادها بیشتر خواهد بود و روند گردش نقدینگی در این گروهها احتمالا ادامه خواهد داشت.
شاخص کل در صورت تثبیت بالاتر از محدوده ۱.۵ میلیون واحدی، میتواند به لمس کانال بالاتر نیز خوش بین باشد و با توجه به پایان سال میلادی و احتمال کم حجمی و کند شدن روند صعودی در این بازارهای جهانی در محدوده مورد نظر بازار سهام نیز با تعادل بیشتری همراه شود.