به گزارش رتبه آنلاین، بررسی دقیق صنایع ایران، درحوزههایی که دارای شفافیت لازم هستند ، دورنمایی از حال و اوضاع اقتصاد ایران و خاصه این بخش خواهد داد. در این خصوص برای بررسی دقیق صنایع باید به سراف بازار سرمایه و بورس رفت تا مشخص شود که رشد و تحول در صنایع کشور چگونه تحرک دارد.در مقابل میتوان این گزاره را طور دیگری هم تحلیل کرد و گفت، برای فهم بهتر حال و روز بازار سرمایه کشور باید به سراغ صنایع بورسی رفت تا بدانیم که وضعیت بازار سرمایه در چه حالی است.
در این مطلب نگاهی داشته ایم به لیست شرکتهای برتر اعلامی در بازار سرمایه؛ شرکتهایی که نبض بازار سرمایه را در تحرک به دست داشتهاند و با بررسی آنها میتوان گفت که در چه مرحله ایی هستیم.
بر اساس اطلاعات اعلامی، در بهار ۹۷ شرکتهای فولاد مبارکه اصفهان، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، شرکت ارتباطات سیار ایران، ملی صنایع مس ایران و گل گهر عنوان پنج شرکت برتر را به خود اختصاص دادند و شرکتهای سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین، مخابرات ایران، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت اصفهان، پتروشیمی جم، گسترش نفت و گاز پارسیان، فولاد خوزستان، چادرملو، سرمایه گذاری غدیر و خدمات انفورماتیک نیز در رتبههای ششم تا پانزدهم جدول فعال ترین شرکتهای بورسی در سه ماهه اول سال ۹۷ قرار گرفتند.
شرکتهای فعال و برتر بورس اوراق بهادار بر پایه ترکیبی از قدرت نقدشوندگی سهام و میزان داد و ستد سهام در تالار معاملات «تعداد و ارزش سهام دادوستد شده»، تناوب داد و ستد سهام در تالار معاملات «تعداد روزهای داد و ستد شده و دفعات داد و ستد شده» و معیار تاثیرگذاری شرکت بر بازار «میانگین تعداد سهام منتشر شده و میانگین ارزش جاری سهام شرکت در دوره بررسی» شناخته میشوند. در ادامه نگاهی به وضعیت یکی از این شرکتها خواهیم داشت:
پالایش نفت اصفهان
در پایان سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند ۹۵ بیش از ۱۹ میلیون و ۶۲۱ هزار و ۲۸۵ مترمکعب محصول تولید کرد. این شرکت پیش بینی کرده در سال ۹۶ دو درصد کمتر از سال ۹۵ محصول تولید کند. فروش مقداری شرکت در سال ۹۵ برابر با ۱۹ میلیون و ۸۵۷ هزار و ۲۵۷ مترمکعب بوده که برآورد شده در سال ۹۶ با ۵ درصد کاهش مواجه شود. این شرکت در سال ۹۵ از فروش محصولات خود درآمدی بالغ بر ۱۹۴ هزار و ۲۱ میلیارد و ۷۷۵ میلیون ریال شناسایی کرد. به رغم پیش بینی کاهش ۵ درصدی فروش مقداری محصولات در سال ۹۶ این شرکت اما با تکیه بر پیش بینی افزایش نرخ فروش محصولات در نظر گرفته در سال ۹۶ با ۲۷ درصد افزایش فروش ریالی همراه شود.
این شرکت ۲۰،۰۰۰،۰۰۰ میلیون ریالی در حالی سود عملیاتی سال ۹۶ را ۲۲ هزار و ۱۸۱ میلیارد و ۷۹ میلیون ریال پیش بینی کرده که سود عملیاتی واقعی سال ۹۵ برابر با ۱۶ هزار و ۵۷۵ میلیارد و ۲۱۱ میلیون ریال بود. سود خالص واقعی سال ۹۵ برابر با ۱۱،۴۶۰،۷۷۶ میلیون ریال بود که پیش بینی شده در سال ۹۶ به ۱۷،۸۸۸،۶۳۷ میلیون ریال افزایش یابد. این شرکت پالایشی در پایان سال ۹۵ مبلغ ۵۷۳ ریال سود برای هر سهم کنار گذاشت و پیش بینی کرد تا پایان دوره ۱۲ ماهه ۹۶ این مبلغ را به ۸۹۴ ریال افزایش دهد.
بر اساس صورتهای مالی حسابرسی نشده دوره ۱۲ ماهه ۹۶ شپنا با فروش ۱۹،۳۰۲،۴۶۷ مترمکعب از محصولاتش با نرخ متوسط ۱۲،۸۹۹،۶۲۰ ریال به درآمدی معادل ۲۴۸،۹۹۴،۴۹۸ میلیون ریال رسید که این مبلغ در قیاس با ارزش ریالی فروش سال ۹۵ حدود ۲۸ درصد افزایش را نشان میدهد. صورتهای مالی حسابرسی نشده ۹۶ شپنا از تحقق ۸۷۹ ریال سود برای هر سهم حکایت دارد که نسبت به آخرین بودجه اعلامی حدود ۲ درصد کاهش یافته است. گفتنی است مقدار تولید و فروش سه ماهه ابتدایی سال ۹۷ شپنا نسبت به میانگین تولید و فروش مقداری سه ماهه سال ۹۶ به ترتیب با ۱۲ درصد و ۸ درصد افت مواجه شده است.
سهام شپنا در بازار سرمایه در دوره سه ماهه ابتدایی امسال توانست از سقف قیمتی سال گذشته فراتر ر فته و تا محدوده ۵۰۰۰ ریال افزایش یابد. بازدهی شپنا در بهار امسال حدود ۵ درصد بود و از نظر بازدهی پس از شبندر، شبریز و شتران قرار گرفت. این سهم که در سال ۹۵ حدود ۱۲ درصد بازدهی منفی داشت در سال ۹۶ از محدوده ۲۴۶۰ ریال تا ۴۲۵۰ ریال رشد کرد و بازدهی مثبت ۷۳ درصدی را در کارنامه خود به ثبت رساند.
پالایش نفت اصفهان | سود خالص (میلیون ریال) | (ریال)EPS |
۱۲ماهه۹۵ | ۱۱,۴۶۰,۷۷۶ | ۵۷۳ |
۱۲ماهه۹۶ | ۱۷,۵۸۹,۰۷۳ | ۸۷۹ |