وی با بیان اینکه عوامل مهم در ایجاد سرطان تقریبا شناختهشده است، گفت: تنها کاری که میتوان برای مبارزه ، کنترل و کاهش سرطان انجام داد بالا بردن سطح آگاهی و اطلاعات مردم برای شناخت عوامل بروز سرطان و تقویت راههای پیشگیری از آن است.
فضل علیزاده اضافه کرد: برای پیشگیری در سطوح مختلف فردی، اجتماعی و کشوری نیاز به سرمایهگذاری، حمایتها و همکاری بخشهای مختلف حوزه سلامت در کشور هستیم.
به گفته وی، ۴۰ درصد سرطانها در کشور را میتوان پیشگیری کرد و با اصلاح برخی رفتارها و دوری از عوامل خطر و تغییر سبک زندگی میتوانیم عوامل زمینهساز و ابتلا به سرطان را کنترل کنیم.
وی افزود: افزایش چشمگیر سرطان در طی سال های اخیر در تمام کشورها بهطوری که طبق پیشبینی سازمان بهداشت جهانی از رقم ۱۴ میلیون در سال ۲۰۱۲ به رقم ۲۷ میلیون در سال ۲۰۳۰خواهد رسید و این رقم در تمام سطوح جامعه بشری کشورهای مختلف اتفاق خواهد افتاد.
فضل علیزاده تصریح کرد: سازمان بهداشت جهانی طی سال های اخیر سرطان را از نظر میزان بروز شیوع سرطان رتبهبندی کرده است و ۵ رتبه را در نظر گرفته است و از بیشترین به پایین طراحی کرده است که در این رتبهبندی ایران در رده چهارم قرار دارد و این یعنی سرطان در ایران نسبت به کشورهای دیگر رقم بالایی ندارد.
وی عنوان کرد: با این وجود وظیفه ما این است که برای بیماری مانند سرطان که سرکش است و سیر رو به افزایشی را طی میکند استراتژی و پلانهای متفاوتی را داشته باشیم که بتوانیم در آینده دچار فاجعه نشویم.
به گفته فضل علیزاده، برنامه نظام ثبت سرطان کشوری، پایهای اساسی و ریشهای برای برنامههای پیشگیری از سرطان در کل کشور است، چراکه هدف وزارت بهداشت در مورد سرطانها، پیشگیری و کنترل انواع آن است.
دومین اجلاس سرطان غرب آسیا از تاریخ ۹ لغایت ۱۱ آذر ۹۶ در سالن همایشهای هتل ارم برگزار میشود.