شنبه 1 اردیبهشت 1403
خانهکسب‌وکارهای دانش‌بنیاناستارتاپ‌هانمایش ظرفیت‌ بالای اکوسیستم رو به رشد استارتاپی ایران

نمایش ظرفیت‌ بالای اکوسیستم رو به رشد استارتاپی ایران

برگزاری نخستین اجلاس استارتاپ جاده ابریشم در روزهای ۲۹ و ۳۰ فروردین ماه ۹۷ در جزیره کیش، ظرفیت‌های بالای اکوسیستم رو به رشد استارتاپی ایران را آشکارتر ساخت.

به گزارش رتبه انلاین، استارتاپ جاده ابریشم نخستین گردهمایی ویژه کسب‌وکارهای نوپا در ایران است که به معرفی استارتاپ‌های محلی این اکوسیستم به فعالان بین‌المللی می‌پردازد. برای برگزاری این رویداد، ابتدا فراخوانی برای حضور استارتاپ‌ها از سراسر کشور به عمل آمد و ۴۰۰ استارتاپ برای شرکت در رقابت معرفی خود ثبت نام کردند.

بر پایه این اطلاع، از این میان، ۸۴ استارتاپ برای حضور در رویدادی که در ۷ شهر ایران به انجام می‌رسید انتخاب شدند. در جریان برگزاری رویداد در این ۷ شهر نیز ۱۶ فینالیست برای حضور در دور نهایی در جزیره کیش برگزیده شدند.

اجلاس استارتاپ جاده ابریشم در جزیره کیش با حضور بیش از ۲۵۰ شرکت‌کننده که ۳۰ درصد از آنها خانم بودند و نیز بیش از ۲۰ سخنران بین‌المللی از کشورهایی نظیر فرانسه، سوئد، اسپانیا، سنگاپور، اتریش، ژاپن و چین به عنوان نخستین رویداد بین‌المللی استارتاپی در ایران برگزار شد.

در این اجلاس در کنار ارائه ۱۶ استارتاپ منتخب، پنل‌های گفتگوی مختلفی با حضور کارشناسان ایرانی و خارجی با محوریت موضوعاتی نظیر «مزایای شگفت‌انگیز تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران»، «زنان ایرانی بنیانگذار کسب‌وکار»، «وضعیت جاری استارتاپ‌ها در اروپا»، «حمایت دولت‌ها از اقتصاد مبتنی بر نوآوری»، «آینده هوش مصنوعی» و نیز «شهرهای هوشمند» برگزار شد.

 

سخنرانی های مهم این رویداد

برخی از مهم‌ترین سخنرانی‌های صورت گرفته در این رویداد عبارتند از: «کیش، اقیانوسی از فرصت‌ها» توسط محمدرضا سعیدی (معاون اقتصادی سازمان منطقه آزاد کیش)، «اکوسیستم استارتاپی ایران در یک نگاه» توسط حامد جعفری (هم‌بنیانگذار تکراسا)، «چطور با رسانه‌ای اجتماعی تاثیرگذار باشیم» توسط احمد معین شیرازی (پیکاسو)، «الفبای سرمایه‌گذاری در ایران» توسط کیان زندیه و نیز «جایگاه زنان در حوزه هوش مصنوعی» توسط هنّان سلام (از موسسه Women in AI).

در پایان دومین روز از رویداد و پس از ارایه همه ۱۶ استارتاپ منتخب، هفت عضو هیات داوران به بررسی و ارزیابی این تیم‌ها پرداختند. هیات داوران شامل رضا ملک‌زاده (پارتک)، کیان زندیه (استروجن کپیتال)، میا جعفری (مرکز رشد اینتلاک)، نازنین دانشور (تخفیفان)، جاکا لوستک (دی-لبز)، برتیر لویت (تک‌استارز پاریس) و یورگن فوریان (پایانیرز) بود.

 

برگزیدگان استارتاپی ایران

بر اساس این گزارش، در پایان، ۳ استارتاپ زیر انتخاب شدند:

تیم اول: اکوبار (Echobaar)

اکوبار یک سامانه خدمات حمل‌ونقل کامیونی است. این سامانه یک بازار آنلاین برای شرکت‌های حمل‌ونقل و صاحبان خودروهای سنگین است. اکوبار می‌کوشد شکاف موجود بین فناوری‌های نوین و رویه‌های جاری حمل‌ونقل جاده‌ای (که تا حد زیادی به ارتباط تلفنی و یا با دورنگار بستگی دارد) را کاهش دهد.

تیم دوم: کشمون (Keshmoon)

کشمون اولین بازار آنلاین اجتماعی زعفران در جهان است. بنیانگذاران کشمون اهل خراسان هستند که ۹۵ درصد از زعفران جهان را تولید می‌کند. خانواده بنیانگذار این استارتاپ و نیز ۱۸۰ هزار کشاورز زعفران‌کار خرد در ایران در این بازار یک میلیارد دلاری سهمی دارند.

