یکشنبه 4 آذر 1403
خانهخبراقتصادیفوقش 25 درصد!

فوقش 25 درصد!

بیمه کشاورزی

بیمه کشاورزی در ایجاد امنیت سرمایه، خطرپذیری و کاهش ریسک و برنامه ریزی کشاورزان اهمیت بالایی دارد و فضایی امن برای بهره برداران این حوزه ایجاد می کند، اما به نظر می رسد این بیمه در استان مرکزی چندان طرفدار ندارد!

کشاورزی بخصوص در ایران به شرایط اقلیمی بسیار وابسته بوده و در واقع تغییرات اقلیمی خطرپذیری این بخش را افزایش می‌دهد. ایران جزو ۱۰ کشور بلاخیز دنیاست و بر این اساس، حمایت از این زیربخش در چنین کشوری جهت تداوم تولید بسیار مهم است و بیمه یکی از راهکارهای مهم برای افزایش امنیت در تولید بخش کشاورزی است.

به گزارش رتبه آنلاین، محمدرضا کرمی در اینباره در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: صندوق بیمه کشاورزی در سراسر کشور با عاملیت بانک کشاورزی در استان ها اقدام به بیمه محصولات کشاورزی می کند. در واقع مدیریت های بانک کشاورزی توسط نمایندگی های خدمات بیمه کشاورزی(بخش خصوصی) اقدام به ارائه خدمات لازم به کشاورزان می کنند.

وی افزود: در استان بیش از صد نوع محصول کشاورزی قابلیت بیمه شدن دارند که عمده این محصولات شامل کلزا، گندم دیم، گندم آبی، جو آبی، جو دیم، چغندر قند، سیب زمینی، نخود، محصولات جالیزی، باغات انار، انگور، هلو، سیب، زردآلو، شلیل، پسته، گردو، بادام، منابع طبیعی، گوسفند، گاو، دام صنعتی، گلخانه ها و … است. محصولاتی هم در لیست بیمه وجود دارد که کشاورزان از بیمه کردن آنها استقبال نمی کنند.

معاون بیمه کشاورزی استان مرکزی با بیان اینکه حدود ۱۱ هزار بهره‌بردار، محصولات خود را طی سال زراعی گذشته بیمه کرده‌اند، تصریح کرد: این بیمه در بخش‌های مختلف زراعی، باغی، آبزیان، زنبورعسل و دام و طیور… انجام شده است.

کرمی بیان کرد: همچنین در راستای پرداخت غرامت سال زراعی گذشته، تاکنون ۳۲ میلیارد ریال غرامت پرداخت شده که پیش بینی می شود تا پایان پرداخت غرامت های باغات، این مبلغ به ۵۰ میلیارد ریال نیز برسد.

وی ادامه داد: از ۳۲ میلیارد ریال غرامت پرداخت شده، ۹۸۴ میلیون ریال به ۳۹۵ بهره بردار سیل زده سال گذشته پرداخت شده است و در بحث سیل غرامتی باقی نمانده که پرداخت نشده باشد.

مدیر بیمه کشاورزی استان مرکزی اضافه کرد: در سال جاری با توجه به بروز ناگهانی سرما در ابتدای اردیبهشت ماه، تمامی باغات  استان از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد متحمل خسارت شدند که در این راستا صندوق بیمه کشاورزی استان به سرعت وارد عمل شده و از تمام باغات در معیت کارشناسان جهاد کشاورزی استان و شهرستان بازدید به عمل آورده و به تمام باغداران تحت پوشش غرامت پرداخت خواهد شد.

کرمی ادامه داد: محصول استراتژیک انار در سال جاری علاوه بر خسارت آفتاب سوختگی در مهرماه به علت بارش های پی در پی باران دچار خسارت هنگفت ترکیدگی شد که در این راستا صندوق بیمه کشاورزی به طور میانگین ۲۴ درصد خسارت را برای باغات انار پرداخت خواهد کرد.

وی افزود: مجموع غرامت پرداختی به باغداران ساوه در سال جاری ۱۸ میلیارد ریال خواهد بود. البته تاکنون دو بار در سال های ۸۶ و ۹۵ محصول انار به علت سرمازدگی کف بر شده است. در استان مرکزی به علت استقبال باغداران انار (حدود ۸۰ درصد ضریب نفوذ) صندوق بیمه کشاورزی نقش خود را به خوبی در جهت حمایت از این تولیدکنندگان انجام داد به طوری که سال ۹۵ حدود ۱۵۰ میلیارد ریال غرامت به باغداران پرداخت شد.

معاون بیمه کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: ضریب نفوذ بیمه کشاورزی در استان مرکزی سال گذشته متاسفانه در حد ۲۵ درصد بوده که رقم بالایی نبوده و نقش خود را جهت حمایت از زیربخش کشاورزی به خوبی ایفا نکرده است.

کرمی با اشاره به سال زراعی جاری نیز گفت: امسال تاکنون ۳۰ هزار هکتار زراعت، ۲ هزار و ۱۶۱ هکتار باغ، ۱۰ هزار و ۶۰۰ راس دام، ۷ میلیون و ۲۵۶ هزار قطعه طیور بیمه شده که در مجموع در تمامی زمینه ها ۴ هزار و ۷۵۷ بیمه نامه برای بهره برداران صادر شده است.

وی اضافه کرد: تنها اهرم حمایتی دولت از بخش کشاورزی، بیمه کشاورزی است و در صورت نبود بیمه کشاورزی مهاجرت از روستا به شهر و گرایش به شغل های کاذب افزایش و از طرفی تولید کاهش پیدا می کند، در نتیجه بیمه کشاورزی اهرم مناسبی برای حمایت از تولید و ایجاد آرامش خاطر در بهره برداران است.

معاون بیمه کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: بارندگی های ابتدای فصل، خرده مالکی، عدم استفاده مناسب از قوانین از جمله ماده ۳۱ اساسنامه صندوق بیمه، عدم درک اهمیت بیمه توسط دستگاه ها و تشکل‌ها از جمله مواردی است که رغبت بهره برداران را نسبت به بیمه کاهش داده است.

وی با بیان اینکه صندوق بیمه کشاورزی کاملا دولتی است، گفت: ایران جزو ۱۰ کشور بلاخیز دنیاست و کار صندوق بیمه کشاورزی وابسته به شرایط اقلیمی و محیطی است. با توجه به اینکه ۵۰ درصد موضوع مربوط به شرایط اقلیمی است در نتیجه صندوق بیمه کشاورزی زیان‌ده است و گاها در برخی مواقع تا چند برابر دریافت حق بیمه، به کشاورزان غرامت پرداخت شده است.

به گزارش ایسنا، به نظر می رسد با توجه به اینکه بیمه تنها حامی زیربخش های کشاورزی در برابر بلایای طبیعی است و برای جلوگیری از معضلات اجتماعی و مهاجرت از روستا به شهر بهتر است نهادهای درگیر از جمله سازمان جهادکشاورزی، فرمانداران، دهیاران و تمامی تشکل های بخش خصوصی از جمله اتحادیه ها و تعاونی ها، بهره برداران را به سمت بیمه کردن محصولات سوق دهند تا از معضلات اجتماعی و کاهش تولید و ایجاد مشاغل کاذب در شهرها جلوگیری شود.

 

 

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید