جمعه 31 فروردین 1403
خانهاسلایدر اصلیاستاندارد؛راه مقابله با رانت و قانون‌گریزی است

استاندارد؛راه مقابله با رانت و قانون‌گریزی است

معاون اول رییس جمهوری، استاندارد و انتخاب زبان کیفیت را یک ضرورت برای ما و جهان دانست و افزود: حتی اگر بخواهیم برای نیاز جدی کشور، برای مقابله با رانت و قانون گریزی در حوزه علم، صنعت، اقتصاد و غیره تلاش کنیم باید به مبانی کاربرد استاندارد توجه کنیم.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران(اگنا)، اسحاق جهانگیری در آیین روز جهانی استاندارد، گفت: وقتی گفته می شود استانداردسازی از ارکان پیشرفت کشور است، حرف درستی است. این حق مردم که بدانند چه استاندارد و کیفیتی بر خدمت و کالایی که استفاده می کنند، حاکم است.

جهانگیری اظهار کرد: استاندارد و کیفیت در حوزه های اقتصاد، علم، فرهنگ و حتی سیاست کشور نیز تعیین کننده است و باید با برنامه ریزی و جدیت کار کنیم.

معاون اول رییس جمهوری، توسعه را به معنای ارتقای کیفیت زندگی آحاد ملت دانست و افزود: اگر بهره وری در تصمیم گیری سازمان ها و بخش های مختلف اعم از صنعت، کشاورزی، پژوهش، آموزش و پرورش بالا برود به استاندارد بالا می رسیم.

وی گفت: استاندارد باید بر همه عرصه ها از جمله سیاسی، اقتصادی و حاکمیتی تسری پیدا کند و مردم بدانند خروجی فعالیت ما در بهبود زندگی آنها تعیین کننده است.

جهانگیری همچنین خواستار استانداردسازی جلسات و نشست ها شد و گفت: نباید تنها به ارائه برخی آمار مانند برگزاری جلسات بسنده کنیم بلکه نتایج جلسات و اینکه از جلسات چه خارج می شود، کیفیت تصمیم گیری ها را تعیین می کند.

معاون اول رییس جمهوری، گفت: باید به کمک استاندارد به سمت جهانی شدن حرکت کنیم و با تولید کالاهای باکیفیت در بازارهای بین المللی حضور یابیم.

وی افزود: رمز بقای بنگاه های تولیدی و صنعتی در بازارهای جهانی نیازمند بازنگری در قیمت و کیفیت محصولات است و برای حضور مستمر در بازارهای داخلی نیز نیازمند توجه به کیفیت هستیم و بدون توجه به شاخص های رقابتی امکان حضور پایدار در بازارها وجود ندارد.

 

اداره کشور بدون ارز نفتی در سال های آینده!

جهانگیری با اشاره به صادرات غیر نفتی کشور،گفت: کشور ما سالانه حدود ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی دارد و این یعنی، کشور در بازارهای رقابتی حضور دارد و اگر فضا بهتر شود در سال های آینده می توانیم کشور را از نظر ارزی بدون وابستگی به نفت اداره کنیم.

وی با تاکید بر قرارگرفتن اقتصاد کشور در مسیر درست، تصریح کرد: شوربختانه، ارزیابی قرارگرفتن اقتصاد در مسیر صحیح در فضای رسانه ای اینگونه است که با دیدن چند بنگاه ناکارآمد می گویند اقتصاد خوب نیست! ما در کشور ده ها هزار بنگاه داریم مگر با بد شدن وضع چند بنگاه می توان گفت وضع اقتصاد خراب و بحرانی است؟!

جهانگیری ادامه داد: در دنیا سالانه چند صد بنگاه متوقف و از رده خارج می شوند، آیا وضع اقتصادی آنها بحرانی است؟

وی سیاست های اقتصاد مقاومتی را در حال اثرگذاری اعلام و اظهار کرد: ما به اقتصاد مقاومتی اعتقاد و باور داریم و همواره به این سمت حرکت کرده ایم تا جایی که امروز می توانیم بگوییم اقتصاد در مسیر درستی است.

معاون اول رییس جمهوری، ثیات اقتصادی را مهم ترین دستاورد کشور برشمرد و گفت: از سال ۹۲ اعلام کردیم اقتصاد باید برای فعالان اقتصادی قابل پیش بینی باشد و بداند حرکت ارز، تورم و نرخ سود تسهیلات به چه سمتی است و اینها برای حیات هر بنگاه اقتصادی تعیین کننده است.

وی افزود: امروز ثبات خوبی در شاخص های اقتصادی وجود دارد و تعامل خوبی با محیط های اقتصادی دنیا در حال انجام است.

 

سخنان ترامپ تاثیری بر اقتصاد ایران نگذاشت!

معاون اول رییس جمهوری در ادامه با اشاره به سخنان اخیر دونالد ترامپ، رییس جمهوری امریکا، گفت: اقتصاد ایران قدرت خود را نشان داد و سخنان ترامپ هیچ تاثیری بر آن نگذاشته است، در حالی که رسانه ها از چند ماه پیش روی سخنرانی ترامپ، مانور می دادند و در داخل هم خیلی ها فاتحه برجام را خوانده بودند!

وی ادامه داد: رییس جمهوری آمریکا با سخیف ترین واژه ها علیه ایران و ملت ایران سخن گفت اما چه کسی حرف او را قبول کرد و چه اثری روی اقتصاد و بازار سرمایه داشت ؟ هیچ اثری نداشت چون ملت ایران به آینده اقتصاد و توان دولت ایران ایمان دارد و می داند که دولتمردان می توانند کشور را مدیریت کنند.

معاون اول رییس جمهوری گفت: ملت ایران هیچ اعتنایی به این سخنان نداشت و کسی پول هایش را از بانک ها خارج نکرد. قیمت نفت در بازارهای جهانی باید افزایش می یافت ولی یک سنت هم تغییر نکرد و دنیا هم اعتنایی به آن نکرد. ما توانستیم از ایران چنین چهره ای در دنیا تصویر کنیم و این قدرت ایران است!

وی افزود: در حوزه نفت و گاز شرکت های مهمی با ایران همکاری می کنند و قرارداد توتال نهایی شد و ۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده است. سال گذشته۴۴ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشتیم و نرخ رشد اقتصادی ۹ تا ۱۲ درصد بود که بالاترین رقم در جهان است!

وی گفت: البته سهم نفت در رشد اقتصادی بالا بود، امسال رشد اقتصادی ۷،۷ درصد بوده و از سه ماهه ۹۵ از بیش از ۶ درصد به بیش از ۷ درصد در سال ۹۷ رسیده است.

جهانگیری افزود: پارسال بیش از ۶۰۰ هزار شغل ایجاد شد و در فصل بهار امسال ۷۹۵ هزار شغل ایجاد شده است. در همه جای دنیا بر اساس داده ها و شاخص ها میزان رشد را اعلام می کنند.

 

اختصاص ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بنگاه های تولید

جهانگیری افزود: برنامه های خوبی برای حمایت از بنگاه های تولیدی و صنعتی داریم. پارسال ۱۷ هزار میلیارد تومان تخصیص یافت و امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان به رونق تولید تخصیص داده می شود و واحدهای با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد از این تسهیلات استفاده خواهند کرد. باید کاری کنیم بنگاه های ما به بازار جهانی دسترسی پیدا کنند.

اخبار مرتبط

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

بیشترین بازدید