شنبه 3 آذر 1403

بن‌بست طرح رتبه‌بندی

پس از کش‌وقوس‌های فراوان و اعتراض جمعی روزنامه‌های سراسری و محلی نسبت به نتایج نظام رتبه‌بندی مطبوعات، هیات رئیسه ۹۲ روزنامه شاکی از طرح رتبه‌بندی روزنامه‌ها در سال ۹۶ با صدور بیانیه‌ای نسبت به اتفاق‌های روزهای گذشته واکنش نشان دادند.

به گزارش رتبه آنلاین از صمت، در این بیانیه که به امضای مدیران مسئول ۹۲ روزنامه کشور رسیده، آمده است: پس از پایان جلسه اعتراضی، مدیران محترم مسئول روزنامه‌های شاکی روز پنجشنبه، ۵ بهمن، تشکیل جلسه دادند و با لحاظ جوانب گوناگون جلسه رسیدگی به اعتراض‌های روزنامه‌هایی که حقوق آنها تضییع شده را مورد بررسی دقیق قرار دادند و از آنجایی‌که در نشست روزهای «شنبه و یکشنبه ۷ و ۸ بهمن در موسسه نشرآوران» اعضای کارگروه بدوی و تجدیدنظر مسئولیت رسیدگی به اعتراض‌های معترضان را برعهده دارند، پس از ساعت‌ها بحث و مداقه به این جمع‌بندی رسیدند که به هیچ وجه امیدی به اصلاح نتایج اعتراض‌های روزنامه‌ها ازسوی این ترکیب ندارند.
در ادامه این بیانیه آمده است: بنابراین مدیران روزنامه‌های معترض نشست یادشده را دسیسه‌ای بیش نمی‌دانند و به اتفاق آرا بررسی چندباره اعتراض‌های روزنامه‌ها ازسوی ترکیب داوری پیشین را تحریم خواهند کرد و مصمم هستند دادخواهی شکایت بیش از ۱۲۵ روزنامه گروه‌های ۴ و ۵ را به مجلس و نهادهای نظارتی بسپارند.
انتظار می‌رفت معاونت محترم مطبوعاتی حکمیت این جلسه را به ۵ کارشناس متخصص غیرذی‌نفع بسپارد نه اینکه اعضای هیات مدیره انجمن روزنامه‌های غیردولتی که مقصران اصلی در تضییع حق برخی روزنامه‌ها در رتبه‌بندی ۹۶ هستند را به‌عنوان داور برگزیند!!
این نامه سرگشاده که در اختیار رسانه‌ها قرار گرفته به فرآیند این رسیدگی اشاره می‌کند و می‌افزاید: به نظر می‌رسد هدف از برگزاری این جلسه با چنین ترکیبی فقط فرار از تحقیق و تفحص کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی است، در حالی که اگر اراده‌ای مبنی بر حل این معضل وجود داشت، داوری این جلسه را به غیر از اعضای کارگروه اولیه و تجدید نظر انجمن روزنامه‌های غیردولتی می‌سپردند تا حق به حقدار برسد! بنابراین با عنایت به رفتار خلاف قانون کارگروه اولیه و تجدیدنظر رتبه‌بندی انجمن روزنامه‌های غیردولتی که شیوه‌نامه رتبه‌بندی را زیر پا گذاشته، دلیلی بر شرکت روزنامه‌های معترض در این جلسه بی‌حاصل وجود ندارد.
انتظار داشتیم معاونت محترم مطبوعاتی با احترام به اعتراض برحق مخالفان رتبه‌بندی روزنامه‌ها حداقل ترکیب ۵نفره رسیدگی به اعتراض‌های معترضان را از بین چهره‌های پیشکسوت و استادان مطبوعات انتخاب می‌کرد تا در محیطی آرام و بی‌طرف به بررسی اعتراض روزنامه‌های معترض می‌پرداختند، نه اینکه متهمان این ماجرا را دوباره به‌عنوان کارگروه داوری برگزیند!
انتخاب این کارگروه که قرار است در روزهای ۷ و ۸ بهمن به مجموعه اعتراض‌های روزنامه‌های مظلوم رسیدگی کند نماد بی‌عدالتی و اصرار بر ظلمی است که از سوی کارگروه رتبه‌بندی انجمن روزنامه‌های غیردولتی به بیش از ۱۲۵ روزنامه سراسری و محلی تحمیل شده است.
ما شاکیان رتبه‌بندی روزنامه‌ها، نه‌تنها در این جلسه‌های مرموز شرکت نمی‌کنیم بلکه با انگیزه زیاد به انتظار ورود کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی به این دادخواهی می‌نشینیم و با استعانت از آموزه متعالی علوی حق خویش را از «مافیای روزنامه‌ها» می‌ستانیم.

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید