سه‌شنبه 28 فروردین 1403
خانهخبرخواندنی‌هاکتابفروشی عجیبی که در دنیا نظیر ندارد + عکس

کتابفروشی عجیبی که در دنیا نظیر ندارد + عکس


شکسپیر و دوستان یک کتابفروشی در پاریس است که هیچ نظیر و مثالی ندارد.

به گزارش رتبه آنلاین از خبرآنلاین، اینجا خانه‌ گروه “نسل گم­شده” (Lost Generation) در دهه‌ ۱۹۲۰ میلادی بوده و در دهه‌ ۱۹۵۰ نسل بیتنیک (Beatnik) از آن به عنوان خلوتگاهشان استفاده می‌کردند و هم­ اکنون هم در لیست کتاب فروشی­‌های مورد علاقه‌ عاشقان ادبیات در پاریس است.

ماجرای راه اندازی این مرکز از این قرار بود: کتاب فروشی شکسپیر و دوستان در سال ۱۹۵۱ تاسیس شد. یک کارمند آمریکایی به نام جورج وایتمن (George Whitman) در پاریس و در خیابان “بانک چپ” یک کتابفروشی باز کرد. او در زمان جنگ جهانی دوم به منظور مطالعه بر روی G.I. Bill به سوربن (Sorbonne) رفت و تا پایان عمرش آنجا ماند.

آن کارمند آمریکایی یک صومعه‌ که قدمتش به قرن شانزدهم میلادی می‌رسید را برای کسب و کار جدید خود انتخاب کرد. این صومعه فقط چند دقیقه با کلیسای جامع و معروف نوتردام (Notre Dame) که در داستان­‌ها، گوژپشت (Hunchback) از آن آویزان می­‌شد، فاصله داشت و در کنار رودخانه‌ی سین (Seine) است. کتاب فروشی شکسپیر و دوستان بی‌تردید یکی از معروف­ترین کتابفروشی­ها در سطح جهان محسوب می‌شود و به سرعت مشهور شد چراکه دوستداران ادبیات همیشه با دیدنش به وجد می‌آمدند و هنوز هم شیفته‌ی آن می‌شوند.

جالب است بدانید که کتاب فروشی شکسپیر و دوستان دومین کتاب­ فروشی با این نام در پاریس است. این مکان نام خود را از یک فروشگاه قدیمی‌­تر که در سال ۱۹۱۹ توسط خانم سیلویا بیچ (Sylvia Beach) تاسیس شده بود، گرفت. خانم سیلویا هم یک مهاجر آمریکایی بود که در پاریس زندگی می‌کرد. این فروشگاه در خیابان دوازدهم واقع شده بود و در سالهای پیش از جنگ جهانی دوم، یک پناهگاه ادبی محسوب می‌شد. کتابخانه شکسپیر توسط آلمانی­های نازی در سال ۱۹۴۱ بسته شد و سیلویا به زندان افتاد. گفته می‌­شود ارنست همینگوی (Ernest Hemingway) پس از آزادی شخصا به پاریس و کتابفروشی شکسپیر رفت و اعلام کرد که این مکان دوباره بازگشایی شده است. اگر خاطرتان نیست باید بگوییم که ارنست همینگوی یکی از نوابغ ادبیات محسوب می‌شود که توانست نوبل ادبیات را نیز از آنِ خود کند. پس از این اتفاق، متاسفانه بازهم فعالیت فروشگاه از سر گرفته نشد.

در اواخر دهه‌ ۱۹۵۰ سیلویا بیچ نام رسمی فروشگاه خود را به جورج وایتمن تغییر داد اما پس از مرگ وی، جورج نام کتاب‌فروشی را به شکسپیر و دوستان تغییر داد. او در اصل فروشگاه خود را لو میسترال (Le Mistral) نام گزاری کرده بود.

کتاب‌فروشی شکسپیر و دوستان سال­های زیادی خانه نویسندگان و هنرمندان مشهور محسوب می‌شد. می‌توان گفت که در سال‌های ابتدایی تاسیس این کتاب‌فروشی، اینجا مکانی برای آرامش نویسندگان بود به همین خاطر به اینجا لقب “نسل گم شده” را داده بودند. افراد بسیاری مثل اسکات فیتزجرالد (F. Scott Fitzgerald) و ارنست همینگوی در این کتابفروشی با یکدیگر آشنا شدند. ناگفته نماند که کتابفروشی شکسپیر و دوستان در دوره‌ی جورج وایتمن، نسل جدید نویسندگانی همچون الن گیسنبرگ (Allen Ginsberg)، هنری میلر (Henry Miller)، آنان نین (Anaïs Nin) و ری بردبوری (Ray Bradbury) را پذیرا بود. گفته شده که ویلیام بروگز (William S. Burroughs) مجموعه‌ی کتاب­های طب وایتمن را در همین کتابفروشی خوانده و در اثر بعدی خود از آن تاثیر گرفته است.

حضور نویسندگان و هنرمندان در کتابفروشی شکسپیر تنها به گذشته مربوط نمی‌شود، بلکه اگر امروزه نیز به این مکان مراجعه کنید، می‌توانید افرادی چون زادی اسمیت (Zadie Smith) یا مارتین ایمیس (Martin Amis) و فیلیپ پولمن (Philip Pullman) را در کتابفروشی شکسپیر ببینید.

جورج وایتمن علاقه‌ زیادی داشت که در این کتابفروشی لم داده یا دراز بکشد، به همین خاطر بسیاری از نویسندگان نیز به این کار علاقه‌مند شدند و حالا این مکان به جایی برای استراحت و خواندن کتاب و یا گوش سپردن به داستان‌های دیگران تبدیل شده است.

آیا در شهر شما هم کتابفروشی مشابهی وجود دارد؟ برخی شهر کتاب‌ها را مشابه چنین کتابفروشی‌هایی می‌دانند، آیا شما هم موافقید؟ مشتاق خواندن نظرات شما هستیم.

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید