یک کارشناس بازار سرمایه، گفت: انتظار میرود با پایان شهریورماه و انتشار گزارش عملکرد ۶ ماهه شرکتها، قیمتها در بورس روند منطقیتری را در پیش بگیرند.
وی افزود: پیشبینی میشود با اتمام ششماهه نخست سال و انتشار گزارش عملکرد شرکتها در شهریورماه، سهامداران به نگاه و تحلیلی دقیقتر از وضعیت شرکتها دستیافته و شاهد برگشت صفهای خرید از اواسط مهرماه یا حتی زودتر از آن باشند.
نوسان جزو ذات بازارسرمایه است
این کارشناس بازارسرمایه خاطرنشان کرد: نکته بعدی که سرمایهگذاران باید به آن توجه کنند این است که برخلاف بازار پول که سرمایهگذاری در آن مانند خرید اوراق مشارکت با نرخی مشخص صورت میگیرد، در بازار سرمایه، نوسان قیمت همواره وجود دارد و سرمایهگذاران در این بازار لازم است به این موضوع توجه داشته باشند. در نظر داشته باشید که نفس بازار سرمایه، نوسان است و همهساله در ماههای مرداد و شهریور پس از برگزاری مجامع، روند قیمت در بازار نزولی میشود.
صفاری با تاکید بر اینکه منطق دوره سرمایهگذاری در بورس حداقل یک سال است، گفت: با این حال، طی ماههای اخیر برخی سرمایهگذاران که بهتازگی وارد این بازار شدهاند، به دلیل عدم آگاهی با ویژگیهای بازارسرمایه، نقدینگی خود را با هدف سرمایهگذاری کوتاهمدت و حتی برخی با هدف سرمایهگذاری و کسب روزانه سود، وارد بورس کردهاند که این امر سبب هیجانی شدن رفتار آنان در مواجه با روند منفی بازار (و در جریان ثبت سفارشها) شده است.
سرمایهگذاری صحیح بر مبنای ارزیابی آینده است
این کارشناس بازارسرمایه در ادامه یکی دیگر از ویژگیهای بازار سرمایه را سرمایهگذاری بر مبنای ارزیابی آینده و نه گذشته عنوان کرد و گفت: در اقتصاد دو نوع سرمایهگذاری وجود دارد؛ نگاه به آینده و نگاه به گذشته، بر این اساس، سرمایهگذاری در بازار سرمایه بر مبنای نگاه به آینده انجام میشود و سرمایهگذاران باید با توجه به آنچه پیش روی شرکتها قرار دارد، آنها را تحلیل کنند.
صفاری ادامه داد: اما اکنون برخی سرمایهگذاران، شرکتها را بر اساس EPS سال قبل ارزیابی کرده و آن را ملاک قرار میدهند، به بیانی دیگر سودهای سال قبل را با قیمتهای امسال ارزیابی میکنند که این اشتباه است. در نظر داشته باشید که شرکتها باید بر مبنای پیشبینی سود سال مالی فعلی ارزیابی شوند و بهتر است مانند گذشته تمهیداتی اندیشیده شود.
وی افزود: نبود اطلاعات از عملکرد شرکتها و خلأ اطلاعاتی در دوماهه مرداد و شهریور که همان فاصله بین پایان فصل %