شنبه 3 آذر 1403
خانهخبراقتصادیاثر احتمالی بورس دیروز روی بازار امروز

اثر احتمالی بورس دیروز روی بازار امروز

اثر احتمالی بورس دیروز روی بازار امروز

هرچند که بورس در روز گذشته صعود کرد، اما روند بورس در دو ساعت پایانی معاملات نزولی بود و از سقف یک میلیون و ۵۳۵ هزار واحدی به سطح یک میلیون و ۵۲۷ هزار واحد نزول کرد. آیا روند کاهشی دو ساعت پایانی دیروز، امروز هم ادامه می‌یابد؟

به گزارش رتبه آنلاین از اقتصاد نیوز، بررسی علامت‌ها و نشانه‌های مثبت و منفی بازار شنبه می‌تواند به پیش‌بینی روند بورس در روز ‌یکشنبه کمک کند. در معاملات روز شنبه شاخص کل رشد ۲۱ هزار و ۲۳۴ واحدی داشت و شاخص کل هم‌وزن با افزایش ۶ هزار و ۲۹۳ واحدی به رقم ۴۵۷ هزار و ۲۸۹ واحد رسید. ۳۱۰ نماد بازار سهام معادل ۶۵ درصد رشد قیمت داشتند و قیمت سهام ۳۰ درصد نمادها کاهش یافت.

بیشترین افزایش قیمت؛ رشد ۹ درصدی قیمت ایران تایر

در بورس، شرکت‌های ایران تایر (پتایر)، مگسال (زمگسا)، بیمه پارسیان (پارسیان)، سیمان اصفهان (سصفها)، صنایع شیمیایی سینا (شسینا)، سایپا شیشه (کساپا) و فرآورده‌های نسوز ایران (کفرا) بیشترین رشد قیمت را داشتند و در فرابورس نیز اوراق تسهیلات مسکن بانک ملی، تملی۷۰۲، تملی۸۰۳، تملی۶۱۲ و سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی (سمگا)، تولید ژلاتین کپسول ایران (دکپسول)، پتروشیمی غدیر (شغدیر) و دارویی رهآورد تامین (درهآور) بیشترین رشد قیمتی را داشتند.

بیشترین کاهش قیمت؛ افت ۴.۴ درصدی دتماد

تولید مواد اولیه داروپخش (با نماد معاملاتی دتماد) در روز شنبه بیشترین کاهش قیمت را در میان شرکت‌های بورسی به خود اختصاص داد. پس از دتماد، شرکت لیزینگ صنعت و معدن (ولصنم) و کربن ایران (شکربن) بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت‌های توسعه خدمات دریایی و بندری سینا (حسینا) و برق و انرژی پیوند گستر پارس (بپیوند) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

عرضه و تقاضای بازار

بسیاری از معامله‌گران برای تصمیم در مورد خرید و فروش سهام به صف‌های بازار توجه می‌کنند. هرچند که صف‌های بازار معیار کافی برای پیش‌بینی تغییرات قیمت سهم‌ها در روز بعد نیست، اما معمولا نمادهایی که در پایان معاملات با صف خرید همراه هستند در روز بعد هم پرتقاضا هستند و نمادهای دارای صف فروش در پایان معاملات، در روز بعد هم با عرضه بالایی مواجه می‌شوند.

بیشترین تقاضاها؛ اقبال سهام داران به بوعلی

در پایان معاملات آخرین روز کاری هفته گذشته، ۱۲۶ نماد صف خرید داشتند و ارزش صف‌های خرید هزار و ۹۷۲ میلیارد تومان بود. روز شنبه برای دوازدمین روز کاری متوالی ارزش تقاضای بازار از عرضه‌ها بیشتر بود. در پایان معاملات دیروز، بیشترین ارزش صف خرید به شرکت پتروشیمی بوعلی (با نماد معاملاتی بوعلی) اختصاص داشت. پس از بوعلی، وکبهمن (مدیریت سرمایه‌گذاری کوثر بهمن) و چخزر (صنایع چوب کاسپین خزر) بیشترین صف خرید را داشتند.

بیشترین عرضه‌ها؛ صف فروش سنگین انرژی۱

در پایان معاملات شنبه، ۶۱ نماد صف فروش داشتند و ارزش صف‌های فروش ۳۴۷ میلیارد تومان بود. نماد انرژی۱ (نهادهای مالی بورس انرژی) بیشترین ارزش صف فروش بازار را به خود اختصاص داد و پس از انرژی۱، وپست (پست بانک ایران) و وسینا (بانک سینا) در رتبه‌های بعدی جدول بیشترین ارزش صف فروش قرار گرفتند.

پیش‌بینی بورس امروز

پس از سه روز نزولی در هفته گذشته، شاخص کل بورس در روز شنبه دوباره صعودی شد و شاخص کل هم‌وزن نیز به روند رو به رشد خود ادامه داد. در نخستین روز هفته ۶۵ درصد نمادهای بازار با رشد قیمت مواجه بودند.

هرچند که بورس در روز گذشته صعود کرد، اما روند بورس در دو ساعت پایانی معاملات نزولی بود و از سقف یک میلیون و ۵۳۵ هزار واحدی به سطح یک میلیون و ۵۲۷ هزار واحد نزول کرد. رشد ۱۷۷ درصدی ارزش صف‌های فروش و افت ۱۴ درصدی تقاضای بازار در پایان معاملات، توضیح دهنده ریزش ۸ هزار واحدی شاخص در دو ساعت پایانی بازار شنبه است. در نتیجه می‌توان گفت اگر روند دو ساعت پایانی روز شنبه، امروز هم تکرار شود موجب نزول بورس خواهد شد.

 

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید