استاندار خوزستان با اشاره به اینکه رییسجمهور مصارف آب ورودی به استان خوزستان و همچنین موضوع انتقال آب شرب از این استان را مشخص کردهاند، گفت: طبق دستور رییسجمهور، آب خوزستان در حد آب شرب از این استان به استانهای دیگر منتقل میشود.
به گزارش رتبه آنلاین، وی در ادامه افزود: خوزستان هم آب، هم زمین و هم آفتاب مناسب داشته و همه شرایط لازم برای توسعه کشاورزی در این استان مهیا است. تا پایان سال حدود 295 هزار هکتار زمینهای کشاورزی احیا میشود و آب آنها طبق دستور رییسجمهور تامین شده است. همچنین رییسجمهور به وزارت نیرو دستور دادهاند که به سرعت فاز دوم طرح احیای 550 هزار هکتار زمین آغاز شود. انشاءالله به زودی این فاز هم آغاز میشود.
استاندار خوزستان ادامه داد: رییسجمهور همچنین تعیین کردند که انتقال آب از استان خوزستان به استانهای دیگر در حد آب شرب انجام شود و ما هم همه تابع دستور رییسجمهور هستیم. رییسجمهور بیش از آب شرب اجازه انتقال آب را ندادهاند، زیرا در این استان زمینهای کشاورزی زیادی داریم که آب لازم برای آنها وجود ندارد.
شریعتی درباره حاشیههای ایجاد شده در جلسه دیروز شورای اداری این استان که با حضور معاون اول رییسجمهور برگزار شد، تصریح کرد: در آن جلسه آقای کلانتری نظر پیشنهادی خود را در مورد انتقال آب مطرح کرد که در مقابل این نظر، نظرات کارشناسی زیادی وجود دارد اما سیاست کلی ما آن چیزی است که رییسجمهور دستور داده است.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا احیای زمینهای کشاورزی با تاخیر حدود 10 ساله اجرا شده است؟ گفت: ما مسئول عملکرد خود هستیم و نباید پاسخ گذشته را بدهیم، مخصوصا در گذشته که منابع سرشار و عظیمی برای کشور مهیا شد و باید زیرساختهای اساسی در کشور ایجاد میشد. با این وجود دولت یازدهم و دوازدهم از منابع موجود استفاده بهینه کرد تا این اراضی کشاورزی احیا شود. این طرح بزرگترین طرح کشاورزی تاریخ ایران است که با اقدامات انجام شده دههها امنیت غذایی کشور را تامین میکند.
استاندار خوزستان در مورد اعتراض امام جمعه اهواز درباره مشکل استخدام افراد بومی استان در صنایع نفت، گفت: من موضوع را پیگیری کردم و نگرانی خود را از اعتراض مردم استان به مقامات کشور و وزیر نفت اعلام کرده و اصلاحات پیشنهادی را نیز مطرح کردم که اصلاحاتی هم انجام شد ولی انتظار ما بیشتر از این است. البته در این موضوع هم باید ملاحظات فنی وزارت نفت در نظر گرفته شود و هم ملاحظات سیاسی و اجتماعی استان. در مورد شرکتهای پیمانی نیز تاکید ما بر استفاده از نیروهای بومی است که رییسجمهور هم در این زمینه دستورات لازم را صادر کردند. استفاده از نیروهای بومی در برنامه ششم توسعه هم دیده شده است. در حال حاضر حدود 60 درصد از نیروهای بومی استان در شرکتهای پیمانکاری استفاده میشوند که تاکید ما بر 80 درصد است.
شریعتی در مورد امنیت استان خوزستان، خاطرنشان کرد: ما بر مسائل امنیتی استان اشراف خوبی داریم و امنیت کامل در این استان برقرار است و بابت این موضوع مشکلی نداریم.
وی درباره اقدامات انجام شده برای حل مشکل آب شرب خوزستان، اظهار کرد: آب شرب این استان از طریق رودخانهها تامین میشود که با توسعه صنعتی این استان و توسعه کشاورزی، مقدار آب رودخانهها هم به لحاظ کمی و هم کیفی کاهش پیدا کرده است که دولت طرحهای مناسبی برای حل این مشکل دارد. 11 هزار میلیارد تومان اعتبار برای حل مشکل آب پیشبینی شده است و طرح غدیر که طرح آبرسانی به 25 شهر و 1600 روستا است، فعال شده است. طرحهای دیگری نیز در دست اجراست که منابع آن از طریق فاینانس داخلی تامین شده است.
استاندار خوزستان گفت: اجرا و تکمیل طرح فاضلاب اهواز، آبادان، خرمشهر، بندر امام و شادگان در حال انجام است و قراردادی هم با شرکتهای نروژی برای پروژه آبرسانی به شمال شرق استان منعقد شده است، مصوبات دولت به خوبی به پیش میرود.
شریعتی درباره اقدامات انجام شده برای مقابله با ریزگردها، تصریح کرد: برنامه امسال ما نهالکاری در 30 هزار هکتار زمین است که این کار شروع شده است. از سویی برای اصلاح شبکه آب و جلوگیری از هدررفت 40 درصدی آب، 300 میلیارد تومان اختصاص دادهایم تا سالی پنج درصد از هدررفت آب جلوگیری کنیم، همچنین 12 هزار و 300 هکتار مالچپاشی در استان در برنامه داریم. مقامات کشوری از جمله معاون اول، رییسجمهور و رییس سازمان محیط زیست نیز در مذاکرات خود با کشور عراق بر لزوم حل این مشکل تاکید کردند. ما مقامات سازمان ملل را هم به استان دعوت کردیم و موضوع را با آنها در میان گذاشتیم. هفته آینده هم با مقامات عراقی در این زمینه دیدار مجددی خواهیم داشت.