تیم سوم: دکترِتو (Doctoreto)

دکترِتو به کاربران کمک می‌کند بتوانند پزشکان مورد نظر خود را یافته و زمانی را برای ویزیت رزرو کنند. دکترِتو به پزشکان نیز برای مدیریت زمان کمک می‌کند. هدف دکترِتو، ایجاد ارتباطی سالم میان پزشکان و مردم است.

این سه استارتاپ جوایزی از حامیان برنامه یعنی «خوگر» و «صباویژن» دریافت کردند.

جایزه تیم اول: ۲۰ میلیون ریال تجهیزات اداری توسط خوگر و ۲۰۰ میلیون ریال اعتبار توسط صبا ویژن

جایزه تیم دوم: ۱۵ میلیون ریال تجهیزات اداری توسط خوگر و ۱۰۰ میلیون ریال اعتبار توسط صبا ویژن

جایزه تیم سوم: ۱۰ میلیون ریال تجهیزات اداری توسط خوگر و ۵۰ میلیون ریال اعتبار توسط صبا ویژن

 

استقبال خوب از رویداد 

گفتنی است که اجلاس استارتاپ جاده ابریشم به عنوان یکی از نخستین گام‌های اکوسیستم استارتاپی ایران برای ارتباط با کشورهای اروپایی و آسیایی با استقبال خوبی از طرف شرکت‌کنندگان و رسانه‌‌های بین‌المللی روبرو شد.

رضا ملک‌زاده (یکی از مدیران پارتک) در این خصوص گفت: «استارتاپ جاده ابریشم یک رویداد بسیار جذاب بود که به مخاطبان بین‌المللی امکان کشف فضای روبه‌رشد استارتاپی ایران را داد. مشاهده کیفیت استارتاپ‌ها، هوشمندی بنیانگذاران ‌آنها و نیز فرصت‌های بازار بسیار جذاب بود.»

کیان زندیه (از موسسه استروژن کپیتال) هم که یکی از سخنرانان این رویداد بود نیز گفت: «به نظرم همایش استارتاپ جاده ابریشم موثرترین راه برای معرفی آخرین پیشرفت‌ها در بدنه استارتاپی ایران و نیز دیدار با شرکت‌هایی از سراسر این کشور که در مراحل اولیه رشد قرار دارند است.»

مارال کلاجیان (مدیر بازاریابی و ارتباطات در واتی) از مشاهده مشارکت خانم‌ها در اکوسیستم استارتاپی ایران شگفت‌زده شده بود گفت: «معرفی چندین استارتاپ از سوی خانم‌های بنیانگذار به نظرم بهترین بخش این رویداد بود. این خانم‌ها نقشی موثر در اکوسیستم محلی استارتاپی دارند. جالب است که بیش از ۶۰ درصد فارغ‌التحصیلان مهندسی در ایران خانم هستند!»

این رویداد با حمایت شرکت‌های فناور ایرانی نظیر اسنپ به عنوان حامی اصلی برگزار شد. این شرکت‌ها به چشم‌انداز استارتاپ جاده ابریشم مبنی بر توانمندسازی استارتاپ‌ها و کارآفرینان جوان سراسر کشور باور دارند. ماموریت استارتاپ جاده ابریشم دورهم گرد آوردن همه فعالان این اکوسیستم در ایران است. اسنپ در این اکوسیستم به نوعی پیشتاز به شمار می‌رود و برگزارکنندگان این رویداد انتظار مشارکت و حمایت تعداد بیشتری از فعالان این عرصه را دارند. شهرام شاهکار (مدیرعامل اسنپ) در این باره گفت: «ما در اسنپ به جامعه استارتاپی به عنوان اصلی‌ترین عامل پیشران اکوسیستم استارتاپی کشورمان باور داریم. حمایت از استارتاپ جاده ابریشم به عنوان یک رویداد استارتاپی مستقل یکی از راه‌های ما برای برگرداندن ارزش به جامعه و حمایت از جوانان برای بهبود اقتصاد دیجیتال کشورمان است.»

برگزاری این اجلاس به معنای پایان استارتاپ جاده ابریشم نیست. سال آینده نیز شاهد برگزاری این رویداد در شهرهای مختلف و نیز برگزاری اجلاس استارتاپ جاده ابریشم با برنامه‌ای جامع‌تر و متنوع‌تر خواهیم بود.

شما می‌توانید آخرین اخبار و اطلاعات مربوط به استارتاپ جاده ابریشم را از طریق شبکه‌های اجتماعی و نیز وب‌سایت رسمی این رویداد دنبال کنید.

گزارش تصویری از این رویداد:

اخبار مرتبط

بیشترین بازدید