سخنگوی سازمان برنامه و بودجه گفت:«نرخ بیکاری جوانان بالاست و حدود 20 درصد است. با توجه به اینکه 840 هزار نفر پیشبینی میکنیم سال آینده وارد بازار کار شوند، کار عظیمی در بازار کار داریم تا برای این عرضه عظیم شغل ایجاد کنیم.»
به گزارش رتبه آنلاین، امیر باقری در یک نشست خبری درباره بودجه 97 درباره آخرین وضعیت بودجه در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی، اظهارداشت: چند تبصره درآمدی بودجه سال آینده هنوز روی آن در مجلس بحث نشده است؛ تبصره شماره 4 درباره استفاده از صندوق توسعه ملی، تبصره 14 درباره هدفمندی یارانهها وتبصره 18 درباره اشتغال.
وی افزود: کمیسیون تلفیق این تبصرهها را برعهده کارگروه گذاشته است و قرار است دقیقتر به این تبصرهها ورود کنند.
سخنگوی سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه رویکرد ما بامجلس کاملا تعاملی است، عنوان کرد: امروز درباره تبصره 18 و ایجاد اشتغال صحبت میکنیم.براساس آمار و ارقام حدود 3 میلیون نفر بیکار داریم و بخشی از این بیکاران در حوزه دانشآموختگان دانشگاهی هستند.
باقری تصریح کرد: از سال 93 اتفاق خوبی در مشارکت اقتصادی افتاده و تمایل حضور افراد برای ورود به بازار کار افزایش یافته است، اما از آن سمت، فارغالتحصیلان دانشگاهی حدود 840 هزار نفر سالانه از دانشگاهها فارغالتحصیل میشوند و حدود 670 هزار نفر سالانه وارد بازار کار میشوند.
وی متذکر شد: نرخ بیکاری تابستان امسال 11.7 درصد بود،بنابراین مجموعه اقدامات دولت در سال 96 توانسته 750 هزار شغل ایجاد کند و نرخ بیکاری یک واحد درصد کاهش پیدا کند.
نرخ بیکاری جوانان بالاست
سخنگوی سازمان برنامه و بودجه گفت: نرخ بیکاری جوانانبالاست و حدود 20 درصد است. با توجه به اینکه 840 هزار نفر پیشبینی میکنیم سال آینده وارد بازار کار شوند، کار عظیمی در بازار کار داریم تا برای این عرصه عظیم شغل ایجاد کنیم. اگر بخواهیم 980 هزار شغل جدید ایجاد کنیم، نرخ بیکاری 11.2 درصدمیشود.
باقری ادامه داد: تبصره 18 لایحه بودجه سال آینده براساس این دغدغه شکل گرفته است. دولت در سالهای 95 و 96 برنامه رشد اشتغال فراگیر داشته و حتی بحث اشتغال عشایری و روستایی را دنبال کردیم.
وی با اشاره به ماحصل برنامههای دولت در حوزه ایجاد اشتغال،اظهار داشت: منابع 17 هزار و 400 میلیارد تومانی در راس تبصره 18 وجود دارد. اینکه منابع صرف شده برای این تبصره از بودجه عمومی یا اصلاح قیمت حاملهای انرژی تامین خواهد شد، به تصمیم مجلس برمیگردد.
باقری اظهار داشت: معادل 17 هزار و 400 میلیارد ریال جمع درنظر گرفته شده برای اشتغال از منابع عمومی بودجه 97 دولت است؛ بر این اساس آنچه که در تبصره 18 نوشته شده است، به نحوی است که 17 هزار و 400 میلیارد تومان از منابع عمومی،15 هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی، 35 هزار میلیارد تومان از شبکه بانکیو بازارهای مالی و 6 هزار میلیارد تومان از الباقی منابع مالی قانون اشتغال روستایی و عشایری و 2 هزار میلیارد تومان برای اشتغال حمایتی است که این ها منابعی است که برای تبصره 18 در سال آینده قرار داده شده ولی باید توجه داشت که این منابع، به صورت اهرمی وارد اقتصاد شده و نقش آن می تواند کمک به آموزش، یارانه دستمزد یا مواردی از این دست باشد.
محورهایی که دولت در ایجاد اشتغال دنبال می کند
وی افزود: ما در تبصره 18 به دنبال ایجاد اشتغال هستیم، اما واقعیت این است که دولت در کنار اشتغال چند محور دیگر را نیز میخواهد دنبال کند ودر این رابطه مساله بهبود حمل و نقل عمومی درونشهری و برونشهری اهمیت دارد.
سخنگوی سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد: یکی دیگر از حوزههاییکه دولت به آن خواهد پرداخت، مسکن است. دولت این مساله را تدارک دیده که تامین مسکندر بافت روستایی، مسکن اجتماعی و بافت فرسوده طراحی شده است و بنابراین فضای تبصره18 ضمن اینکه به بحث اشتغال می پردازد، برخی از محورهای مهم مدنظر دولت را هم پوششمی دهد.
این مقام مسوول در سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه به دنبالایجاد اشتغال برای یک میلیون و 33 هزار نفر هستیم، گفت: در حوزه کشت گلخانهای و ماهی در قفس، کار را پیش بردهایم.
باقری با اشاره به بخش مسکن، تصریح کرد: دو برنامه مشخص بافتهای فرسوده و تامین مسکن روستایی و اجتماعی را دنبال خواهیم کرد. در مجموعبرآورد ما این است که با 200 هزار واحدی که در سال 97 دنبال میکنیم، حدود 300هزار شغل ایجاد میشود.
وی متذکر شد: برآورد ما این است که اگر از روش سنتی در بافتهای فرسوده جلو رویم، 6 هزار و 800 میلیارد تومان پول مورد نیاز است که یکهزار و 500میلیارد تومان را دولت میگذارد و 2 هزار و 500 میلیارد تومان را بانکها.
سخنگوی سازمان برنامه و بودجه گفت: در مورد مسکن روستایی و اجتماعی، نرخ سود تسهیلات 5 درصد خواهد بود.
رویکردهای متفاوت بودجه 97
باقری در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به سوالات خبرنگاران در خصوص بودجه عملیاتی گفت: از سال 97 بودجه کشور عملیاتی خواهد بود و بر اساس عملکردی که تاکنون وجود داشته، تخصیص بودجه صورت گرفته و در سال آینده نیز این نظارت به این نحو ادامه خواهد یافت و نظارت به صورت مشخصی پیش خواهد رفت.
وی با بیان اینکه برنامه دولت شفاف سازی و انجام بودجه بر اساس عملکرد است که به نظر می رسد محصول خوبی حاصل شود؛ پس بر اساس عملکرد بودجه سال آینده را تخصیص خواهیم داد.
باقری در خصوص کسری بودجه نیز گفت: بودجه سال 97 کل کشور با رویکردی متفاوت از سالهای قبل ایجاد شد و سازمان برنامه اصرار داشت که اعداد واقعی در بودجه وارد شود؛ پس بودجه سال 97 در برآورد منابع و مصارف دقیق است و اینکه آیا قسمتی از منابع رخ می دهد یا خیر، برداشت این است که منابع تحقق می یابد.