خبرنگاری درباره وضعیت راههای استان و حوادث متعدد رانندگی در جادههای استان پرسید که استاندار خوزستان در پاسخ، اظهار کرد: وضعیت راههای استان محل اعتراض ما هم است. علاوه بر انتقال کالا از جادههای این استان، موضوع اربعین و راهیان نور نیز برای ما مطرح است و همین عوامل موجب تردد زیاد در راههای این استان شده است. ما پیگیر اجرا شدن پروژههای ملی در زمینه راههای استان هستیم که البته این بخش به کندی پیش میرود به همین دلیل ما تقاضا دادیم اجرای این پروژهها به استان واگذار شود تا ما اگر متولی شویم پاسخگو هم باشیم. باید بودجه بیشتری به تکمیل و اصلاح راههای استان اختصاص یابد.
وی در پاسخ به این پرسش که چه برنامهای برای رفع فقر مطلق در استان دارید؟ افزود: اجرای طرح احیای 550 هکتاری زمینهای کشاورزی موجب افزایش تولید و اشتغال میشود. اگر این طرح به پایان برسد سالیانه 9.5 میلیون تن افزایش تولیدات کشاورزی خواهیم داشت. از سویی با ارائه تسهیلات ارزان قیمت به تولیدکنندگان، به دنبال ایجاد تولید و اشتغال بیشتری هستیم تا به رفع فقر کمک کنیم. ما از سویی 1136 دانشآموز باز مانده از تحصیل را به مدارس بازگرداندهایم که و هزینههای آن را تامین کردهایم. با اجرای پروژههای فقرزدایی سعی میکنیم تا پایان سال 97 تعداد مدارس کانکسی را به صفر برسانیم.
شریعتی در مورد مقابله با آسیبهای اجتماعی در استان از جمله اعتیاد، خاطرنشان کرد: بیکاری در استان 14.3 درصد بوده اما به لحاظ درصد اعتیاد خوزستان جزء استانهای بالای کشور نیست اما شیوع مصرف در استان بالاست ما به همین دلیل به دنبال تهیه نقشه جامع استان در زمینه موادمخدر هستیم. در حال حاضر نیز نقشه مدارس خطرپذیر در حوزه موادمخدر را تهیه کردهایم تا با تمرکز در این مدارس، طرح پیشگیری هدفمند و با برنامه باشد.
استاندار خوزستان با بیان اینکه طرح تحول سلامت نیز در این استان با وجود همه مشکلات اجرا شده و موجب رضایتمندی نسبی مردم شده است، تصریح کرد: ما با مذاکراتی که با بیمارستانهای خصوصی داشتیم بخشی از این مشکلات را حل کردیم اما مشکلات دیگری از قبیل تامین منابع مالی اجرای این طرح نیز وجود دارد که باید رفع شود.
وی در مورد مهاجرت از این استان نیز گفت: با اجرای طرحهای کشاورزی ما شاهد مهاجرت معکوس به استان هستیم. این استان ظرفیت و استعدادهای فراوانی دارد که با حل مشکل ریزگردها، تامین آب شرب، کشاورزی و احیای زمینهای کشاورزی میتوانیم مانع از مهاجرت مردم شویم. در این زمینه پیشنهادات خود را به دولت ارائه کردهایم.
شریعتی گفت: من همیشه اعلام کردهام که مشکل و منعی برای برگزاری سخنرانیهای چهرههای سیاسی وجود ندارد. در این استان زمینه مفاهمه جریانات مختلف سیاسی وجود دارد.
استاندار خوزستان ادامه داد: در استان خوزستان همواره سخنرانانی از هر دو طیف سیاسی حضور یافتهاند و آنچه را که فکر میکردند به صلاح کشور است در ایام مختلف و در مکانهای گوناگون اعلام کردهاند و ما هم از آنان صیانت و دفاع کردهایم.
وی با تاکید بر اینکه از نظر استانداری هیچ مشکلی برای گفتوگوی چهرههای مختلف سیاسی وجود ندارد، تصریح کرد: در زمان انتخابات ریاست جمهوری سخنرانیهای زیادی انجام شده و سخنرانان نیز بدون دغدغه و مشکلی استان را ترک کردند.
شریعتی ادامه داد: اتفاقا از این نظر استان خوزستان، استان پرچالشی نیست چون ما سعی کردیم با زبان منطق و مفاهمه و بحثهای نظری و کارشناسی تحمل خود را بالا ببریم.
استاندار خوزستان در ادامه به تشکیل خانه احزاب در این استان اشاره کرد و گفت: با همفکری و توافق، رییس خانه احزاب از طیف اعتدال انتخاب شد و سایر اعضا نیز از هر دو طیف اصلاحطلب و اصولگرا هستند.
وی با بیان اینکه ما شرایط لازم برای حضور چهرههای مختلف سیاسی فراهم کردهایم، بیان کرد: ما مورد خاصی در خصوص لغو سخنرانی نداشتهایم. اگر هم سخنرانیای لغو شده از سوی دستگاههایی بوده که خود مستقل از استانداری هستند مانند دانشگاهها.
شریعتی ادامه داد: من همیشه اعلام کردهام که مشکل و منعی از بابت برگزاری سخنرانیها ندارم، تنها یک امکان وجود دارد و آن اینکه هیات سه نفره تصمیمی مبنی بر لغو سخنرانی اتخاذ کنند که سعی کردهایم آن را به حداقل برسانیم.
منبع : اقتصاد آنلاین