شنبه 3 آذر 1403
خانهاخبار روزترکیه بیش‌ترین دریافت‌کننده صنایع معدنی ایران

ترکیه بیش‌ترین دریافت‌کننده صنایع معدنی ایران


طبق آمار اعلام شده توسط گمرک، طی هشت ماهه امسال، بیش از ۴۵ درصد سهم صادرات مربوط به حوزه معدن و صنایع معدنی بوده است. بر این اساس ترکیه، بیش‌ترین میزبان محصولات معدنی ایران بوده و بیش‌ترین صادرات به این کشور صورت گرفته است.

به گزارش رتبه آنلاین از ایسنا، بررسی مبادلات تجاری ایران و ترکیه در دوره هشت ماهه سال ۱۳۹۷ نشان می‌دهد که بخش معدن و صنایع معدنی با سهم بیش از ۴۰۰ میلیون دلاری، بیش از ۴۵ درصد صادرات ایران را به خود اختصاص داده است.

آمارهای گمرک نشان می‌دهد، ایران در مدت یادشده به میزان ۴۴۱ هزار و ۳۱۱ تن کالای بخش معدن و صنایع معدنی به ارزش بیش از ۴۰۴ میلیون و ۶۰۹ هزار دلار به ترکیه صادر کرده است. حجم مبادلات ایران و ترکیه در دوره ۱۰ ماهه سال ۲۰۱۸ (۱۱ دی ۹۶ تا ۹ آبان ۹۷) افزون بر ۸.۲ میلیارد دلار اعلام شد.

بر این اساس، انواع سنگ و محصولات مرتبط، انواع فرو (فروسیلیس و ..)، انواع محصولات سفال، آجر، سرامیک و کاشی، پودر آلومینا، زغال‌سنگ و کک، زنجیره آلومینیوم و محصولات آن، زنجیره تیتان، روی، سرب، سیمان، کروم و مولیبدن، جزو بیش‌ترین کالاهای صادر شده است.

هم‌چنین زنجیره فولاد و محصولات فولادی مرتبط، سایر اقلام معدن و صنایع معدنی، صنایع فلزی، فلزات و سنگ‌های گرانبها (طلا، نقره و …)، مس و محصولات پایین دستی، میکا، نیکل و محصولات از دیگر اقلام صادراتی ایران در دوره مورد بررسی به ترکیه بود.

در دوره هشت ماهه امسال، صادرات زنجیره روی به میزان ۳۸.۷ هزار تن به ارزش بیش از ۱۱۰ میلیون و ۹۱۰ هزار دلار، بالاترین سهم را داشته و پس از آن، زنجیره آلومینیوم و محصولات آن، با افزون بر ۴۱.۲ هزار تن به ارزش بیش از ۸۵ میلیون دلار و زنجیره فولاد و محصولات فولادی مرتبط با بیش از بر ۱۳۸.۸ هزار تن به ارزش بیش از ۷۴.۵ میلیون دلار در جایگاه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

در مقابل، فلزات و سنگ‌های گرانبها (طلا- نقره و …) با سهم بیش از هفت میلیون دلاری در مدت یادشده، کمترین سهم را به خود اختصاص داد. برپایه آمارهای مورد بررسی، میزان واردات کشور از ترکیه در زمینه اقلام معدن و صنایع معدنی در هشت ماهه سال جاری، ۱۲ درصد از حجم مبادلات را به خود اختصاص داده است.

علاوه‌بر این، زنجیره فولاد ومحصولات فولادی مرتبط وارداتی از ترکیه در دوره هشت ماهه امسال به میزان بیش از ۶۲ هزار تن به ارزش افزون بر ۵۳.۶ میلیون دلار بود که بالاترین سهم را داشت. واردات زنجیره روی از ترکیه در دوره مورد بررسی بیش از ۸۲.۸ هزار تن به ارزش‌ افزون بر ۲۳.۲ میلیون دلار بود و صنایع فلزی نیز با حجم بیش از ۴.۶ هزار تن به ارزش بیش از ۱۴.۷ میلیون دلار در جایگاه دوم و سوم از لحاظ ارزش قرار گرفتند.

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید