محمدرضا مایلی: «بازارسرمایه، محلی برای یک شبه پولدار شدن نیست، بلکه بازاری است که برای سرمایهگذاری با افق زمانی بلندمدت توصیه میشود و افت و خیزهای روزانه و هفتگی و … دارد.»
به گزارش رتبه آنلاین، مدیرعامل گروه خدمات بازار سرمایه آرمان آتی در گفت و گو با پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)، در خصوص افت بازارسرمایه در چند وقت اخیر گفت: بعد از رشدی که بازار سرمایه در حدود یک سال اخیر داشت، عوامل متعددی از جمله شناسایی سود، خرید دارایی، تنوع بخشی به پورتفوی، گران دانستن بازار و برخی سهم ها به خروج پول از بازار سرمایه منجر شد که این خروج پول، ٱفت قیمت سهمها را به همراه داشت.
محمدرضا مایلی، اضافه کرد: اما در حال حاضر می بینیم که شاخص در محدوده یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد آرام گرفته و به نظر نمیرسد که بخواهیم با ریزشی رو به رو باشیم. خصوصا اینکه بازارهای دلار و سکه هم از رشد خودشان ایستاده و متوقف شده اند.
پیشبینی افق بازار
این کارشناس بازارسرمایه اظهار کرد: به نظر من اگر قیمت دلار در محدوده ۲۵ هزار تا ۳۵ هزار تومان ثابت بماند، همچنان بازار سرمایه به خصوص در گروه صنایع وابسته به دلار می تواند، مورد اقبال سرمایه گذاران باشد، اما به اعتقاد من جذابیت بازار سرمایه از این به بعد روی شرکتهایی خواهد بود که سودهای بالایی دارند و در مجامع شان میتوانند سود خوبی تقسیم کنند، زیرا ممکن است مانند نیمه نخست سال سودهای سرمایه ای ناشی از افزایش قیمت سهام، جذابیت نداشته و در نتیجه اقبال بازار روی سودهای تقسیمی باشد.
مایلی معتقد است که پارادایم بازار متغیر بوده و همانگونه که نیمه اول سال زمانی برای سودهای سرمایهای بود، شاید نیمه دوم سال، بازارِ شرکتهایی باشد که سود تقسیمی خوبی دارند و سرمایهگذاران در مقایسه با بازار پول و سایر بازارها این سودها را تنظیم میکنند و بین بازارها مقایسه انجام میدهند.
توجه ویژه دولت به بورس
وی تاکید کرد: بازار سرمایه در حال حاضر برای دولت و اقتصاد کشور از توجه و اهمیت ویژهای برخوردار است. بحث الزام به بازارگردانیِ ناشران، بحث ورود منابع صندوق توسعه ملی و نیز سهام خزانه و عرضه های دیگری که سعی شده است در جهت حفظ و حمایت بازار مطرح شود، همه نشان دهنده این رویکرد هستند.
مایلی توصیه کرد: نباید فراموش کنیم که بازار هم از طرف مسئولان و هم از طرف سرمایه گذاران، نیازمند عمقبخشی صحیح است، به طوریکه تنوع ابزارها و شرکتها در بازار همواره وجود داشته و مقطعی نباشد؛ همچنین، در کنار وجود برنامه بلند مدت برای حمایت از بازار به موضوع فرهنگسازی برای سرمایهگذاران توجه بیشتری شود تا سرمایهگذاران دریابند که بازار سرمایه، محلی برای یک شبه پول دار شدن نیست، بلکه بازاری است که برای سرمایهگذاری با افق زمانی بلند مدت توصیه میشود و افت و خیزهای روزانه و هفتگی و … دارد.