جمعه 2 آذر 1403
خانهاخبار روزاستراتژی ایران در صادرات مواد غذایی  چیست؟

استراتژی ایران در صادرات مواد غذایی  چیست؟

عراق و افغانستان دو بازار اصلی ایران برای صادرات آبمیوه هستند که پیش‌بینی می‌شود حدود ۴۰ درصد میزان صادرات آبمیوه به عراق تا پایان سال کم شود.

عراق و افغانستان دو بازار اصلی ایران برای صادرات آبمیوه هستند که پیش‌بینی می‌شود حدود ۴۰ درصد میزان صادرات آبمیوه به عراق تا پایان سال کم شود.

به گزارش رتبه آنلاین، شش ماهه اول امسال در شرایطی سپری شد که میزان صادرات کشور در حوزه مواد غذایی و آشامیدنی حتی به ۱۰۰۰ تن هم نرسید که البته نسبت به قبل هفت درصد افزایش یافته اما جالب است که در این مدت اگرچه حجم محصولات غذایی صادراتی افزایش یافته اما قیمت آنها با کاهش همراه بوده است.

آمارهای رسمی گویای این است که تا پایان شش ماهه اول امسال رقمی کمتر از ۹۵۰ هزار تن کالا در حوزه محصولات غذایی و آشامیدنی‌ها به کشورهای مختلف صادرشده است. البته این رقم در شش ماهه اول سال قبل حدود ۷۸۱ هزار تن بوده و اکنون ازنظر وزنی رشدی معادل ۲۱.۴ درصد را به همراه داشته است.

اما اگر ازنظر ارزش صادرات این بخش را مورد بررسی قرار دهیم در این مدت بالغ‌بر ۱۴۴۱ میلیون دلار کالا به مقاصد مختلف صادرشده است که این رقم نسبت به صادرات ۱۳۴۱ دلاری سال گذشته تنها ۷.۴ درصد افزایش را نشان می‌دهد؛ به‌عبارت‌دیگر در این مدت اگرچه حجم محصولات غذایی صادراتی افزایش یافته اما قیمت آنها حتی با کاهش نیز همراه بوده است.

پیش‌ازاین در حوزه صادرات انواع مواد آشامیدنی موضوعات مختلفی مطرح‌شده بود و از مواردی مانند افزایش ۱۰۰ درصدی تعرفه‌های کشور عراق برای واردات آبمیوه های ایرانی گلایه‌های متعددی مطرح‌شده بود.

به گفته رئیس هیات مدیره انجمن صنایع کنسانتره و آبمیوه، عراق و افغانستان دو بازار اصلی ایران برای صادرات آبمیوه هستند که پیش‌بینی می‌شود حدود ۴۰ درصد میزان صادرات آبمیوه به عراق تا پایان سال کم شود.

طبق اظهارات شمس مولوی، با توجه به شرایطی که سایر کشورها در رعایت استانداردها و افزایش برخی مواد در نظر می‌گیرند متأسفانه میزان صادرات آبمیوه از ایران چندان زیاد نیست و در این زمینه با دو مسئله مواجه هستیم. یکی از مواردی که در ارتباط با آن دچار ضعف هستیم رعایت استانداردها از سوی کشورهای مقصد است. علاوه بر این موضوع دیگری که وجود دارد مربوط به لزوم اضافه کردن مواد الکلی به این نوشیدنی‌هاست تا مجوز واردات به سایر کشورها را اخذ کنیم که ما در این خصوص ورود نمی‌کنیم.

مروری بر آمارها گویای آن است که در سال گذشته ایران بالغ‌بر ۶۰ هزار و ۵۰۰ تن آبمیوه و کنسانتره صادر کرده است که البته این رقم نسبت به سال ۱۳۹۴ حدود ۱۸ هزار تن کاهش‌یافته است. این محصولات به‌طور عمده به کشورهای افغانستان، پاکستان، عراق، ترکیه و روسیه صادرشده است.

در این میان نکته قابل‌توجه آنکه میزان محصولات صادرشده در این بخش در قیاس با مدت مشابه آن در سال ۱۳۹۴ با ۲۳ درصد کاهش مواجه شده و ازنظر ارزش نیز در شرایطی صادرات ۷۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دلاری صنعت آبمیوه در سال گذشته را شاهد بوده‌ایم که این رقم در قیاس با ۱۰۳ میلیون دلار صادرات سال ۱۳۹۴ بیش از ۳۰ میلیون دلار کاهش‌یافته است. به‌عبارت‌دیگر می‌توان گفت که صادرات انواع آبمیوه در سال‌های گذشته به‌طور دائم با کاهش حجم مواجه بوده و هرسال شرایط دشوارتری را مشاهده کرده است.

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید