در مطلب زیر به حقایق جالبی میپردازیم که احتمالا تا به حال چیزی دربارهی آنها نشنیده اید.
اگرچه حالا در عصر اینترنت دیگر همه ی ما می توانیم اطلاعات زیادی درباره ی دنیا کسب کنیم، اما هنوز هم حقایقی عجیب وجود دارند که به سختی می توان آن ها را باور کرد. مثلا چه کسی فکرش را می کند که قارچ ها بیشتر حیوان باشند تا گیاه!
در اینجا به حقایق جالبی می پردازیم که احتمالا تا به حال چیزی درباره ی آن ها نشنیده اید.
۱- اگر از یک طرف زمین سقوط کنید، حدود ۳۸ دقیقه طول می کشد تا به سمت دیگر آن برسید
طبق محاسبات فیزیکدانان دانشگاه مک گیل شهر مونترال در کانادا، اگر شخصی به درون حفره ای در زمین سقوط کند تنها ۳۸ دقیقه و ۱۱ ثانیه طول می کشد تا به طرف دیگر زمین برسد و سرعت شخص در این حالت به بیش از ۸ کیلومتر در ثانیه می رسد.
۲- در یک مکان ناآشنا، ترجیح می دهید به جای سمت چپ، به طرف راست بروید
یک پروفسور حوزه ی روانشناسی به نام استفن بیگود معتقد است در مکانی که هیچ علامت راهنمایی وجود نداشته باشد، افراد راست دست که ۹۰ درصد جمعیت بزرگسال دنیا را تشکیل می دهند، ترجیح می دهند به سمت راست بروند. بازاریاب ها از این قاعده برای چیدن محصولات در قفسه ی فروشگاه ها استفاده می کنند، به طوری که با پیش بینی مسیر حرکت خریدارها، اجناس را از چپ به راست، از ارزان ترین تا گران ترین می چینند.
۳- شانزده سال پیش از اختراع دوچرخه، قطار اختراع شده بود
اولین قطار در سال ۱۸۰۱ توسطی یک مهندس انگلیسی به نام ریچارد ترویتیک اخراع شد، در حالی که اولین دوچرخه در سال ۱۸۱۷ توسط یک پروفسور آلمانی به نام باورن کارل وون دریس اختراع شد.
۴- موش های صحرایی را اگر قلقلک بدهید می خندند
دانشمندان پی بردند موش های صحرایی تنها حیوانات پستانداری هستند که مثل انسان ها در زمان قلقلک دادن شان می خندند. با این حال، موش های صحرایی تنها در صورتی می خندند که روحیه ی خوبی داشته باشند. اگر آن ها احساس ناراحتی یا ترس کنند، واکنش قابل توجهی به قلقلک دادن شان ندارند.
۵- موهای خرس های قطبی در واقع سفید نیست
در حقیقت، موهای خرس های قطبی فاقد رنگدانه بوده و نیمه شفاف است. پوست این حیوانات به رنگ سیاه است و این مسأله به آن ها کمک می کند گرمای بدن خود را حفظ کنند چون رنگ سیاه، نور خورشید را بهتر جذب می کند و بعد از شنا کردن خرس ها در آب، فرآیند خشک شدن موهای آن ها را سرعت می بخشد.
۶- بیشتر چربی ها از طریق بازدم از بدن خارج می شود
فیزیکدان استرالیایی ای به نام روبن میرمن با انجام آزمایشاتی پی برد چربی های بدن انسان از طریق بازدم از بدنش خارج می شود. او ثابت کرد که حدود ۱۰ کیلوگرم از چربی بدن تبدیل به ۸/۴ کیلوگرم کربن دی اکسید می شود و ما نزدیک به ۱/۵ کیلوگرم از چربی ها را به شکل مایع از دست می دهیم (از طریق ادرار، عرق و اشک).
۷- «آلیس در سرزمین عجایب» نه فقط یک کتاب، بلکه بک بیماری نادر هم هست
سندروم «آلیس در سرزمین عجایب» که به آن توهم لیلیپوتی هم گفته می شود، یک اختلال عصب شناختی نادر است که باعث ایجاد اختلال در درک فرد از دنیا می شود، به طوری که شخص اشیاء بزرگ را کوچک و اشیاء کوچک را عظیم الجثه می بیند. این اختلال در سال ۱۹۵۵ شناسایی و رسما به عنوان یک بیماری شناخته شد.
۸- خوردن شکلات باعث افزایش هوش می شود
دکتر فانز مسرلی طی تحقبقات خود پی برد مصرف شکلات می تواند توانایی ذهنی ما را ارتقا دهد. اگرچه او اقرار کرد که این آزمایش را تنها برای سرگرمی انجام داده بود، اما موفق شد نشان دهد ارتباط مستقیمی میان میزان شکلات مصرفی در کشورهای مختلف با تعداد برندگان جایزه ی نوبل در آن کشورها وجود دارد.
۹- کارکنان پزشکی در بریتانیا اجازه ندارند در هنگام کار انگشتر به دست داشته باشند
دستان پزشکان و پرستاران باید در هر زمان آماده ی انجام کار باشد. اما فاصله ی میان انگشت و انگشتر می تواند آلوده باقی بماند و ممکن است خارج کردن انشگتر از انگشت دشوار باشد. بنابراین، برای آنکه در هنگام خارج کردن انگشتر زمان ارزشمند از دست نرود، کارکنان پزشکی به کلی از استفاده از انگشتر منع شده اند. تنها استثنایی که در این مورد وجود دارد زمانی است که انگشتر کاربردی مذهبی داشته باشد.
بی دلیل نیست که اریکا ایفل چنین نام خانوادگی مشهوری دارد. البته او از نوادگان گوستاو ایفل، مهندس فرانسوی سازنده ی برج ایفل نیست، بلکه همسر برج ایفل است! اریکا در سال ۲۰۰۷ ازدواج خود با این برج مشهور پاریسی را به طور رسمی ثبت کرد. او پیش از برج ایفل هم رابطه ی عاطفی طولانی مدتی با کمانی به نام لنس داشت! البته اریکا ایفل تنها کسی نیست که چنین احساس عمیقی نسبت به اشیاء دارد.
۱0- ساختار قارچ ها بیشتر شبیه به حیوانات است تا گیاهان
قارچ ها دسته بندی جداگانه ای در گیاهان دارند. با این حال، تحقیقات درباره ی ژنتیک مولکولی قارچ ها نشان داده است اگرچه قارچ ها در دسته بندی حیوانات نمی گنجند اما ساختار سلولی آن ها به حیوانات نزدیک تر است تا به گیاهان.
11- در زمان ساخت اهرام مصر، ماموت ها در جای دیگری از زمین زندگی می کردند
اگرچه تصور می شود ماموت ها تا پایان دوره ی پلیستوسین (یکی از دوره های زمین شناسی) به طور کامل منقرض شده بودند، اما تعدادی از آن ها موفق شدند زنده بمانند و در جزیره ای به نام «رانگل» زندگی می کردند. آن ها تا حدود ۴ هزار سال قبل، یعنی چندین قرن بعد از ساخت اهرام جیزه، در آن جزیره زندگی می کردند. دانشمندان معتقدند گروهی از این حیوانات عظیم الجثه، با جدا کردن جزیره ی کوچک رانگل از سرزمین اصلی آن، توانستند برای مدتی طولانی به زندگی ادامه دهند.