رئیس کمیسیون کسبوکارهای دانشبنیان اتاق ایران از اهمیت تعامل سازنده با دستگاههای دولتی و تلاش برای حمایت ویژه از کسبوکارهای دانشبنیان سخن گفت و تأکید کرد: توسعه بازار کسبوکارهای نوآور و دانشبنیان با اولویت صادراتی، هدف اصلی کمیسیون کسبوکارهای دانشبنیان است.به گزارش رتبه آنلاین از اتاق ایران، در نشست اخیر کمیسیون کسبوکارهای دانشبنیان اتاق ایران، اعضا به بررسی اهداف و برنامههای چهار سال آینده کمیسیون پرداختند.
افشین کلاهی، رئیس کمیسیون کسبوکارهای دانشبنیان اتاق ایران با تأکید بر اینکه تعامل و همافزایی با دستگاهها و نهادهای مرتبط با حوزه دانشبنیان استراتژی این دوره کمیسیون است، گفت: باید زبان و ادبیات مشترکی میان بازیگران مختلف این حوزه ایجاد کنیم تا به تدریج به اهداف کلان دسترسی پیدا کنیم. خوشبختانه طی سالها برگزاری جلسات و پیگیریهای مداوم امروز ادبیات بخش خصوصی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی در عرصه دانشبنیان تقریباً نزدیک شده است.
رئیس مجمع تشکلهای دانشبنیان افزود: در حال حاضر اقبال عمومی میان دستگاههای مختلف برای پرداختن به مفهوم دانشبنیان به وجود آمده است؛ باید این را یک فرصت ببینیم تا با تعامل با نهادهای مختلف در این عرصه تأثیرگذار باشیم و اگر دستگاهی قصد ارائه تسهیلات یا قانونگذاری دارد بتواند با همراهی مناسب بخش خصوصی به درستی این وظیفه خطیر را ایفا کند.
در ادامه اولویتهای چهارگانه فعالیت کمیسیون شرکتهای دانشبنیان برای تعیین نقشه راه چهار سال آینده، مطرح و توسط اعضا به بحث گذاشته شد.
کلاهی در جمعبندی آنچه در این نشست مطرح شد، گفت: قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار بخشی از مسئولیتهای اتاق را مطرح میکند. در این راستا به طور مشخص بهبود محیط کسبوکار دانشبنیانها را با تعریف نقش محوری برای اتاق در اولویت فعالیتهایمان قرار دادهایم.
به گفته این فعال اقتصادی توسعه بازار کسبوکارهای نوآور و دانشبنیان با اولویت صادراتی نیز برنامه بعدی و در واقع هدف اصلی کمیسیون کسبوکارهای دانشبنیان است. از سوی دیگر در این قالب ایجاد مرکز نوآوری اتاق ایران، خواسته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است که به کمیسیون دانشبنیان محول شده تا به بازارسازی شرکتها و همکاری با دیگر بخشهای اقتصاد دانشبنیان کمک شود.
رئیس کمیسیون کسبوکارهای دانشبنیان ادامه داد: آسیبشناسی نظام اقتصاد دانشبنیان نیز اولویت بعدی کمیسیون است که پیش از این نیز روی آن کار شده است تا در نهایت با اصلاح قوانین یا حتی نهادها در راستای بهبود اکوسیستم دانشبنیان قدم برداریم.
بر اساس اظهارات این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، طرحریزی روشهای حمایتی و تأمین مالی اختصاصی برای شرکتهای دانشبنیان و استارتاپ ها نظیر VC و تأمین مالی جمعی در همکاری با نهادهای متولی نظیر بانک مرکزی، بورس، فرابورس، مأموریت دیگری است که از سوی هیات نمایندگان اتاق ایران به کمیسیون سپرده شده است.
محمدعلی چمنیان، نایب رئیس کمیسیون نیز با تأکید بر اینکه در حال گذار از اقتصاد سنتی به مدرن و نوآور هستیم گفت: با وجود اینکه این تحول به گذر زمان نیاز دارد اما برای تسریع این فرآیند میتوان اقدامات حمایتی داشته باشیم تا اقتصاد نوآور و نوپا قدرت بگیرد و پس از رسیدن به ثبات نقش از حمایتها باید کم رنگ شود.
در پایان مقرر شد هیات رئیسه کمیسیون پس از ویرایش و اعمال نظرات عنوان شده برنامهها و اولویتهای کمیسیون کسبوکارهای دانشبنیان را به هیات رئیسه اتاق ایران اطلاعرسانی کنند.