معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که همه مدیران حفظ نباتات باید دلسوزانه و با عرق ملی با آفتها و محصولات قاچاق برخورد کنند.
به گزارش رتبه آنلاین از ایسنا، محمدعلی طهماسبی امروز (سهشنبه) در سیونهمین سمینار سالانه حفظ نباتات اظهار کرد: از مدیران و کارشناسان این بخش که ضامن امنیت غذایی کشور هستند میخواهم که به محصولات قاچاق رحم نکنید و حکم آتش زدن آنها را بدون درنگ صادر کنید، چرا که به عنوان مثال آفت مگس میوه بیش از ۴۰۰ محصول را میتواند با خطر نابودی مواجه کند و بسیاری از محصولات کشور درگیر این آفات شده و خواهند شد.
وی افزود: باید از کشورهای خارجی یاد بگیریم به عنوان مثال در مالزی چند وقت گذشته یک محموله واردات خودروی قاچاق که همگی از برندهای معتبر و گران قیمت بودند را به یکباره آتش زدند و منهدم شد و ما هم باید همین کار را انجام دهیم و چنین نگاهی نسبت به محصولات قاچاق داشته باشیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین با تاکید بر اینکه باید به مبارزه بیولوژیک به جای مبارزه شیمیایی بیشتر توجه کنیم، تاکید کرد: آنقدر از سموم شیمیایی استفاده کردهایم که محیط زیست خسته شده است و باید به مواد بیولوژیک و مبارزه بیولوژیک توجه بیشتری داشته باشیم بنابراین بهتر است مبارزه بیولوژیک را جایگزین مبارزه شیمیایی کنیم.
وی ادامه داد: از سوی دیگر سازمان حفظ نباتات به عنوان متولی نظارت بر عرضه سموم باید به این نکته توجه کند که عرضه سم باید همچون دارو با نسخه صورت گیرد و سازمان حفظ نباتات باید به این نکته تاکید ویژهای داشته باشد و بر آن نظارت جدی کند، چرا که در برخی نقاط شاهد عرضه سموم تقلبی و بدون نسخه هستیم.
طهاسبی همچنین به توسعه گیاهان دارویی در کشور اشاره و گفت: یکی از بهترین کارهایی که در حوزه کشاورزی میتوان انجام داد توسعه گیاهان دارویی است که برنامه داریم آن را تا سطح ۱۰۰ هزار هکتار توسعه دهیم. البته در گذشته کشت گیاهان دارویی به صورت سنتی و تنها در عرصههای مرتعی صورت میگرفت اما امروزه کشت گیاهان دارویی به صورت سنتی و زراعی توسعه پیدا کرده است و در کنار آن بسیاری از کارخانهها و صنایع از آن درآمدزایی میکنند و اشتغال مناسبی در این زمینه ایجاد شده است.
خبرنگار روحالله رضایی مقدم
دبیر مجید معتمدی